Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 7/9 ÝlkÝlk ... 56789 SonSon
Arama sonucu : 70 madde; 49 - 56 arasý.

Konu: Piyasalardaki Yatýrýmcý Psikolojisi

1.  Alýntý Originally Posted by Pscyokinesis Yazýyý Oku
    Benim yazýmdan onu nasýl çýkardýnýz .

Ben hiç hisse hakkýnda bir yorum ve hisse adeti vs yazdýðýmý gördünüz mü .

Elimi niye belli edeyim zaten þirket sahipleri her akþam görüyor kim almýþ kim satmýþ mkk dan .

herkes neyin ne olduðunu biliyor burada merak etmeyin siz .

6 ay borsayý býrakmýþ adam viobta batmýþ þiþe cam full long oluyor ne tesadüf ki .

Burasý forum iþkembeden sallamak hobi ama ben hiçbir zaman böyle bir þey yapmadým yapmam da .

Mesela bugün model portföyümde %9 üzeri 9 tane hisse senedir var .

Hiçbiri de bu hafta operasyon yapýlan hisseler deðil .

Sonuçta biraz temel biraz teknik aslýnda borsa basit düþünmek gerekiyor fazla karýþtýrmamak lazým .

Dün karakaraya alýyor diye tüp alýyorum diyenlerin hepsi arazi mesela .

karabatak gibi bazen ortaya çýkýyorlar benim sitemim ona
     Alýntý Originally Posted by Cautionary Yazýyý Oku
    Kardeþ kimsenin parasýnda gözümüz yok. Allah a þükür, 42 yaþýnda bana ve aileme hayatýmýn sonuna kadar orta halli yaþayabilecek birikim sahibiyim. Fazlasýnda da gözüm yok.

Ancak, benim takýldýðým nokta þu...eðer bir iþlemde 110-120 bin yatýrabiliyorsan...o hisseye bunun 4-5 katý para ayýrabilecek durumdasýn...hisse portföyün de bir hisseye ayýrdýðýnýn 10 katý olabilmeli,

Yani...senin gibi..120 bine çerez parasý diyebilecek adamýn...finansal piyasalarda en az 10 milyonu olmalý...yok bir milyon ile tatmin olmak Ýçin büyük oynamaya çalýþýyorsan...KUMAR OYNUYORSUN... kimse kimseyi kumara teþvik etmesin,.,sonu hep hüsran çünkü.

Haaa, piyasalarda 10 milyonum var...toplam mal varlýðým da 50 milyon vardýr diyorsan...ve bu baba parasý deðil de, kendi öz kazancýnla saðladýðýn Servet ise...o zaman haklýsýn...haklýsýn ama yine de bunu ortalýkta dillendirme...milleti büyük oynamaya teþvik etme.

Hayýr bu neyin kafasý...neyi ispatlamaya alýþýyorsunuz...50 milyon serveti olan ve bunu kendi kazanmýþ olan delikanlý gibi çýksýn yazdýn burada...yoksa alttan alta mesaj vermeye çalýþmasýn kimse.

Bu forumda en az 100 kiþinin 3-5 milyon serveti vardýr. Çoðu da rengini belli etmez. 1-2 milyonla kumarbaz gibi all-in yapmýyordur çoðunu...bu nedenle kimse 3-5 milyonla hava basmaya çalýþmasýn.
    No comment

2.  Alýntý Originally Posted by Pscyokinesis Yazýyý Oku
    Benim yazýmdan onu nasýl çýkardýnýz .

Ben hiç hisse hakkýnda bir yorum ve hisse adeti vs yazdýðýmý gördünüz mü .

Elimi niye belli edeyim zaten þirket sahipleri her akþam görüyor kim almýþ kim satmýþ mkk dan .

herkes neyin ne olduðunu biliyor burada merak etmeyin siz .

6 ay borsayý býrakmýþ adam viobta batmýþ þiþe cam full long oluyor ne tesadüf ki .

Burasý forum iþkembeden sallamak hobi ama ben hiçbir zaman böyle bir þey yapmadým yapmam da .

Mesela bugün model portföyümde %9 üzeri 9 tane hisse senedir var .

Hiçbiri de bu hafta operasyon yapýlan hisseler deðil .

Sonuçta biraz temel biraz teknik aslýnda borsa basit düþünmek gerekiyor fazla karýþtýrmamak lazým .

Dün karakaraya alýyor diye tüp alýyorum diyenlerin hepsi arazi mesela .

karabatak gibi bazen ortaya çýkýyorlar benim sitemim ona
     Alýntý Originally Posted by Cautionary Yazýyý Oku
    Kardeþ kimsenin parasýnda gözümüz yok. Allah a þükür, 42 yaþýnda bana ve aileme hayatýmýn sonuna kadar orta halli yaþayabilecek birikim sahibiyim. Fazlasýnda da gözüm yok.

Ancak, benim takýldýðým nokta þu...eðer bir iþlemde 110-120 bin yatýrabiliyorsan...o hisseye bunun 4-5 katý para ayýrabilecek durumdasýn...hisse portföyün de bir hisseye ayýrdýðýnýn 10 katý olabilmeli,

Yani...senin gibi..120 bine çerez parasý diyebilecek adamýn...finansal piyasalarda en az 10 milyonu olmalý...yok bir milyon ile tatmin olmak Ýçin büyük oynamaya çalýþýyorsan...KUMAR OYNUYORSUN... kimse kimseyi kumara teþvik etmesin,.,sonu hep hüsran çünkü.

Haaa, piyasalarda 10 milyonum var...toplam mal varlýðým da 50 milyon vardýr diyorsan...ve bu baba parasý deðil de, kendi öz kazancýnla saðladýðýn Servet ise...o zaman haklýsýn...haklýsýn ama yine de bunu ortalýkta dillendirme...milleti büyük oynamaya teþvik etme.

Hayýr bu neyin kafasý...neyi ispatlamaya alýþýyorsunuz...50 milyon serveti olan ve bunu kendi kazanmýþ olan delikanlý gibi çýksýn yazdýn burada...yoksa alttan alta mesaj vermeye çalýþmasýn kimse.

Bu forumda en az 100 kiþinin 3-5 milyon serveti vardýr. Çoðu da rengini belli etmez. 1-2 milyonla kumarbaz gibi all-in yapmýyordur çoðunu...bu nedenle kimse 3-5 milyonla hava basmaya çalýþmasýn.
     Alýntý Originally Posted by Pscyokinesis Yazýyý Oku
    Ben düz rakam sevmiyorum hep kusuratlý alýr satarým .

Dikkat çekmesin .

1000 lot tüpraþ için bir þey deðil çerez parasý .

adamlar çöp hisseler o kadar koyuyor .

geçen bir hissede meksa 80 bin lot aldý 7 yýllýk düþeni kýrdý diye .

Ýki günde %10 aþaðý verdiler
     Alýntý Originally Posted by Sercanhan Yazýyý Oku
    Ýsteyen parasýyla hava atar ister mütevazý olur.. Ayrýca milleti kumara teþvik etmeyin, milleti büyük oynamaya teþvik etmeyin gibi çocuk aðýzlarýný býrakýn.. Herkesin aklý fikri var..
    Sana zamanýnda belli ki çok çocuk muamelesi çekmiþler, belli ki çok baba parasý yemiþin koçum.. Bak inadýna yazýlarýný alýntýlýyorum.. Ýnþallah aðzýný bozarsýn. Ah gerçek hayatta karþýma çýkmazsýnýz ki...
     Alýntý Originally Posted by thunder Yazýyý Oku
    cauti sabahtan beri sataþýyorsun biþey demiyeyim dedim.

Senmi kuralý koyuyorsun 1 milyon yatýrýyosan 10 katý paran olmalý falan...

Ýster 1 milyonum vardý onla alýrým ister kredili alýrým.

Gelmiþ burda bilmiþlik taslýyosun.

120 bine çerez parasý diyorsam 10 milyonum olmalýymýþ? SEBEP? Anayasasýný senmi yazýyosun ?

Herkesin risk algýsý kendine göredir

Sen biraz ara ver bence hergün endeksi eksi görünce sinirlerin bozulmuþ belli.
    50 milyon servetim yok ne olýcak þimdi...

kafamamý sýkmam lazým 120 bin liralýk hisse aldým diye...
    Benim de ara vermem lazým bazen .

Aslýnda olay dün akþam 5000 lot pay vadeli alan yalancý aracý kurum elemaný tarafýndan ateþlendi .

ne hikmetse bir gün önce bugün dolar 500000 lot þiþecamý olmasýndan kaynaklandý .

Hem de daha önce battým psikiayri yasakladý tedavi görüyorum demesine raðmen

3. Gerçek hesaptan bir anekdot

Ahmet vatandaþý Tüpraþ tutuyor

24.02.2016 dan beri ne kadar karda ve temettü aldý bugün dahil maliyeti ne oldu .

Ali vatandaþý Tüpraþ hissesini o tarihte sattý 1.16 krþa alfa hissesi aldý .

Sonra onu 8.96 dan sattý sonra onunla beta hissesi 1.45 aldý onu da 3.36 dan sattý .

Sonra o parayla 2.55 e gamma hissesi aldý 3.25 den sattý .

Sonra onunla 3.34 dan teta hissesi aldý onu da 3.84 den .

Þu anda boþta olan parasýyla tüpraþ almak istiyorsa

Bu vatandaþ o tarihte sattýðý için zararda mý yoksa karda mý oluyor acaba

Bu arada diðer aldýðý hiçbir hisse senedinden temettü almadýðýný belirtmek isterim .

Hesabý kuvvetli olan bir el atýversinler bir zahmet

4. koyun lpg gazý 110 tl olmuþ vay be .

Bende hala damping olsun diye bekliyorum acaba olur mu .

Kriz eþittir fýrsat bakalým artýk bilemiyorum .

Zaten Cuma aldýðým hisselere þimdi bakabildim .

3.76 ve 3.72 artýdalar anlýk vakit yok ama fena deðil sanki .

Akmasada damlýyor iþte

5. bu arada tüplü dalýþ yapacaðým ama hisse topiðine girmiyorum liste dýþý býraktým .

Maltepe den twitter dan girdi ama buna nasýl girdi bilmiyorum .

Gerçekleri söyledim diye beddua aldýk iyi mi .

doðru söyleme yalan söyle prim yap þimdi küfür edeceðim ama Mustafa Selim ikilisi gelir ceza verir diye korkuyorum .

o yüzden tekrar ceza evine girmeyeyim .

Zaten boyunda fýtýk var geçmiyor kremle pc yi yavaþ yavaþ azaltmam lazým .

ama computer engineer býrakmasý ne olur bilemiyorum ki acaba birden mi kesmek lazým yoksa þeker gibi

sigara gibi mi kesmek lazým

6. Cuma aldýðým 3 hisse %4 üstünde kapattý aslýnda %7-8 görmüþ ama sistemdeki dirençlere gelmediði için algoritma ötmemiþ .

Ýnsan gibi akýllý olamýyor ki bu yapay zekanýn ben poposuna edeyim .

En tepeden satýp en dipten almayý beceremiyoruz her zaman gibi .

Ama viob ta üstadlarý merak ediyorum nasýl beceriyorlar bun u

7. Almak istediðim bir hissede parayý kýyýp alacaktýk aslýnda Cumartesi günü bir arkadaþa dedim %10 devre kesti dedi .

ama dediðim gibi bende olsa alsam çýkarmýydý hiç bilemiyorum .

bu arada fon vs bu bahane bunlar boþ iþler azizim dedim dinletemedim dostlar .

yine bilemiyorum demek ki ikna kabileyetim yok .

Aslýnda lisedeyken tiyatro eðitimi almýþtým .

O zaman ki yeteneði kullanarak gözüm çok ileri olmasýna raðmen miyop olmasýna raðmen .

Askerliðe elveriþli raporu vermeyen doktordan dolayý teslim süresine 3 gün kala bipolar duygu durum bozukluðu koydurup 3 kere hava deðiþimi alarak borsa kriz zamanýnda ilk baþlýðý açtýðým zaman geldi aklýma .

Sonuçta bir Saðlýk Heyetini Kandýracak Kadar Yetenekli isem bugün o kadar yeteneksizleri görünce tiyatrodan neden vazgeçtim bilemiyorum .

Bizde hala masa baþýnda zaman geçiriyoruz iþte benle birlikte olanlar þimdi al yürüdü kader kýsmet iþte .

biz geri kaldýk aslýnda Babam ve Oðlumdaki Yetkin Dikiciler kadar iyi rol kesebilirim aslýnda .

bu kadar yetenek özürü kiþi varken niye olmasýn ama önce biraz kilo vermem lazým .

O yüzden artýk yarým porsiyon kebap yemeye özen göstereceðim ve lavaþ ve týrnak pide vs yemeyeceðim gibi .

Sonuçta borsada kazandýklarýmý ben yemiyeceksem kim yiyecek ki .

Bana bir þey kalmadý anadan babadan aðzýmýzda altýn kaþýkla doðmadýk .

Ama bize de el veren olursa bir zengin kayýnpeder bulsak fena mý olur aslýnda .

Onu da bilemiyorum ne demiþler zengin baba senin suçun deðil ama zengin kayýnpeder senin suçun .

Herkese iyi akþamlar bu arada birisi 5 yýldýz vermiþ ama kim bilmiyorum 5 yýldýz hakedecek kadar iyi bir anlatýcý olduðumu düþünmüyorum .

Aslýnda 10 sene önceki baþlýða ara vermeden býrakmasa idim daha iyiydi .

Kitap þeklinde de yazabilirdim aslýnda bir biyografi yazmayý da düþünüyüorum .

Karma Felsefesi Ýle olacak sanýrým .

6 yaþýnda bir kurban bayramý anaokulu öðrencisinin 3.5 saat Eminönüden Bakýrköye doðru yürürken .

Sýnýf birinci olduðu için 2 yol yürüsem biter mi olarak düþünüp akþam saati geçip hava kararýnca .

bunun doðru bir mantýk olmadýðýný düþünerek en yakýn olan çevrede Þehremini Polis Karakoluna teslim olarak .

Görevliye olan polise ben kayboldum diye aðlayarak evime gitmek istiyorum .

Orada aslýnda polisin bana sormadýðý içni evin telefon numarasýný söylemem sonucu 2 saat bir kanepede uyuya kaldýðýmý hatýrlýyorum .

akrabalarým geldi vermediler beni sonra çýkýþta 2 ci büyük kuzenim sordu zor verdiler seni korkuttun bizi .

bende dedim telefon numarasý sorsalar söylerdim ama benim de aklýma gelmedi dedim .

Pratik zekam o zaman pek geliþmemiþ sanýrým ama okula anaokulu birincilikle bitireceðim için teslim olmaya sevecek kadar aklýmýz varmýþ deðil mi .

bunu övünmek için yazmadým zaten yazmam da ben bazýlarýn bazý baþlýklarda küfür ve hakaretvari paylaþýmlarý için yazdým

ama bna ders oldu ve bu dersi sonuna dek uygulayacaðým .

ben kimsenin arkasýnda kötü konuþmam konuþaný da sevmem huyum gereði biraz tembellik var kabul edeyim .

Ama zeki insanlar biraz temel olrak tembellik huylarýnda var deðil mi .

Sonuçta bazen dozu kaçýrýyorum kabul edeyim sonuçta o ismimiz pscyokinesis deðil di mi

Sahi bu kelimenin açýlýmý ne ve ben bu nicki 2009 krizinde tesadüfen almýþ olabillir miyim bunu hiç düþündünüz mü acaba .

biraz düþünün isterseniz az mantýklý olun .

Bu arada dünkü cezayý neden yedim bilmiyorum ama banka güvenlik sistemlerinde çok fazla bug var .

orada çalýþmadýðým halde biliyorum rastlýyorum ama hesapta hiç boþta para tutmadýðým için bir kaybým olmadý çok þükür .

ama önlem her zaman gerekiyor algoritma yapýsýný daha da kuvvetlendireceðim rxpu dostumun dediði gibi sistemi geliþtirmem gerekiyor ama bunun içinde çalýþmadan sonra hobi amaçlý baktýðým borsaya vakit ayýrmak gerekiyor .

Sonuçta paradan para kazanmakta profosyonel bir iþ deðil mi .

Hadi iyi akþamlar

8.  Alýntý Originally Posted by Dudu Yazýyý Oku
    Gozalti pazarina atmak lazim.

Syg,
    Bende Faik’in memsa sý ver verem mi sana gözaltýnda oda [emoji85][emoji85][emoji85]

hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi

Sayfa 7/9 ÝlkÝlk ... 56789 SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •