En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
.........
.
MI MAX cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Büyük bir tartýþma açmak için söylemiyorum ama x^3 fonksiyonunda tek dönüm noktasý olmalý zira ayný þeye eþit olan iki þey birbirlerine de eþittir. 2. türev=0 denklemini saðlayan tek bir sayý olabilir.
Ancak x^3+x^2+x+a gibi daha genel bir polinomda 2 dönüþ noktasý bulunabilir. Onlarýn da üst üste binebilmeleri mümkün deðil diye düþünüyorum. Zira türev sadece sürekli fonksiyonlarda (veya fonksiyonun sürekli kýsmýnda) tanýmlý olduðu için dönüþ noktalarýnýn üst üstü binebilmeleri matematiksel olarak mümkün deðil diye düþünüyorum.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
bir polinomun maksimum kol sayýsý (aþaðýdan yukarý, yukarýdan aþaðý, tekrar aþaðýdan yukarý durumunde üç adet olmasý gibi) polinomun derecesine eþittir. y=x polinomunda bir kol vardýr. y=x^2 polinomunda 2 kol vardýr. yukarýdan gelir x=0'da türevi sýfýrdýr ve tekrar yukarýya döner. y=x^3 polinomu aþaðýdan gelir, x=0'da aþaðýya dönecekmiþ gibi türevi sýfýra eþitlenir ama aþaðýya dönmeden tekrar yukarýya döner. y=x^3 polinomunun türevi y'=3*x^2 dir ve bu fonksiyonun iki kökü de x1=x2=0'dýr. yani dönüm noktalarý üst üste çakýþmýþ ve "birbirini götürmüþtür". diðer forum üyelerinin beyinlerini yakmamak maksadýyla bu konuyu kapatmayý öneriyorum![]()
yatýrým tavsiyesi deðildir.
Arkadaþlar
Maltepe miting alanýndaydým...
Yok böyle bir kalabalýk...
Milletin çoðu miting alanýna giremedi...
Alana çýkan tüm yollar doluydu....
Miting alanýna girebileceðinden ümidi kesen yüzbinler yeþil alanlar da/yollarda ve meyhanelerdeydi..
Ben 3 milyon kiþi vardýr diyordum...
Benim göremediðim alanlarda da insanlar varmýþ..
O zaman rahat 4-5 milyon kiþi vardý..
Siz aktrollerin ne dediðine bakmayýn
Benim dediðime de inanmayýn internetten bir bilgi size
DÜNYANIN EN BÜYÜK PARKI
Maltepe sahil yolunda denizde 1 milyon 200 bin metrekarelik bir alana dolgu yapýlarak oluþturulan dünyanýn en büyük þehir parký unvaný alan parkýn yüzde 90'ý tamamlandý
YENÝKAPI ÞEHÝR PARKI MÝTÝNGLE AÇILDI AMA HALEN ÝNÞAATI DEVAM EDÝYOR
Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn Baþbakanlýðý döneminde 23 Mart 2014 tarihinde düzenlediði mitingle kullanýma açýlan Yenikapý þehir parký ise 715 bin metre karelik bir alana sahip.
Onlar 715.000 metrekare alanda miting yaparlarsa 2 milyon insan sýðar ama baþkalarý 1,2 milyon metrekare alanda miting yaparsa 280.000 kiþi anca eder...
SÝYASAL ÝSLAMCILAR BÖYLEDÝR
HAYATLARI YALAN ÜZERÝNE KURULUDUR...
saygýlar/baþarýlar
"Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "
x^3 durumu için 2 kol arasý 3.kol infinidesimal olarak yok olmuþtur diye düþünüyorum. Yani ölçülemeyecek kadar küçük bir büyüklükte sýfýra çekilmiþ olduðu için bence o kol orada diyemeyiz. Ama matematiksel taným ölçülemeyecek büyüklükte sýfýra yakýnsamýþ ta olsa ortadaki kol ordadýr diyorsa evet beyin yakmayalým diyorum.
Ýyi akþamlar.
Yer Ýmleri