Emirhan Bey Üstadým daha öncede belirttiðiniz gibi çok güzel iþtirakleri var Petun'un.
Bilanço hayýrlý uðurlu olur inþallah.
Emirhan Bey Üstadým daha öncede belirttiðiniz gibi çok güzel iþtirakleri var Petun'un.
Bilanço hayýrlý uðurlu olur inþallah.
Yaþar holding zorda viking kaðýt / dyo boya/ pýnar su/ pýnar süt alayýnýn bilançolarý berbat petun hariç umarým petuna sirayet etmez
Hocam þirketin brüt kar marjý , esas faaliyet karý ve net kar marjý son çeyrekde çok iyileþmiþ.
Daha önce dediðimiz gibi iþtiraklarden gelecek olan kar son 2 çeyrekde düzelecek dedik. Düzeldi. Son çeyrek daha güzel olur ama tek risk grubun diðer þirketlerinin kötü durumu.
Süt , su , dyo , viking hepsi kötü. Bakalým nasýl tepki verecek.
Açýk ara Petun Yaþar holdingin yýldýzý. En kaliteli iþtiraklere de sahip. Özellikle Çamlý yem. Detaya bakamadým. Hafta sonu geniþ vakit bakar detayý yazarým.
Bilançoyu beðendim. Satýþlar ve net kar iyi artmýþ.
Ortaklara hayýrlý olsun.
YTD
Þu bilançoya en az %7-8 prim yapmasý lazýmdý ama maalesef grup þirketlerinin kötü performansýna takýldý. Bir de BofA satýþ yapýnca 17 lira üzerinde bile tutunamadý.
Malýnýz saðlam ve ucuz olsun da elbet deðerini bilen çýkacaktýr.
Çaktýrmadan tavana mý gidiyor?
çok az alabildik.
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.
Emirhan abi sen bizden daha iyi okuyorsun bilançolarý detaylý deðerlendirmeye bakabildin mi? Ve geçen seneye göre bu karý iyi mi buldun abi? Enflasyon vs göz önünde bulundurarak baktýðýmýzda da yeterli görüyor musun teþekkürler
Hocam 2020-9 aylýk ve 2021-9 aylýk karþýlaþtýrmalý bakarsan Ciro , brüt kar ve esas faaliyet karý %25-30 arasý artýþ göstermiþ gibi duruyor. Hatta net kar sadece % 11 civarý artmýþ gibi duruyor.
Yani 9 aylýk kümüle karþýlaþtýrma yaptýðýn zaman enflazyonun çok üstünde bir artýþ yok.
Ama sadece son çeyreðe solo olarak bakarsak. Yani 2020 3. çeyrek solo sonucu ile 2021 3. çeyrek solo sonucuna bakýldýðýnda , ciroda %45-50 arasý bir artýþ , brüt karda %72 civarýnda bir artýþ , esas faaliyet karýnda %105 civarýnda bir artýþ ve net karda da %60 civarýnda bir artýþ var.
Yani son 3 ayda þirket karlýlýk oranlarýný çok iyi arttýrmýþ demektir.
9 aylýk kümüle sonuçlarýn karþýlaþtýrýlmasýnda çok iyi bir artýþ görülmemesinin sebebi , 2021 ilk çeyrek sonuçlarýnda özellikle Çamlý yemden gelen 11 milyon zararýn , net karýmýzý çok düþürmesidir.
Ýlk 2 çeyrek çamlý yemden negatif katký geldi ama 3. çeyrek pozitife döndü. Muhtemelen son çeyrek de bu pozitif katký artarak devam edecek.
Bilanço gayet güzel ve istikrarlý. Bekleyen bu fiyatlardan iyi kazanç elde eder ama bakalým tahtacýsý nasýl bir tavýr takýnacak.
Geçen hafta perþembe diðer grup þirketleri yüzünden bilançoya istenilen tepkiyi veremedi hisse ama bugün daha iyi anlaþýlmýþ sanýrým bilançonun güzel olduðu.
Yer Ýmleri