Originally Posted by
hissesever
10 Gündür hisseyi takip ediyorum. Çok ortaklý koparatif þeklinde bir yapýya sahip. Borsa dýþýnda elinde hisse senetleri bulunduran ufak yatýrýmcýlarýnda borsayý çok fazla takip ettiklerini zannetmiyorum. Takip etmiþ olsalar bizim þirketimizin piyasa deðeri neden yerlerde sürünüyor diye üst yönetimi sorgulamalarý gerekirdi. Genel Kurulda kimse sormuyor herhalde'' hangi akla hizmet bu kadar euro bazýnda borçlandýnýz. Heryýl dünyanýn kur farký giderine katlanýyoruz. Zamanýnda bizler þu kadar para yatýrdýk. Ama þu an pul oldu. Ýyi yönetemiyorsunuz diye''. Bu þirketin yönetim kurulunda bulunan zat ''Orhan Aydýn'' beyin þahsi þirketi olsa acaba þirketi bukadar borçlandýrýrmýydý. Hadi borçlandýrdýn Elinde irili ufaklý dünya kadar gayri Menkul var Satýp kapatmazmýydý borcunu. Kapatýrdý.Borçlanarak yapmýþ olduðu yatýrýmlar vs. Katlanýlan kur farkýný karþýlýyormu. Bence hayýr. Burasý arpalýk olmuþ. Üst yönetimin umurunda bile deðil. Nasýl olsa oturduklarý yerden maaþlarý alýyorlar. Elinde borsaya kote olmamýþ hisse senedi olan birçok ufak yatýrýmcý vardýr. Onlar zaten fiyat 20 tl olsa da satmaz.0,20 krþ olsa da satmaz. Anladýðým kadarýyla þirketin yönetimsel bir sorunu var. Bakkal hesabý 300 milyon aktifi var. 120 milyonda borcu olsa 180 milyon net aktif. Piyasa deðeri 81 milyon. Bu yönetime raðmen illaki birilerinin dikkatini çekecektir. Elin oðlu gelir 4- 5 milyonlu hisse senedini alýr ve o zaman basiretsiz ve iþi bilmeyen aslak Orhan Aydýn ve ekibinden hesabý sorar. Öyle rahat hareket edemez. Acizhane fikrim.
Yer Ýmleri