Yukarýdaki görüntü kömürcünün attýðý kazýðýn resmidir.....
Ýnþaallah o kazýðý çýkartýrlar.
Yukarýdaki görüntü kömürcünün attýðý kazýðýn resmidir.....
Ýnþaallah o kazýðý çýkartýrlar.
http://karabukgundem.com/kardemir-4-...reye-aldi.html
E6633 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ekonomi Bakanlýðý Bürokratlarý Kardemir'i Ziyaret Etti
https://www.kardemir.com/Liste.aspx?...0266&Lng=tr-TREkonomi Bakanlýðý bürokrasisi, özel sektöre saðlanan teþvik ve desteklerin sahada daha iyi anlatýlmasý için ülke genelinde baþlattýðý firma ziyaretlerine bugün Karabük'te devam etti.
Bu kapsamda þirketimize gelen Ekonomi Bakanlýðý Müsteþar Yardýmcýsý Kadir Bal ve Ýhracat Genel Müdürü Volkan Aðar ile beraberlerindeki heyet, önce baret ve önlük giyerek þirketimiz Ray ve Profil haddehanesinde incelemelerde bulundu.
Bakanlýk bürokratlarý daha sonra Yönetim Kurulu Üyemiz Kamil Güleç, Genel Müdürümüz Ercüment Ünal, Satýþ ve Pazarlama Koordinatörümüz Reyhan Özkara ile bir araya gelerek ihracatçý firmalarýn uluslararasý pazarlarda rekabet gücünü artýrmaya yönelik olarak uygulanmakta olan destek araçlarý ve teþvik uygulamalarýna iliþkin karþýlýklý görüþ alýþveriþinde bulundu.
Düzenlenen toplantýda Yönetim Kurulu Üyemiz Kamil Güleç, Kardemir'in üretim, yatýrým ve gelecek stratejilerine iliþkin Bakanlýk bürokratlarýný bilgilendirirken, þirketimiz Genel Müdürü Ercüment Ünal'da yaptýðý sunumda Türk ve Dünya demir çelik sektöründe yaþanan geliþmelere dikkat çekti.
Ekonomi Bakanlýðý Müsteþar Yardýmcýsý Kadir Bal, Ýhracat Genel Müdürü Volkan Aðar ve beraberindeki heyet, yapýlan görüþmelerden sonra þirketimizden ayrýldý.
Kardemir'in ileriye dönük, Filyos limaný iþletmeciliði ve
Filyos Endüstri Bölgesi'ne 6 milyon ton/yýl kapasiteli 2. demirçelik fabrikasýný kurma düþüncesi vardý. Tabi ki vazgeçmedilerse....
Grafit elektrot üretimine teþvik geliyormuþ. Ark ocaklý çelik üreticileri yerli üretim arayýþýndaydýlar. Belki 29 martta açýklanacak 22 proje arasýnda grafit elektrot üretimi de vardýr....
.........
Ana metal grubunda yerlileþtirme amacýyla;
Paslanmaz Çelik (sývýdan üretim), grafit elektrot, çinko (sývýdan üretim, TWIP/ trip vb vasýflý ve alaþýmlý çelikler, sünger demir (sývý çelik üretim hammaddesi), alüminyum alaþýmý
desteklenecekmiþ......
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/h...lesin-40780186
Bu duruma göre 22 proje arasýnda Kardemir'e birþey çýkmaz sanýrým...
Kardemir süpriz yapýp paslanmaz üretmek isterse belki.
POSCO ile karþýlýklý ziyaretler falan yaptýlar. Kardemir ve KBÜ yöneticileri G.Kore'yi ziyaret etmiþlerdi. POSCO ve Üniversite'nin iþbirliðini incelediklerini açýklamýþlardý. POSCO yetkilileri de Kardemir'i ve KBÜ'yü ziyaret etmiþlerdi...
Ortaklýk falan kurarlarsa büyük süpriz olur. Ama zannetmem, paslanmaz konusu baþka bir olay...
Makine ve teçhizat grubunda, "metal iþlemeye mahsus iþleme merkezleri" desteklenecekmiþ.
Kardemir bu konuda bir yatýrým yapar mý? Mesala yerli araba konusunda üretim desek, yerli araba iþi netleþmedi daha. Savunma sanayi konusu olabilir mi desek, MKE çelikhane yatýrýmý yaptý, deneme üretimine baþladýlar....
Kardemir'e de biþeyler çýksýn diye ýncýklýyoruz. mýncýklýyoruz, zorluyoruz ama biþey çýkmayacak herhalde.![]()
Sanýrým Kibar Holding Aluminyum konusunda teþvik kapacak...
http://www.haberturk.com/kibar-buyuk...779576-ekonomi
29 martta açýklanacak teþvik paketinden Kardemir direkt yararlanamasa da Kardemir'e teselli ikramiyesi çýkacak diye düþünüyorum.22 büyük proje demek hayli çelik ihtiyacý demektir. Bu dev yatýrýmlarda hayli profil çelikleri kullanýlacaktýr. Aðýr profil üretiminde Kardemir Türkiye'de tek. Bugünkü konuþmasýnda yönetim kurulu baþkaný profil üretimini artýrýyoruz dedi. Ray ve profil haddehanesinde kapasite kullaným oranýný %100'e çýkaracaklarmýþ....
Bu yatýrýmlarda filmaþin tüketimi de sözkonusu olacaktýr.
Çanakkale köprüsünde inþaallah yerli çelik kullanýlýr. Orada da hayli çelik lazým...
Akkuyu nükleer santralinin inþaatý da yakýnda baþlayacak. Çok çelik lazým....
ABD'nin çelik vergisi kararý Türkiye'nin çelik ihracatýný olumsuz etkileyecek muhakkak. Ýç piyasada çelik fiyatlarý üzerinde baský oluþturabilir. Ancak Kardemir bu durumdan pek fazla etkilenmez diye düþünüyorum. Hatta avantajlý da çýkabilir belki de.
Kardemir'in direkt Amerika'ya ihracatý yok. Genelde iç piyasaya çalýþýyor.
ABD'nin çelik ithalatýna sýnýrlama getirmesiyle ABD'nin çelik üretimi artacak. Dolayýsý ile hurdaya olan ihtiyacý artacak. Zira ABD'nin çelik üretiminin %70 civarý hurdadan yapýlýyor. Türkiye de ABD'den ciddi manada hurda ithal ediyor. ABD'de hurda kullanýmý çoðalýnca, hurda fiyatlarý yükselecektir. Hurda fiyatlarýnýn yükselmesi cevherden üretim yapan Kardemir'e, hurdadan üretim yapan tesislere karþý görece rekabet avantajý saðlayacaktýr. ABD olayýndan en son Kardemir etkilenir diye düþünüyorum...
Tabi ABD piyasasýný kaybeden Ukrayna, Rus gibi diðer ülkelerin üreticileri Türkiye piyasasýna akýn edip piyasayý boðmasý durumu da olabilir. O zaman da hükümetin, sýfýrladýðý gümrük vergilerini gözden geçirmesi lazým. Öte yandan geniþ istihdam saðlayan inþaat sektörü de çelik fiyatlarý düþsün diye yol gözetliyor. Ýstihdam saðladýklarýndan hükümet de inþaat sektörünün darboðaza girmesine göz yumamaz...
Ýlginç durumlar doðrusu...
2.çeyrek satýþ rakamlarý belirlenmiþ genelde yüzde 2 düþüþ var iken katma deðeri yüksek olan ürün satýþlarýnda yükseliþ var... satýþ oraný ayný olsa bile kar yüzdesi biraz daha yüksek olabilir... umarým dolar ve Euro düþer biraz son 5 gün![]()
Yer Ýmleri