20 bin dolara ev aldým 2001 de diyorum.Rakamlarý koy ortaya diyor,evle mi karþýlaþtýrýyorsun alým gücünü diyor.Ýlginç bir kafa yapýsý ve zeka yapýsý cidden.
Son yazdýklarýnýzýn tamamýnda katýlacaðým tek þey en düþük maaþýn 1000 dolar dememiþ olmanýz.Telefondan yazarken hatlar karýþabiliyor bazen... Okuduðumu da, bir yazýda kasýt edileni de kime yazýldýðýný da gayet iyi anlarým. O konularda hiçbir sorunum yok.
Bu baþlýkta karamsar bir tablo çýkmasý gayet normal...Memleket sizin kastettiðiniz gibi güllük gülistanlýk olsa zaten ismi "dolarda yükseliþ kaçýnýlmaz" olmazdý. Neyse, uzatmaya pek gerek yok. Okuduðumu yanlýþ anlamamam kýsmý haricinde baþka deðindiðiniz bir þey olmadýðýndan Demek istediklerim anlaþýldýðýný umuyorum.
Yazdýklarýmýn Hiçbirisi Yatýrým Tavsiyesi deðildir.
Saman bazýnda alým gücünü hesaplayýn. Ben evimin doðalgaz yakýtý örneðini temmuz ayý olarak alýrým. Baya rahatlýyorum. Aylýk 40 tl fatura geliyor desem.
20 bin dolara 6 aylýk gelirimden artýrdýðým para ile ev aldým diyorum 2001 de .O zaman benim kadar kazanan hatta benden çok daha fazla kazanan meslektaþlarým çoktu.Þimdi 400 000 lira ev, alým gücü olarak bu ev þu anda benim için hayal olurdu.Mesleðe yeni baþlayan meslektaþlarým 6 7 yýlda anca o parayý biriktirir.Hem de baya sýkýþarak.
Aylýk Akdi Faiz Oraný : 1,84 %
iken 2.02 yapmýþlar kredili hesabýmýn birinde
bir halt olacaðý yok.
Yer Ýmleri