Bir sonuca varamayacaðýz anlaþýlan yarýn piyasa karar verecek
Bir sonuca varamayacaðýz anlaþýlan yarýn piyasa karar verecek
Artýk kafein de bedelsiz verme potansiyeline sahip bir hisse oldu diðer beledelsiz potansiyeli olan hisseler uçtu yeni bir beklenti oluþtu bence artýk yýllar önce netaþ arsa satmis bedelsiz vermiþ uçmuþtu ya satin alma yapacak yada bedelsiz verecek bakalim piyasa bu beklentiyi kullanacak mi bol kazançlar ytd.
SM-A710F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Patron biliyordu ve böyle bir bilanço düzenledi. Ulan memlekette bir tane doðru adam yok mu? Bu bilanço mahkemelik olur arkadaþ. Bedelsiz açýklamazsa maliyeye þikayet etmek lazým bu kötü insanlarý. Ulan ilk defa görüyotum nasýl olur da 2020 6 aylýkyita oluþan karýngeçmiþ yol karlarýnda göstermek. Þeytanýn bile aklýna gelmez. Ama bu kötü niyetli patronlarýn kafasýnda sürekli böyle fikirler dokaþýtiyor. Maksat sadece ky yi soymak . Herkes Spk ya da imkb ye þikayet etsin vergi kaçýrýyorlar diye. Aynen tekerlemedeki gibi. Ýnek nerede daða kaçtý. Dað nerede ? Yandý bitti kül oldu. Valla akýlým almýyor. 30 senedir bu piyasada temel analiz kökenli alým satým yaparým. Ben böyle dolandýrýcýlýk görmedim
sanýrým geçmiþ yýl karlarýnda bir yanlýþlýk var. 32 milyon olmalý ama 82 milyon gösterilmiþ. hisse satýþý buraya atýlamaz. kontrol gücü olan paylarda sadece 20 milyon artýþ var. buda hisse alýmý olabilir. ama fark daha fazla. yatýrým tavsiyesi deðildir.
Nasýl yani maliye enayi mi? 2020 senesinde yaptýðýn satýþý direkt geçmiþ yýl karý deyip nasýl özvarlýðaneklersin . Ýster vergi dairesi bilançosu olsun ister sok bilançosu . Spk buna nasýl izin verir. Sadece dipnota biz bu satýþ gelirini direkt özvarlýða ekledik diyince herþey tamam mý yani. Eðer özvarlýða atacaksa bunun teknyolu var. Bedelsiz sermaye artýrmak. Bu da kabaca yüzde 425 civarýna falan geliyor herhalde vergi vermek istemiyorsa bu bedelsizi eninde sonunda vermeli. Baþka yolu yok. Ancak geçici olarak bu þekilde tutabilir. Ne kadar süre olduðunu bilöiyorum.
Bu da twitter'da Mehmet Yazýr Bey'in yorumu:
#kfein 30 haziran 113 mio tl nakit varlýk,
döviz pozisyonu açýkca belli deðil.
Finansal rapor #kfein tekrar düzeltilmeli,
iþtirak hisse satýþ ne zaman(2020/2.nci çeyrek
yapýldý ise, kar döneme girmeliydi.
Geçen yýla girmesi kesinlikle yanlýþ.
#kfein
Yer Ýmleri