Doðru karaborsa ve kayýt dýþýný arttýracaktýr ama sade vatandaþýn maaþýný alýp döviz almasýna engel olunur. KY' nin dövizi kredi olarak verilmiþ ancak bir þekilde gelip isteme ihtimali var bunu bertaraf etmiþ olursunuz. Döviz kredinizi alacaklýlara söyleyip uygun faizle zamana yaydýnýz mý bence tamamdýr.
Dediðim gibi olur, olursa baþarýlý olur, þu yapar bu yapar demiyorum. Sadece bir hýzlý üzerinde düþünme benim ki. Mevcut durumda da az acý çekmek için nelere yapýlabilir oda konuþulabilir. Eðitim reformu vs. uzun vadeli politikalar, kýsa vadede kamu tasarruflarýnýn artmasý faydalý olur ama oda durgunluk yaratýr ve iþsizliði arttýrýr. Yani bu durumda kurtulmak klasik politikalarla da çok kolay olmayabilir.
Birde bana göre devletlerin harcý refah ve saðlam ekonomik düzendir. Bugün ABD 50 kusur eyaleti bence ekonomisiyle bir arada tutuyor. Yarýn harç bitti mi 2 ye 5 ye bölünmek çokta uzak olmayacak senaryolar.

Normal bir ülke normal insanlarla yönetiliyor olsa %20 faiz ile Dolarý bu seviyeden bile satmayan benim gibilere APTAL derlerdi. Görünen köy kýlavuz istemez, adam yalan söylemiyor , diyor ki bir geleyim yeniden baþa görürsünüz ebenizin gözünü ! Ben ebemin gözünü ! falan görmek istemiyorum ama görmek isteyenlere de saygým sonsuz.

Yer Ýmleri