Tesekkurler oyak disinda ciddi satis yok gibi.is de satip dusurmus...arkadaslar bilenler tamin edebilirmi yada hesaben, birlesme fiyati kac olur...niye oyak cikti malý acaba..
Tesekkurler oyak disinda ciddi satis yok gibi.is de satip dusurmus...arkadaslar bilenler tamin edebilirmi yada hesaben, birlesme fiyati kac olur...niye oyak cikti malý acaba..
Isten hesaptan anlayan arkadaslara ihtiyacimiz var.birlesmeyi yaklasik cozmemi lazim.
LG-H818 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
pimas 21.08.2017 piyasa deðeri 168.120.000 TL
Egpro pimas birleþmesi haberi ile Egpro piyasa deðeri (11,02-9,19)*79.600.000=145.668.000 TL arttý
yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir..
Aracý kurumumun yorumu þu þekilde....EGPRO PIMAS'ý devralarak birleþiyor. Ýkisinin birbirlerinde (görünen) direkt ortaklýðý yok ama ikisinin de ana ortaðý Deceuninck: EGPRO'da %98, PIMAS'ta %88 paylarý var. Halka açýk kýsýmda karþýlýklý paylarý var mýdýr, bilemiyorum.
Sermaye üzerinden gidersek hisse deðiþim oraný 0,72 çýkýyor ancak 30 günlük veya 1 yýllýk ortalama fiyatlara bakarsak 0,50 gibi bir deðiþim oraný çýkýyor.
IEYHO-USAS birleþmesinde 30 günlük ortalamalar kullanýlmýþtý ama 3 hesap arasýndaki en yüksek oran oydu. Burada en yüksek orandan olsa, yani 0,72'den yapýlsa, her 1 PIMAS hissesi i,çin 0,72 EGPRO verilecek demektir.
Yani, 1 PIMAS = 4,77 TRL
0,72 EGPRO = 6,98 TRL (%46 yukarý potansiyel) -- PIMAS için olumlu olur..
Ancak eðer 30 günkük oran kullanýlýrsa, yani 0,51 bu durumda
0,51 EGPRO = 4,97 TRL (%4 yukarý potansiyel) -- pek bir þey olmaz.
Þirketlerin sahibi ayný, çaðrý olmaz. Birleþme konusunda hangi oraný kullanacaklarýna yönetim karar verecek ve SPK onay verecek. Dolayýsýyla bunlardan farklý bir yöntem de olabilir.
bu yazdýklarýmýzý bir yatýrým tavsiyesi olarak almayýn lütfen.
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Ayrýca þunu belirtmek istiyorum, egpro fiyatý ne kadar yüksek ve pimaþ fiyatýda ne kadar düþük olursa, adamlar o kadar az egpro verirler. Bu durum patronun avantajýna. Bugünkü ters hareket bu yüzden sanýrým, saygýlar
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Pasam tesekkurler.baya bi bilgilendirsin bizi.peki borsadaki son 30 gunluk ortalamadan verirlerse bu sabah acilistaki fiyatlarimi baz alcaklar yoksa o gune kadar isleyen fiyatlar son 30 gun icinemi gircek.birde yarin egpro 15 olursa bu hala 4.5 larda ise nasil orani dusurirler.o anki fiyata bakiptami.o zaman adam sisirsin egeproyu.bizide bekletsin.bizim hisse kus olup donsun. Spk izin verirmi acaba.
Zaten patron son iki hafta elindeki malin cogunlugunu borsada satarak nakite cekti.kuskulandirmisti beni.
yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir..
Yer Ýmleri