Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 5/9 ÝlkÝlk ... 34567 ... SonSon
Arama sonucu : 70 madde; 33 - 40 arasý.

Konu: Piyasalardaki Yatýrýmcý Psikolojisi

1. 2018 de kafalar ne kadar netmiþ. Þimdi nasýl bulanmýþ ortalýk. Halbuki para kazandýk hem de ne kazandýk ! Daha hala maldayým kýsmen çýktým geçen sene bir ara %100 borsadaydým... söylediðim gibi bilanço bilanço takip ediyorum. Her hissenin yükseliþi olduðu gibi düþüþü de var. Özellikle temettü hisselerini büyüme olmayan hisseleri çok para beklentisi ile almamak lazým temettü verebilirligi azalýr dediginiz anda da baþkasýna geçmeyi bilmek lazým.
     Alýntý Originally Posted by nosfecagri Yazýyý Oku
    Ucuzken almayý güzel baþarýyorum. Benim sorunum çýkýþta erken satma yani erken boþalma.

Þu günlerde masa sallanýrken mesela elim titremeden ARSAN ve YKBNK topluyorum. Toplam %16 borsadayým. %20 $ %64 TL günlük mevduatým var.

Hedefim Kasým ayýna kadar %100 BIST'te olmak. 3. Çeyrek bilançolara göre mal toplayacaðým.

Bu sefer erken satmaycaðýma kendime sözüm var. BIST 4 USD olmadan ne stop loss ne baþka enstrüman. Sadece bilançoya göre hisse deðiþikliði.

Psikolojim rahat. Aldýðým hisse baþlýklarýnda sayfalarca küfür yazýlýyorsa daha da motive oluyorum. Zarardan korkmuyorum, satmadýðýn sürece zarar yoktur bence. Ama erken satmaktan çok korkuyorum, son hissem TKFEN idi 2 küsür maliyetle (alsat) alýp 12'lerde vedalaþtým çok piþmaným...
     Alýntý Originally Posted by Pscyokinesis Yazýyý Oku
    Ek 24074

Olaya parmak atmam .

Kim

rahatsýz ergen

ruh hastasý

ilkokul çocuðu oluyor acaba .

Kýrk kiþi derse gerçek olur derler ya

Bu kadar kiþi diyorsa sebebi bunlar diye kanýt olsun diye buraya alýyorum bunlarý .

Akýl yaþta deðil baþtadýr

Aslatavista baby [emoji2957][emoji2957][emoji2957]

Demek ki 2000 li yýllarda da bu forumda yazdýðýma göre doðar doðmaz internet çocuðu olmuþumda haberim yok .

Uzun vade yatýrým tek eþlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arý gibidir

2.  Alýntý Originally Posted by Tengri Han Yazýyý Oku
    Gönderilerinize madde madde eleþtrilerim:
    1)"Suçlanacak tek adres SABANCI HOLDÝNG ve TEKNOSA dýr.";Sizin hiç mi hatanýz yok?
    2)"Kavga edeceksek TEKNOSA ile kavga edelim.":Borsaya yeni yeni merak salmýþ arkadaþlara yanlýþ örnek oluyorsunuz,yanlýþ yol gösteriyorsunuz;Ky nin kendini fasulye gibi nimetden sayýp yel deðermenlerine karþý savaþmasý sadece nafile zaman kaybýdýr
    3)"Basýndan tanýdýðý olan varsa TEKNOSA yý deþifre etmek gerekir. Bir yerlerde haber yapýlýrsa belki kendilerine çeki düzen verirler."
    Umurlarýn da bile olmaz...Ltf kendinizi kandýrmaktan vazgeçin...
    4)"Koskaca SABANCI, doðruySA, vicdanlarý varSA, küçük yatýrýmcýyý düþünüyorSA belki adým atarlar.";Vicdan aranacak en son yer borsadýr,hisselerdir...

Ek olarak;Siz Teknosa nýn ticaret hayatýnda üçkaðýtçýlýk yaptýðýný mý düþünüyorsunuz?Yada Sabancýlarýn Tekonosa hissesin de alvare dalavere yaptýðýný mý düþünüyorsunuz?Evetse bunu delillendirebilirmisiniz?Benim bildiðim kar-zarar kardeþtir...Ticaret hayatýn da kar etmek de var zarar etmek de.Teknosa karlý bir iþ yapmýyor þu an...Bunu kabullenmek neden sizin için bu kadar zor?

Hoþgörünüze sýðýnarak;Sizin gibi ky ler hatayý hep baþkalarýn da arayarak borsada insanlarýn paralarýný kaybetmesine dolayýsýyla borsanýn kurumasýna yol açtýlar...

saygýlar/baþarýlar
     Alýntý Originally Posted by fobia Yazýyý Oku
    Babacým ne konuþuyorsunuz ya suç bizdeymiþ falan maliyeti 6 üzeri adamlar var burada, resmen soygun yaptýlar iþte tüm hisseler düþmüþ falan öyle bir þey yok, son bir ayýn en çok düþen 2. Hissesi resmen içini boþalttýlar bildiðin bimeks düzleminde takýlýyor, sabancý bu batmaz diye diye milletin parasý p.ç oldu çýktý, bana bizim suçumuzdan bahsetmeyin, ben bu iþten haksýz yere kim para kazandýysa belamý okudum gerisi umurumda deðil artýk, böylesi bir grup içinde böylesi bir soyguna kýlýfa gerek yok. Batsýnlar bizle beraber, tek üzüleceðin binlerce çalýþaný olmasý yoksa gram umurumda deðiller, serra haným 3 üzeri sattý zaten mallarý, tesadüfe bakýn ki serra hanýmýn tam satýmýndan sonra bir daha o noktalara gelmeden neredeyse yarý fiyatýna geldi hisse!.. Bu varya bu resmen patron tarafýndan dolandýrýlmak baþka hiçbir açýklamasý yok.
     Alýntý Originally Posted by Tengri Han Yazýyý Oku
    1)Ne yaptýlar da soydular seni/sizi?
    2)Bunu anlamanýza raðmen neden zamanýn da kol kesmediniz?
    3)Þirketin sahibi hisse satarken siz neden hala hisse de kalmayý tercih ettiniz?

daha çok sorulacak sorular var ama neyse
    Benim üzüntüm bu kafayla giderseniz bu hisse den çýksanýz da gireceðiniz ilk hisse de gene zarar yazarsýnýz...
    Taki paranýzý sýfýrlayana kadar

saygýlar/baþarýlar
    Eðer bu þirket/hisse hakkýn da 1 tanecik bile olumsuz yorum yapýlmamýþ olsaydý haklý olabilirdiniz belki ama 100 lerce uyarýcý gönderiler yapýldý...
    Rakiplerinden bir kaçý battý
    Yabancýlar sektörden kaçarcasýna uzaklaþtý
    Siz bunlarý kabullenmek istemediniz ve bu yönde aksiyon almadýnýz...
    Þimdi baþkalarýný suçlayarak...
    Neyse....
    Canlar sýkkýn
    Uzatmayayým...

saygýlar/baþarýlar
     Alýntý Originally Posted by azaz Yazýyý Oku
    Cok ilginc....oyle yorumlar varki, sasirmamak elde degil....
    Istanbul borsasina yatirim yapan, zarar etmeli yada parasini kaybetmeli deniliyor sanki....

Butun suc buna yatirim yapanin mi ?

Rakipler batti, bu alanda az firma kaldi....
    Hep zararsa kapisina kilit vursunlar herkes rahatlasin....
    Ticarette amme hizmeti yok....hele ki halka aciksa....

Sirketlerin, holdinglerin; itibarini koruyup korumadigi zor zamanda belli olur bence....
    Bazi sirketler itibarini korumak icin para kaybetmeyi goze aliyolar....
    Bunlar yazýlýrken alýma yükleniyorsun sonuç ortada

3.  Alýntý Originally Posted by Tengri Han Yazýyý Oku
    Kimse,en azýndan ben öyle demiyorum...
    Diyorum ki;Bizim pis ve oynak borsamýz maalesef böyle...
    Tknsa halka arzýndan önce de böyleydi bizim borsamýz sonrasýnda da böyle..
    Ky macera aramasýn diyorum...
    Ýlla arayacaksa çok seçici olsun diyorum...
    Bir hisse alýrken zengin olma hayalleri ile deðil önce stoploss u nereye koymalýyým bilinciyle hareket etmeli diyorum...
    Baktýnýz sahibinden,þirketin kendisinden,sektörden kötü kokular geliyor sallayýn gitsin diyorum...
    Yoksa en son yapacaðým þeydir patron savunuculuðu,hele ki Sabancýlarý mý Allah yazdýysa bozsun...

saygýlar/baþarýlar
    Kanun koyucu olsam ve yasakçý bir zihniyete sahip olsam ky ye, Bist 30, hatta Bist10 dýþýný yasaklardým...
    Düzenli temettü veren 10 hisse belirler,alýyorsan kardeþim bunlarý al almýyorsan güle güle derdim ky ye

saygýlar/baþarýlar
    Neyse
    %100 hakim olmadýðým hisseler/þirketler hakkýnda bu kadar konuþmam(neredeyse hiç konuþmam) ama çenem düþtü...
    Biraz daha güzel günleriniz de daha detaylý konuþuruz borsayý...
    Þimdi canlar sýkkýn daha fazla uzatýp da ortamý germeyelim...
    Hakkýnýz da hayýrlýsý...
    Kalýn saðlýcakla....

saygýlar/baþarýlar
     Alýntý Originally Posted by hissedar Yazýyý Oku
    Elbette buradaki üstatlarýmýz daha iyi deðerlendirebilirler ama sanýrým Hacý Sabancý'nýn Ýmamoðlu'na destek açýklamasý yapmasýný ve Erdoðan-Tüsiad arasýndaki gerginliði de bu baðlamda ele alabiliriz... Þu an konjektür teknosa'nýn aleyhine iþlemeye devam ediyor...
     Alýntý Originally Posted by mustyyy Yazýyý Oku
    Bence de batmasýna oynanmasa tekrar 2 üstüne atmalýydý sanki büyük bi anormallik var bakalým ne çýkacak arkasýndan çok merak ediyorum sabancýnýn ilklerini teknosa da yaþayacaðýz sanki bu kadar sahipsiz býrakmasý bana anormal geldi bu iþ 1 tl ye kadar devam edecek bana gore çünkü her gün bi öncekinden kötü ytd

SM-J415F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bana hasta diye itham edenler bu yazanlarý okuyun kim haklý görüverin

ayný kiþiler Doas 3,7 tknsa da 1.7 lerde yazýyordu bu yazýlarý .

Siz açýkça fazla dürüst ve namuslusun iþimize gelmiyorsunuz deyin .

Tengri Han ve mahdumlarý ifþa .

Daha birçok kiþi var onlardan onlarý da ifþa edersem ekmek yiyemeyip deðil mi

4. Aslýnda ekip 5-6 kiþ ama ben hepsini deþifre etmek istemedim .

Gübre Teknosa Doas ta bu indikatörlerden bolca faydalandýk velitimetlerim benim canlarým benim .

Ayný hisseleri ayný kiþilerin benzer dönemde denk gelerek kötülemesi enteresan bir oluþum açýkcasý ..

En dipte kötüleyen dipten %30 çýkarken kötüleyen vs vs sýrasý gelen açýklama yapýyor .

Bizim forumu okuyan ky de bir güzel yiyor

Biz buna halk arasýnda operasyon çocuklarý diyoruz

Ben bunu niye yazdým peki .

Dün bir arkadaþ geldi Cuma sonrasý 3 yýl tuttuðu doas hissesini 10 tl den almýþtý .

Dipten çýkarken forumda yazýlan yorumlarý okuyup 5-5,5 satmýþ .

Ýþte bilinçsiz ky böyle avlanmasýn diye ama kim takar Yalova kaymakamýný deðil mi .

Burasý borsa kim kime kursa

5. Demek ki neymiþ biz ruh hastasýymýþýz herkese keyifli hafta sonlarý

6. Kendi psikolojim ve yatýrýmlarým üzerine yazacaðým musait zamanda, mesajým bulunsun.

Kaynak cümle, hesabýmda sembolik olarak bir lot býraktýðým geriye dönük çok da uzun vadeli olmayan kaðýtlarýmýn maliyete bakýnca ortalama getirisi %100...

7. Yaklaþýk 5-6 senedir hisse senedi üzerine aktif iþlem yapýyorum ve þunlarý anladým,

-Piyasada tecrübe esas, bu tecrübenin piyasayý yakýndan takip ederek pekiþtirilmesi önemli.

-Tecrübe ile teknik-temel analizi birleþtirmek çarpan etkisi yaratýyor.

-Ýyi bir gözlemci olmak önemli, rutin dýþý getirilerimi hep bu sayede elde ettim. Bazý kaðýtlar var, periyodik olarak benzer hareketleri benzer zamanlarda yapar. Bunlarýn yaratacaðý sörf dalgasýný kaçýrmamak lazým. Herkesin sayýp sövdüðü, ne zaman girsem zarar ettim dediði kaðýtlardan güzel paralar kazandým.

-Portföy büyüdükçe sýð kaðýtlara küçük ve emin adýmlarla girdim ki dandik kaðýtlarda pek iþlem yapmam. Nispeten büyükleri için bunu uyguladým.

-Bazý patron kaðýtlarý benim endeks hakkýnda tahminlerime ýþýk tutmuþtur hep. Belli seviyeden aþaðý vermezler diplerde, dip tahmini için güzel indikatör oluyorlar.

Kendimde neleri deðiþtirdim,

-Tecrübesizken paniklerdim herkes gibi, büyük adýmlar atardým altyapýsýný oluþturmadan. Portföyde bir günde maaþýmýn 2-3 katý eksi görünce haliyle... Þimdi ne buna mahal veriyorum ne de panikliyorum çünkü sonraki adýmlarý büyük oranda tahmin edebiliyorum, makul boyutta zararý kabulleniyorum bazý kaðýtlarda.

-Zaman kýsýtý önemlidir, benim için yatýrým yapýlacak para hiç bir zaman harcanacak para olmadý. Sürekli tasarruflarýmý eklerim yatýrým hesabýma. Kýsýt zamanlý sermayeyi de karda çok fazla tutmadým, havadan gelen bir getiri olarak baktým hep.

-Büyük kaðýtlarýn da küçük kaðýtlar kadar kar býrakabildiðini ve büyük portföyde rahat hareket alaný saðladýðýný öðrendim. Endekse paralel kaðýtlarda içim her zaman daha emindi..

-Stop-loss kla******, yükselirken kaðýda bakarak kar-al ve stop belirlemeyi öðrendim. Stoplarým yakýnlaþtý tecrübe arttýkça, stop seviyemi yukarý kesince daha az lotu tekrar almayý da öðrendim. Hatta tekrar stop noktasýna gelirse tekrar satmayý...

-Genel yatýrýmcý psikolojisinin pek bir iþe yaramadýðýný fark ettim, tamamen göz ardý etmedim ama grafikler ve ülke-global temel veriler bana daha net fikir veriyor.

-Hiç bir büyük kaðýda arkana yaslan izle moduyla yaklaþmamam gerektiðini öðrendim. Daha doðrusu borsada bencil davranmayý öðrendim, ihtiraslarýmdan ziyade alýrkenki psikolojimde belirlediðim sýnýrlarý aþmamayý gözettim. %100 kar ettiðim büyük hissenin bir günde neredeyse taban olduðunu, tabelada kardan 30.000TL eksi yazdýðýný gördüm, kedi sýçrar dedim ezber bozdu sýçramadý, temelinin altýna düþürmezler alýcýsý bol dedim üçte ikisine de düþtü. Varsa yoksa stop dedim ondan sonra... Ýkinci bir duruma umut baðlamýyorum artýk.

-Birkaç günde birkaç aylýk maaþým kadar para kazanabildiðimi ya da kaybedebildiðimi öðrendim...

-Mum analizi özellikle uzun periyotta çok güzel fikir verir, mumlarý okumayý öðrendim.

-Kaðýt seçimlerim genelde doðru oluyor, onlarý dalgalanma zamanlarý yoðurmayý-lot artýrmayý, güvendiðim kaðýtlarý elimde uzun süre tutmam gerektiðini öðrendim.

-Hacim takip etmeyi öðrendim.

-Mevduat getirisinin zaman zaman sandýðýmdan çok daha iyi bir getiri saðladýðýný öðrendim. Bazen piyasadan uzak durmak gerekiyor. Dinlenmek ve güçlenmek için güzel zamanlar.

Dahasý, borsanýn hiç de çoðu insanýn düþündüðü gibi olmadýðýný hatta içindekilerin çoðunun dahi tam olarak anlayamadýðý bir mecra olduðunu öðrendim. Büyük bir nimet olduðunu, anlýk deðil bazý zamanlar birçok þeyi önceden haber veren akýþýn olduðunu bazen bizim bunlarý göremediðimizi öðrendim. Bu süreçte portföyümde esaslý karlarý son bir senedir gördüðümü söylemeliyim...

Ha birde; kaynak cümlemde yeni yeni tecrübe ettiðim, anlamaya baþladýðým bir hususu yazayým. Portföyümde seçtiðim kaðýtlardan hep bir lot býrakýrým. Ortalama geriye dönük bir senelik getirileri %100, benim elde ettiðim kar %50 seviyesinde ancaktýr. Bunda zaman zaman piyasaya yakýn olamamamýn da etkisi var elbet ama misal Karel maliyetim 4,XX benim sattðým rakamlar iki katýna yakýndýr. Güzel kar býrakmýþtý o zamanlar ama hiç olmazsa çanak geçisinde yakalayabilirdim nasip deðilmiþ, temeline güvenirdim o aralar ilgilenemedim kaydý gitti elimden. Baþtan beri tutsam þimdiki fiyatý malum, hesaptaki 1 lotun maliyeti gözümün önünde örnek olarak durur hep...

8. Sizin yazýnýzý okurken ben mi yazdým acaba diye geçirdim içimden o kadar olur yani [emoji106][emoji106][emoji106]

hisse.net kullanarak iPad aracýlýðýyla gönderildi

Sayfa 5/9 ÝlkÝlk ... 34567 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •