“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Gerçekten geçen haftaki türbülasnta iyi dayandý. Hala yükseliþ kanalý içine atabilmiþ deðil. Son görünüm aþaðýdaki grafiktedir. 10.58 ilk destek daha sonra 10.04 ve 9.81 var. Ben eðer kanal içine atmazsak 10.04 kadar geri çekilme olabileceðini düþünüyorum. Daha sonra buradan 3. (yükseliþ dalgasýna) dalgaya baþlayabilir, oralara gelirse tekrar deðerlendirirlir. Eðer olursa bu daha sert devam edebilir.
Dünya borsalarýndaki bunca türbülansta borsadan kazançlý çýkmadan önce eldekini korumak bence bu dönemde ilk strateji olmalý veya borsayý þimdilik izlemede kalmalý. Kolay dönemler deðil. Dünyada sistemin artýk deðiþeceði emareleri var. Böyle dönemlerde daha saðlam yatýrm araçlarý tercih edilebilir. Para kolay kazanýlmýyor, kolay kaybedilmemeli. Kýsa dönemli fýrsatlar olabilir ama yakalayabilenle. Hani bizim gibi küçüklerin aldýklarýna hani büyüklerin bu da gitsin neyse diyecekleri cinsten, yoksa algitmalar ellerinden gelse "iç çamaþýra kadar inme" prensibine göre programlanmýþlar.
![]()
Yazdýklarým analiz niteliðindedir, yatýrým tavsiyesi olarak alýnmamalýdýr.
12 aylýk bilançosunun yine çok iyi gelmesini bekliyorum.
Sanýrým yabancý yatýrýmcý da alým yönünde daha fazla yüklenmek için bilançoyu bekliyor.
Bilançodan sonra yükseliþ kanalýnýn hýzlý hareket edeceðini düþünüyorum.
Yazýlarýmýn tamamý þahsi görüþlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diðer ilgili maddeleri kapsamýnda görüþ ve düþüncelerim asla yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...
Zaten düþüþ hacimsiz, kýrýk çýkýk lot satýþlarý ile býktýrmaya çalýþýyorlar
Yazýlarýmýn tamamý þahsi görüþlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diðer ilgili maddeleri kapsamýnda görüþ ve düþüncelerim asla yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...
*renaissance capital, þok market için hedef fiyatýný 14,9 tl'den 15,5 tl'ye yükseltti, tavsiyesini 'al' olarak korudu
Çalýþ, çalýþ ileri, çalýþan kalmaz geri...
Son hareketlerden sonra duruma bir de haftalýk bakalým dedim. Bu durumda halen kanal içinde ve tam kanal desteðinde ekapatmýþ gözüküyoruz. Haftaya nasýl devam edeceðimiz çok önemli. Aþaðý kýrarsak 10.59 ardýndan 10.15 destek konumundadýr. Yukarý hareketlerde 12.84 dirençtir. Unutmayýn uzun vadeci olanlar farklý deðerlendirebilir. (Bu dönemde uzun vade için de vade belirtmek ayrý bir konu dünya ve piyasalar ha keze ülkemizde ekonomik dengeler çok hýzlý deðiþebiliyor.) Ancak tekniðe göre trade edenler için desteðin aþaðý kýrýlmasý bir miktar realizasyon fýrsatý olarak görülebilir. Daha sonra destekler takip edilerek piyasalarýn durumuna göre hareket edilebilir. Herþeye raðmen algoritmalarýn da teknikçilerin karþýsýnda olduðunu unutmamak gerekir. Doðru ve mantýklý olan makro göstergeler ve temel analiz ile ilerlemektir. Ama günümüzde bu çalkantýlý piyasa þartlarýnda bu çelik nerede elmas sertliðinde saðlam sinirler gerektirir.
![]()
Yazdýklarým analiz niteliðindedir, yatýrým tavsiyesi olarak alýnmamalýdýr.
Geçen ay 11,67 gördü ve geri dönüþ yaptý. Gerek küresel gerekse ülkemizdeki deðiþken piyasa koþullarý nedeni ile teknik ve temel analizlerde yanýlma payý epey yükseldi. Ama þok marketin çok iyi gelmesi beklenen 12 aylýk bilançosundan dolayý, hissenin yeniden aylýk direnç olan 11,60 üstünü denemesi kuvvetle muhtemel. Bekleyip göreceðiz.
Yer Ýmleri