Sanal para, digital para, bitcoin vs hakkýnda ne düþünüyorsun.
SM-C5000 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Sanal para, digital para, bitcoin vs hakkýnda ne düþünüyorsun.
SM-C5000 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Delilik, ayný þeyi tekrar tekrar yapýp farklý sonuçlarý beklemektir.
Albert Amcamýz söylemiþ Aptallýk veya Ahmaklýk deniyor .
Ama ben buna katýlmayacaðým bir anekdotla özet geçeyim
Bir alýþveriþ sitesi Türkiye pazarýna giriþ yaptý inanýlmaz kampanyalar yapýyor .
Alýþveriþ yaptýðýn tutar kadar alt limitsiz hediye çeki ediyordulardý .
Üründe sýkýntý çýktý ürünü geri gönderme tutar kadar çek veriyordu vs .
Peki ben ne yaptým bir yatýrýmcý olarak fýrsatý kaçýrmamak adýna
traþ býçaðý vs aldým .
Öyle fiyata sattým ki sattýðýmdan %50 fazlasýný verdiler .
Bende madem bunlar çok ucuz peynir ekmek gibi satarým dedim çevreme .
Sonra ne mi oldu bunlar çok kaliteli ürünmüþ bir jilet 3-4 ay gider dediler .
Elde patladý ürünler anlayacaðýnýz moraller bozuldu kýsmetimiz yok dedik .
Yani benzer þeyleri yaptýk ucuz alýp cüzi kar koyduk olmadý olmayýnca mabud neylesin sultan Mahmud .
Aradan 7 yýl geçti 17 tl civarýna aldýðým ürünler bugün baktým þu anda 800 tl ye alamýyorsunuz bir plakasýný ve 2.5 plakadan fazla var .
Yani yaklaþýk 50 kat kazanmýþ olmuþuz vaybe . Demek ki doðru imiþ mal alýþtan kazanýlýrmýþ .
Keþke o zaman stok yapýp þimdi piyasaya sürseymiþiz dedim bugün içimden fiyatlarý görüp þok olunca.
Yatýrýmcý Psikolojisi böyle oluyor iþte hep geçmiþe bakýp acaba þöyle yapsam böyle yapsam deyince halam aklýma geliyor lafý vardýr ayný o hesap iþte .
Aslýnda burada Warren Buffet lafý devreye giriyor coþkuda sat korkuda al .
Yani ben korkmayýp alsa idim belli bir sermaye ile ciddi bir olurdu jilet piyasasýndan
Bunun iç çamaþýrý ve çorap versiyonlarý da var onlardan bazý anekdotlarý aþýrý matrak olduðu için baþka zaman paylaþýrým ama sebep sonuç iliþkisini insanlarýn ucuz birþeyi alma psikolojisini çok iyi anlattýðý için .
hisse.net kullanarak iPad aracýlýðýyla gönderildi
Bu yazýyý neden yazdým niçin yazdým söyleyeyim.
Forumlarda negatif görüþ yapýlýnca hakaret edilen küfür edilen hatta deli þizofren diye itham edilen gördük .
Bizim adýmýz sanýrýz yerimiz yurdumuz belli zaten .
Geçen hafta Twitter da bazý yönlendiren kiþilerin ceza aldýðýný görünce .
Maðdur olan bir tanýdýðýn ricasý ile bu iki baþlýðýný ilettim kötü niyetli pozisyon alan var ise cezasýný çekmesi dilerim .
Bu arada diðer cihazda kaldý yazým sayýn Altýnorta en kýsa sürede o konuda yazýmý tekrar düzenleyip paylaþacaðým
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Evet bu haftanýn konusu geçen haftalarda bir üyemizin sorduðu digital para konusu olacak hadi baþlayalým öyleyse .
Ýnsanlar tarih boyunca önce toplayýcýlýk avcýlýk yaparken geze geze yenilebilecek þeyleri toplayarak hayatlarýný sürdürmeye çalýþmýþlar .
Burada topluluklar çok az kiþiden oluþuyormuþ .
Sonra tarým toplumu ile daha büyük topluluklar haline geçmiþ tarým vs hayvan evcilleþtirme yaparak stok yapmayý öðrenmiþler .
Sonra diðer topluluklarla kendilerinde olmayan þeyleri takas ederek hayatlarýný idame etmiþler
Bakmýþlar takas edecekleri varlýklar o kadar çok çoðalmýþ ki sonunda bu sistemde bunlarýn deðerini belirleyecek bir emtia olan altýn keþfetmiþler ve Anadolu da ilk defa kullanýlmaya baþlanmýþ .
Belli süre sonra tüm medeniyetlere yayýlmýþ bu herkesin varlýðý altýnla ölçülür oldu .
Sonrasýnda bu varlýklarýn alýnýp satýlmasýnda kaðýdýnda mucidi olan Çinliler .
Bu iþlerin kaðýt parçasýna yazýlý senetler halinde tahahüt edilmesi þeklinde baþlayýp bugünümüzün ilk kaðýt küpürlerinin atasý .
Daha sonra sanayi devrimi ve sonra kapitalizmin artmasý ve kaðýt paranýn Çok daha büyümesi sonucunda aslýnda kaðýt paranýn devrinin yavaþ yavaþ kalkmaya baþladýðýný görüyoruz .
Þu anda bile büyük bir çoðunluk bankalardaki rakamlarý birbirlerine gönderiyor ve para dokunulmuyor
Örneðin kredi kartlarý banka kartlarý para temasý olmadan bir cihaz sayesinde rakamlar karþý tarafa transfer oluyor durumunda .
Þu ana kadar olmuþ olanlarý anlattýk ama gelecekte ne olacak peki .
Tüm kron kullanan ülkelerde kaðýt parayý yasaklamaya baþladý ve önümüzdeki birkaç yýl içinde devam edecekler .
Herkesin bir kartý olacak ona göre alýþveriþ yapabileceðinden bahsediliyor .
Misal çocuk sigara alamayacak veya þeker hastasý dedemiz baklava alamayacak þeklinde her insan yaþ cinsiyet ve saðlýk durumuna göre sistemin belirleyeceði nesneleri alabilecek .
Amazon vs geliþtirdiði teknoloji ile markette çýktýðýnýz anda kolunuzdaki cihazla otomatik hesabýnýzdan düþecek gibi .
Hepsinin bir benzerini geliþtiðini Çin’de de düþünürsek artýk ilerleyen zamanda kaðýt paranýn devrinin tamamen ortadan kalkacaðý varsayýmýna ulaþýyoruz .
Þu anda Turkcell Pay Facebook Pay gibi ödeme yöntemleri ile herkes bu yönde çalýþma yürütüyor banka olmayan teknoloji firmalarý .
Peki neden kaðýt para yerine Online digital ödeme yapýlmasý isteniyor .
Çünkü devletler paranýn kaynaðýný ve kontrollü olmasýný ve kara para ve kayýt dýþý paranýn sistemde yer bulunmasýný istemiyorlar .
Peki bunlar hangi yollarla transfer olabilir ilk çýktýðý yer olan kripto paralar bazýnda olabileceðini düþünüyoruz .
Týpký eski zamanlarda kullanýlan altýn gibi alan satan kaydý olmayan Servet transferi anlayýþý gibi .
Ben þahsen kaðýt para kalktýðý zaman altýn bazýnda ticaret olacaðýný düþünmüyorum.
Fakat ilk baþta þöyle bir þey olabilir mi bilmiyorum bu kripto paralar bir dayanak varlýk olarak dolara baðlý ama tüm kaðýt paralar kalkacaðý için bunu altýna dayanak yapýp
Sonra Breton Woods gibi baðlýlýðý kullaným çoðaldýktan sonra kesebilirler mi .
Bana kalýrsa o þekilde olacaðýný düþünüyorum. Sonuçta devletler kaydý para istedikçe birileri de kayýt dýþý para yý transfer etmek isteyecekler
Kýsaca özetleyecek olur isek kaðýt para kalkacak ve dünya para birimi olacak ve herkes onlar dýþýnda iþlem yapamayacak kimse parayý görmeyecek elleyemeyecek .
Herkes bir cihaz ve çiple iþlenecek
Herkesin ne yediði ne aldýðý ne giydiði fiþlenecek .
Uygunsuz bir hareket sistemde uyarý verecek .
Ortaya çýkmadan çok önce önlem alýnýp yok edilecek
Týpký 1984 te ki gibi big brother watching you
Teknoloji ve Biliþim çaðýna hazýr mýyýz .
Intelligent people learn something from everything and everyone,
Average people learn from their own experience,
Stupid people are already all has the answers.
Yatýrým yaparken .
sizin hangi gruba girdiðinizi düþündünüz mü hiç .
Sürekli çevremdeki kiþilerden son zamanlarda çok fazla diyalog olduðu ve sýk sýk telefon aldýðým için bu konuda azami gayret ve dikkat edilmesine ve önem verilmesine düþünüyorum .
Herkes bu piyasada çok kolay ve çok rahat gelir elde edebileceðini düþünüyor .
Unutmayýn bedava peynir fare kapanýnda olur
Büyük reset planý nedir .
Özel servet ve mülkiyet hakkýnýn elinden alýnmasý
Ýnsanlara barýnacak ev ve karný doyacak kadar yiyecek verilip köle gibi çalýþtýrýlma düzeni olacak .
Belki daha önce zikrettiðimiz vatandaþlýk maaþý olacak .
Kimse okuyup belli bir meslek seçmeyecek ona biliþim yoluyla yüklenen. Bilgilerle ilgili meslekleri yürütecek .
Kimse istediði yiyeceði istediði kýyafeti giyemeyecek .
Sistemin m dünyada ele geçirilmesi bir fýrsat mý yarattý Cavit için .
Yoksa gelecekte en güçlü memeli hayvan olan yarasalar 🦇 dünyanýn sonunu mu getirecekleri konuþuluyor .
Yanlýþ anlaþýlmasýn insanlýðýn sonu .
Doðaya bu kadar fazla yayýlan fazla sömüren baþka bir hayvan türü olmadýðýna göre bize ders veriyor .
Bana fazla hükmetme geri kalan zamanda ne yapacaðýmý bilirim þeklinde .
Þimdi ikinci dalga gelirken daha fazla finansal piyasalarda daha temkinli olmak zamaný .
Þu anda Cavit’ten dolayý iþ dünyasý sektörler öyle hale gelmiþ ki .
Geçen kulak misafiri oldum adamlar öðlen yemeði parasýna otopark parasýna hisse Trade ederken aldýklarý riski görmezden geliyorlar .
Oysa ki reel sektör ve piyasalar bu denli yarýþtan koparmazlar kendilerini elbet bir orta noktada buluþurlar bir süre sonra .
Þimdi ne mi olur bilinmez ama reel sektörde kazanmak yerine bu kadar piyasaya girilmesi bana çok enteresan geliyor Tahtý býrakmadan Kralý Tanrý Sonumuzu Hayreylesin
Yer Ýmleri