Emirhan06 bey uzun zamandýr yoksunuz.Görüþleriniz güncel beklentilerinizi paylaþýr mýsýnýz?
Rusya ukrayna arasýnda sýkýntý olursa borsalar 2-3 taban yaparsa diye alým yapmaya çekiniyorum.
Bilanço ne zaman açýklanýr bilen var mý?
Yatýrým al sat tavsiyesi deðildir yazdýklarým.
Hocam ben buradaki pozisyonumu min. seviyeye indirdim. Maalesef burada çok karaktersiz bir tahtacý var ve eli güçlü. Hisse elbet gider ama bir adamýn insafýna kalmak iyi deðil. Þu an aðýrlýðým baþka hissede ama elbet burada da ek alým yapacaðým tam zamanýný bilmemekle beraber.
PETUN'da bilanço beklentim iyi . Ancak holdingin durumunun çok iyi olduðunu düþünmüyorum hem finansal olarak hem de yönetimsel olarak. Halka açýk þirketlerden Viking ve Pýnar su zaten batýk , Pýnar süt aðýr finansal gider yüzünden 2-3 senedir kötü performans sergiliyor , DYO fena deðildi ama son 1-2 bilanço iç açýcý deðil. Sadece PETUN iyi durumda.
Halka açýk olmayan þirketler hakkýnda çok bilgimiz yok ama faaliyet raporlarýndan görebildiðimiz kadarýyla onlarda durum çok kötü deðil
Petun bu holdingin açýk ara en iyi þirketi. Finansal borçlardan kurtulursa Pýnar süt de çok ucuz. Ama bu aç gözlü hýrsýz tahtacý ve þeffaf olmayan yönetimle nereye varýrýz onu bilmiyorum.
Holdinge güçlü bir ortak alýnýp tüm finansal borçlar ödenirse grup þirketleri çok deðerlenir. Yoksa bu gidiþle PETUN dýþýnda yatýrým yapýlacak þirket yok Yaþar'da. Belki orta vade Pýnar süt de alýnýr.
Bilançolar bu haftadan itibaren daha yoðun gelmeye baþlar. Þubat sonuna kadar þirketlerin %90-95'inin bilançosu gelmiþ olur.
Yer Ýmleri