Kisilik meselesi galiba.
Boyle konusuyoruz ama yine de uzuluyoruz sonunda..
Syg,
Kisilik meselesi galiba.
Boyle konusuyoruz ama yine de uzuluyoruz sonunda..
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Þu an pause tuþuna basmýþ durumdayým. Piyasalardaki bu dengesizlik durulana kadar pek hareket etmem, yeni bir strateji uygulamam.
Portföyümde deva lara az bir þey ilave ettim, bunlarý çok büyük bir sýkýntý olmadýkça satmam. Portföyümün üçte biri burada, baþka hissem yok.
Ayrýca overall portföyümün %60 ý gram altýndý. Artýk %70 gram altýn olmuþ durumda. Deva+gram altýn þeklinde devam ederim bir süre...deva yükselmeye devam ederse azar azar alýma devam ederim belki.
Bu arada...zaman zaman ons soran arkadaþlar oluyordu...1900 usd hedefime ulaþsak da, bu dengesiz ortamda sat sinyali (temel+teknik) gelmedikçe altýnlarý tutmaya devam ederim. Önümüzdeki 1 yýl içinde ons ilginç yerlere gelebilir. Yýl donunu beklemeden ons altýn için yeni bir hedef analizi paylaþabilirim.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yanlýs yapmýyorsunuz ama Yeni gelenlerin büyük çoðunluðunun amacý yatýrýmcý olmak deðil sende dedin enflasyon üstü getiri desek haftada %50 olaný söyle diyecekler diye.
Tasaarufumu makul getiriyle deðerlendireyim diyen adam için tüm imkanlar var. Bir kaç google aramasýyla hertürlü bilgiye eriþebilir.
bende bu yollardan geçtim. Bu forumdaki diðer sayfalarý okudum 1ay sonra borsa hesabý açmýþýmdýr, ozamanlar twitter böyle deðildi þimdi twitterda var vs.
Þuan Borsa da olmasalardý zaten baþka mecralarda milli serveti harcýyor olurlardý.
Mesela borsa gibi yükselen bir varlýk altýn, geçen hafta müge anlýya kuyumcu maðdurlarý çýktý benim aklým almadý
millet gidiyormuþ kuyumcuya altýn olmadýðý halde 50gram altýn alacak kadar parayý veriyormuþ (piyasanýn biraz altýna) kuyumcu bir hafta 2hafta sonra altýnýn hazýr diyip parayý alýp yolluyormuþ.
Bazýlarý kasa olarak da kullanýyormuþ. 500gram altýný kuyumcuya emanet ediyor adam belge olarak kartýn arkasýna tükenmez kalemle yazýyor.
https://youtu.be/PCyc7AXuyhU
YTD
Brisa topiðinden dudu hocam iyi bilir. Kaðýt 2-3 yýl yatay bantta takýlýyor, öyle uçan göçen bi hali yok. Birileri iyi bir þeyler yazýp, uzun vade deyince..bazý tipler gelip beddua okuyor kaðýda, küfürler havada uçuþuyor... adama derdin ne diyorsun, borsa kusa vade yeri deðil diyorsun..ne kýsa vadesi, 6 yýldýr bekliyorum diyor. Meðer 6-7 sene öncesi bedelsiz spekülasyonu yapýldýðýnda en tepelerden almýþ ..parasý TL deðer kaybý ile çöp olmuþ.
Þimdi, öyle yerlerden hisse alýnýyor ki, belki borsamýz 5 sene sonra ikiye üçe katlayacak..sma adam aldýðý kaðýtta hala zararda bekleyecek...belki 5, dayanabilirse 10 sene.., kufurler gýrla gidecek..borsaya, hisselere lanet okuyacak.
Aslýnda hisselerin gunahý yok...suçlu spekler, ve bunlarýn peþine takýlýp giden bilinçsiz yatýrýmcý.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Sayýn Cautionary Hocam,
Brisa konusunda örneklemeniz üzerine 2004 yýlýnda aracý kurum sahiplerinin aný ve tecrübelerini iþlediði bir baþlýkta konu edilen Sabancý Holding ve iþtirakleri hakkýndaki ifadeleri günümüze indirgeyerek kendi pencerenizden deðerlendirmek ister misiniz?
Sizce de birileri sürekli bizi gözetliyor mu![]()
Nüvit Bey'in tecrübelerini anlattýðý yazýlar çok kýymetli. Bu iþe her yeni baþlayanýn baþtan sona okumasý lazým.
arþiv:
https://www.hisse.net/eforum/showthread.php?t=641
syg.
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Eskiden iþlemlerin tahtaya yazýldýðý dönemlerde sýk iþlem yapan yatýrýmcýlar maðdur edildiler.Artýk iþlemlerin algoritmalar ile vede cep telefonindan yapýlabildigi dönemde öyle ky lotlarini saymak ky ninkomplo teorisidir
Yer Ýmleri