Döviz sepeti 4.945 (5.000 altýnda)
Döviz sepeti 4.945 (5.000 altýnda)
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Yorumlarýnýz çok deðerli Bora abi.
Ayrýca her zaman düþündüðümüz þeyleri yapabiliyor muyuz? Bir de buradan bakmak lazým.
Borsada minik yatýrýmcý iken oradan çýkýp dolara geçtim, 4.10 - 4.39 - 4.55 sýrasýyla. Sonra sattým 300 baz puaný görünce.
Þimdi Borsanýn þu anda çok riskli olduðunu sanýyorum ve yatýrmýyorum paramý,
Dolar için az önce söylediðim rakamlar düþüncelerimdi zaten. Bu seviyelerden tekrar giriþ yapmayacaðým.
Ayný þey altýn için de geçerli.
4.10 - 4.20 aralýðýna gelmeden dolar alma diyor mantýðým, sizler çok önceden bu yana taþýdýðýnýz için maliyetleriniz çok uygun.
Dediðim gibi her zaman çok mantýklý ve akýllýca hareket edebilseydim þimdi benim de en kötü 3 lira maliyetle dolarlarým olurdu. Ben de çok rahat bir þekilde bekliyor olurdum þimdi.
Seçim sonrasýna kilitlendi tüm piyasa,
Bekleyelim bakalým.
Bir aðaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeþçesine...
Þimdi baþlamadý ki bu hikaye...son 5-6 yýldýr geri topluyor...peki bizim topladýðýmýz(+özeleþtirmeler) Dolarlar nerde? son 15 yýlda 300 M.artan dýþ borç + 100 M.(ÖZELLEÞTÝRME) kabaca 400 M.Dolar topladýk..100 M. MB da desek, 100 M. faiz ödemiþ olsak...50 Milyarda hesaplayamadýðýmýz kaçaklar olsa...
Ortada olmayan 150 Milyar Dolar civarý para nerede?![]()
Sýcak para pek OHAL ile ilgilenmez o genel piyasa için iyi bir havuç. Þu anki mesele Londra'dakilerin istedikleri ek faiz artýþý için öngörülen +150 bazpuan faiz marjýný yeterli görüp görmeyecekleri ve bu marjý direk politika faizinde görmek isteyip istemedikleri.
Faiz lobisini durup dururken bir inat uðruna baþýmýza musallat ettik gibime geliyor.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer Ýmleri