Hacim biraz daha artarsa hareket daha agresif hale gelecek,tahta yapýcý ciddi baský kuruyor,limitlerini zorluyor,alýmlar artarsa baraj kapaklarýný açmak zorunda kalýr...
Hacim biraz daha artarsa hareket daha agresif hale gelecek,tahta yapýcý ciddi baský kuruyor,limitlerini zorluyor,alýmlar artarsa baraj kapaklarýný açmak zorunda kalýr...
Günlükçüleri silkelemeye çalýþýyor,adamlar üç,dört kurumdan çok sakin gidiyorlar,zamaný,sabrý olan kazanacak,vaziyet bu...
Safralarý attý,iyi bir yerden haftayý kapatýrsak,þahane olacak...
KAP *** PINAR ENTEGRE ET VE UN SANAYÝÝ A.Þ. *** PETUN *** Genel Kurul Ýþlemlerine Ýliþkin Bildirim
Olaðan Genel Kurul Toplantýsý Tescili
Genel Kurul Ýþlemlerine Ýliþkin Bildirim - PINAR ENTEGRE ET VE UN SANAYÝÝ A.Þ.
Yapýlan Açýklama Ertelenmiþ Bir Açýklama mý ? : Hayýr
Genel Kurul Tipi : Olaðan Genel Kurul
Hesap Dönemi Baþlangýç Tarihi : 2020-01-01
Hesap Dönemi Bitiþ Tarihi : 2020-12-31
Karar Tarihi : 2021-03-01
Kayýt Tarihi : 2021-03-24
Konunun Gündemde Yer Aldýðý Genel Kurul Tarihi : 2021-03-25
Ülke : Türkiye
Þehir : ÝZMÝR
Ýlçe : BORNOVA
Þehir : ÝZMÝR
Alýnan Kararlar Arasýnda Þirket Merkezine Ýliþkin Ana Sözleþme Tadili Hususu Var mý? : Hayýr
Alýnan Kararlar Arasýnda Ticari Ünvana Ýliþkin Ana Sözleþme Tadili Hususu Var mý? : Hayýr
Alýnan Kararlar Arasýnda Faaliyet Konusuna Ýliþkin Ana Sözleþme Tadili Hususu Var mý? : Hayýr
Türkçe Gündem Maddeleri
1 - Açýlýþ ve Toplantý Baþkanlýðý’nýn seçilmesi
2 - Genel Kurul Toplantý Tutanaðý’nýn imzalanmasý hususunda Toplantý Baþkanlýðý’na yetki verilmesi
3 - Þirket Yönetim Kurulu’nca hazýrlanan 2020 yýlý Faaliyet Raporu’nun okunmasý, müzakeresi ve onaylanmasý
4 - 2020 yýlý hesap dönemine iliþkin Baðýmsýz Denetim Raporunun okunmasý ve müzakeresi
5 - 2020 yýlý hesap dönemine iliþkin Finansal Tablolarýn okunmasý, müzakeresi ve onaylanmasý
6 - Yönetim Kurulu üyelerinin Þirketin 2020 yýlý faaliyetlerinden dolayý ibra edilmesi
7 - Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasasý Kurulu düzenlemeleri gereðince, Yönetim Kurulu tarafýndan yapýlan Baðýmsýz Denetim Kuruluþu seçiminin genel kurulun onayýna sunulmasý
8 - Yönetim Kurulu üye sayýsýnýn ve görev sürelerinin belirlenmesi, belirlenen üye sayýsýna göre seçim yapýlmasý, baðýmsýz yönetim kurulu üyelerinin belirlenmesi
9 - Türk Ticaret Kanunu’nun 408 inci maddesi uyarýnca, Yönetim Kurulu üyelerinin ücretleri ile huzur hakký, ikramiye ve prim gibi haklarýnýn belirlenmesi
10 - Þirket Esas Sözleþmesi’nin “Kayýtlý Sermaye” baþlýklý 6. Maddesinin tadili hususunda müzakere ve karar
11 - Sermaye Piyasasý Kurulu’nun II-17.1 sayýlý Kurumsal Yönetim Tebliði’nin 12. maddesi uyarýnca' Þirketimiz tarafýndan 3. kiþiler lehine verilmiþ olan teminat, rehin, ipotek ve kefaletler ile elde edilmiþ gelir ve menfaatler hususunda pay sahiplerine bilgi sunulmasý
12 - Yýl içinde yapýlan baðýþlara iliþkin pay sahiplerine bilgi sunulmasý ve Sermaye Piyasasý Mevzuatý kapsamýnda belirlenen baðýþ sýnýrýnýn genel kurulun onayýna sunulmasý
13 - Yýl karý konusunda müzakere ve karar
14 - Yönetim Kurulu Üyeleri’nin Türk Ticaret Kanunu’nun 395’inci ve 396’ýncý maddelerine göre iþlem yapmalarýna izin verilmesi
15 - Dilek ve görüþler, kapanýþ.
Genel Kurul Yapýldý mý? : Evet
Genel Kurul Kararlarý Tescil Edildi mi? : Evet
Tescil Tarihi : 2021-04-02
Genel Kurul Sonuçlarý PINAR ENTEGRE ET VE UN SANAYÝÝ ANONÝM ÞÝRKETÝÞirketimizin 25 Mart 2021 tarihinde yapýlan 2020
yýlýOlaðan Genel Kurul Toplantýsýnda aþaðýdaki kararlar alýnmýþtýr.1. Türk Ticaret Kanunu gereðince, Yönetim Kurulunun
önerileride dikkate alýnarak Baðýmsýz Denetim Kuruluþu olarak PWC Baðýmsýz Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali
MüþavirlikA.Þ.’nin 1 yýl süreyle, 2021 yýlýna iliþkin hesap dönemini kapsamak ve Þirketimizin Finansal Tablo ve
Raporlarýnýdenetlemek üzere seçilmesinin onaylanmasýna, karar edildi.2. Þirket Ana Sözleþmesinin 7. Maddesi uyarýnca,
YönetimKurulu üye adedi, 3 baðýmsýz üye ile birlikte toplam 7 üye olarak tesbit edildi. Yönetim Kurulu Üyeliklerine,
Sn.Emine Feyhan YAÞAR, Sn. Mustafa Selim YAÞAR, Sn. Ýdil YÝÐÝTBAÞI, Sn. Yýlmaz GÖKOÐLU ve Baðýmsýz Yönetim Kurulu
Üyeleriolarak Sn. Kemal SEMERCÝLER Sn.Sezai BEKGÖZ ve Sn. Fatma Dilek YARDIM, 1 yýl süreyle 2021 yýlý hesaplarýný
incelemekamacýyla toplanacak Olaðan Genel Kurul’a kadar görev yapmak üzere, seçildiler.Yönetim Kurulu Üyelerinin,
GenelKurul toplantýsýndan önce þirket internet sitesinde ilan edilen özgeçmiþleri hakkýnda bilgi verildi.3. Sermaye
PiyasasýKurulu’nun II-18.1 sayýlý Kayýtlý Sermaye Sistemi Tebliði çerçevesinde, Þirket Esas Sözleþmesinin 6.
maddesindebelirtilen 100.000.000,00 TL tutarýndaki kayýtlý sermaye tavanýna iliþkin 5 yýllýk geçerlilik süresi 2021
yýlýsonunda dolacaðýndan, Þirketimiz kayýtlý sermaye tavanýnýn geçerlilik süresinin 2021-2025 yýllarýný kapsayacak
þekildeuzatýlmasýný teminen, Þirket Esas Sözleþmesi’nin “Kayýtlý Sermaye” baþlýklý 6. Maddesinin tadili konusunda,
T.C.Sermaye Piyasasý Kurulu Baþkanlýðý Ortaklýklar Finansmaný Dairesi Baþkanlýðý’nýn 09.02.2021 tarih ve
E-29833736-110.04.04-1553sayýlý ön izin yazýsý ve T.C. Ticaret Bakanlýðý Ýç Ticaret Genel Müdürlüðü’nden alýnan
17.02.2021tarih, E-50035491-431.02-E-00061555135 sayýlý ön izin ve maddenin eski ve yeni þekli okundu, müzakere
edildi.Maddenin Sermaye Piyasasý Kurulu onayý ve Bakanlýk izni ekindeki þekline uygun olarak aynen ve ekteki þekilde
tadili,aynen kabul edildi.4. Sermaye Piyasasý Kurulu’nun II-17-1 sayýlý Kurumsal Yönetim Tebliði’nin 12. Maddesi
uyarýnca' Þirketimiz tarafýndan 3. kiþiler lehine verilmiþ olan teminat, rehin, ipotek ile bu kapsamda elde edilmiþ
olangelir ve menfaatler hakkýnda genel kurula bilgi verildi.5. Þirketin 2020 yýlý içinde çeþitli kurum ve kuruluþlara
yaptýðýbaðýþ ve yardýmlara iliþkin ortaklara bilgi sunuldu ve 2021 yýlý içersinde yapýlacak baðýþlarýn üst sýnýrýnýn
Þirket’inSermaye Piyasasý Mevzuatý çerçevesinde kamuya açýklanan son yýllýk bilançoda yer alan Aktif Toplamýnýn binde
5’inekadar olmasýna, karar verildi.6. 2020 yýlý net daðýtýlabilir kârýnýn hesaplanmasýnda' Türk Ticaret Kanunu,
SermayePiyasasý Mevzuatý, Kurumlar Vergisi, Gelir Vergisi ve diðer yasal mevzuat hükümleri, esas sözleþmemizin kâr
daðýtýmýnailiþkin maddeleri ve Kâr Daðýtým Politikamýz dikkate alýnarak' Þirketimizin Sermaye Piyasasý Kurulu’nun
II-14.1Tebliði’ne uygun olarak ve Türkiye Muhasebe Standartlarý esas alýnarak hazýrlanan baðýmsýz denetimden geçmiþ
finansaltablolarýna göre, 2020 yýlý net dönem kârý olan 95.319.330 TL’den, yasal sýnýrýna ulaþmasý nedeniyle Genel
KanuniYedek Akçe ayrýlmayarak, net daðýtýlabilir dönem kârý 95.319.330 TL olarak hesaplanmýþtýr.Hesaplanan
daðýtýlabilirkâr üzerinden' SPK düzenlemeleri paralelinde yýl içinde yapýlan 3.670.611 TL tutarýndaki baðýþlar da
dikkatealýnarak daðýtýlabilir kârýn %20’sine tekabül edecek þekilde 19.797.988 TL tutarýnda Ortaklara Birinci Kâr Payý
daðýtýlmasýna,kalan tutar üzerinden esas sözleþmedeki %5 oranýný aþmamak üzere Yönetim Kurulu Tahsisatý ayrýlmasýna,
kalantutardan çeþitli amaçlarla kurulmuþ vakýflara %3 oranýný aþmamak üzere kâr payý daðýtýlmasýna ve kalan tutar
üzerindende Birinci Kâr Payý tutarý ile birlikte toplam net tutarý nominal çýkarýlmýþ sermayemizin (43.335.000 TL)
%129,20’sinibulacak þekilde 46.071.212 TL tutarýnda Ortaklara Ýkinci Kâr Payý daðýtýlmasýna (Birinci ve Ýkinci Kâr
Payý’nýntoplam net tutarý 55.988.820 TL), 6.960.559 TL tutarýnda Genel Kanuni Yedek Akçe ayrýlmasýna ve geriye kalan
tutarýntamamýnýn Olaðanüstü Yedek Akçe olarak ayrýlmasýna, kar payý ödemelerinin 30 Nisan 2021 tarihinde
gerçekleþtirilmesine, karar verildi.Söz konusu karar uyarýnca'1 TL’lik nominal tutarlý borsada iþlem gören her bir pay
içinnet 1,2920 TL tutarýnda nakit kâr payý ödemesi yapýlacaktýr.Bilgilerinize arz ederiz.Saygýlarýmýzla,PINAR ENTEGRE
ETVE UN SANAYÝÝ A.Þ.EK:Olaðan Genel Kurul Toplantý TutanaðýOlaðan Genel Kurul Hazýr Bulunanlar CetveliTadil
tasarýsýKarDaðýtým Tablosu
Gündem Maddesi - Kar Payý Ödemesi : Evet
Gündem Maddesi - Kayýtlý Sermaye Tavaný : Evet
Kayýtlý Sermaye Tavaný Sonucu : Kabul edildi
Kay Payý Ödemesi Sonucu : Görüþüldü
Ek Açýklamalar
Þirketimiz 25 Mart 2021 tarihinde yapýlan 2020 Olaðan Genel Kurul Toplantýsý sonuçlarý, Ýzmir Ticaret
SicilMüdürlüðü tarafýndan 2 Nisan 2021 tarihinde tescil edilmiþtir. Bilgilerinize arz ederiz. Saygýlarýmýzla,
PINARENTEGRE ET VE UN SANAYÝÝ A.Þ.
-KAP-
Piyasada gerçek yatýrýmcý kalmadý;keþke temettü yerine yüksek bedelsiz açýklasaydý þuan tavan serisi baþlardý...
Çok enteresan yerde kapattýlar dün. Yani özellikle 23,50 kapatsýn diye uðraþtýlar sanki.
23.50 52 günlük ortalamanýn geçtiði yer ve düþen kanalýn kýrýlýp , yükselen kanalýn baþlangýcýnýn teyid edildiði yer.
1-2 gün 23,50 üstünde kapanýþ yapmasý halinde önce 24,80 sonra da 26 üstünü deneyecektir.
Temettü ve bilanço tarihinin yaklaþmasý da bu yükseliþin olmasýna yardýmcý olacaktýr ama tabii ki endekste büyük bir düþüþ olmamasý þartý ile.
Endeks yatay bile gitse temettü ve bilanço beklentisi önümüzdeki 3-4 haftanýn alýcýlý olmasýný saðlayacaktýr.
1.ceyrek bilancosu hakkinda beklenti nedir acaba...arastiran var mi...
Yer Ýmleri