Herkese merhabalar,
uzun zamandýr yazýlanlarý takip ediyorum ancak hissenin fiyatý yazacak derman býrakmadý

petun 2010 yýlýndaki 50000 endeksteki fiyatýna geri dönmüþ ,esasýnda ne kadar ucuz olduðunu anlatmak içim baþka birþey söylemeye gerek yok.
yinede pazar payý karlýlýk ciro üzerine konuþulanlara katýldýðým halde þunu da söylemek lazým ,yavaþ büyüyor evet ama 2010 da özkaynak 270 ml iken bugün 500 ml olmuþ.
karlýlýk herhalde geçen 8 yýldakilerden daha iyidir .
mart 2014 de 333ml özkaynak ve 38 ml karlýlýk ile 10 tl üzerini görmüþ iken bugün 500 ml özkaynak ve 50ml üzeri kar ile 50000 endeksdeki fiyatýna dönmüþ olan hisseye pahalý demek için sebep aramak enteresan olurdu.
petun düþerken diðer hisselerde düþtü diyoruz evete ama hiçbirisi 8 yýl önceki fiyatýna düþmemiþtir herhalde, esasen peun 2014 den bu yana 70000 endeksten beri fiyatlanmadýki, dolayýsýyla düþüþü ben gibi uzun zamandýr hissede olan yatýrýmcý garipsiyor .
(hiç çýkmadýnki niye düþüyorsun)
yaþarýn borcuna gelince 2010 dan buyana tüm bu fiyat hareketleri olurken,usd 1 tlden 3,5 tlye gelirken de vardý, hisse fiyatý 12tl leri test ederkende vardý, ve bence 2020 sonunda vadesi dolacak olan bu borcu yaþar bu kadar dert etmiyordur.
yaþar holding vadesi yaklaþýnca elindeki þirketlerin kefilliðine güvenerek þirketlerine yaptýrým uygulanmasýna izin vermeyecektir sanýyorum. nihayetinde bizde bir avuç varken yaþar türkiye markasý olan þirketlerini yerin dibine sokmayacaktýr .eðer sebep buysa bile þirket sanki borcu ödemiþ gibi fiyatlanýyor.
ama bence esas mesele yabancýnýn türkiyeden ve dolayýsýyla özellikle petun dan çýkýþý , fakat geçen haftadan bu yana sanki citi satýþlarý bitti gibi.
çok konuþtum ama eðer bittiyse kýsa vade de en azýndan kayýplarýn yarýsýný geri almalý diye düþünüyorum .
herkese bol kazançlar...

Yer Ýmleri