neredeyse bir seneyi daha bitiriyoruz ama þirket besi ve arada aldýðým altýnlar hariç sürekli bir tasarruf yapamadým.
Sanýrým borçlanarak tasarruf yapma (ev almak gibi) ihtimaller arasýna almak iyi olabilir.
neredeyse bir seneyi daha bitiriyoruz ama þirket besi ve arada aldýðým altýnlar hariç sürekli bir tasarruf yapamadým.
Sanýrým borçlanarak tasarruf yapma (ev almak gibi) ihtimaller arasýna almak iyi olabilir.
Yatýrým tavsiyesi içermez ve asla yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.
Benim eþim de uyumlu ve tutumludur.
Sað olsun, var olsun. Sayesinde tasarruf ve birikim yaptýk, yatýrým aþamasýna geçtik.
Ancak bebemiz oldu, arabamýzý büyütmemiz gerekiyor, kýrsalda yaþýyoruz ve toplu taþýma olayý deðil, taþýma olayý bile yok.
Normalde ben araba delisiyim ama evlendikten sonra eþim sayesinde bu hezeyaným tamamen biriktirme heyecanýna dönüþtü. Mecbur olmadýðýmýz hiçbir þeye para harcamýyoruz.
Ayrýca, Dudu abi merhaba!
Severek takip ediyorum
Sevgiler, saygýlar.
Abi ben 15 yýllýk evliyim, bizi maddi olarak zorlayan özel okul taksitleri oldu, 2 tane çocuk, Ýzmir periferde olmamýza raðmen bütçeye ciddi yük, ki merkezlerde okul fiyatlarý çok daha yüksek. Baktýk, iþin içinden çýkamýyoruz, birini aldýk, diðerini daha ucuz okula aldýk. Aslýnda verilen paraya da fark edecek eðitim yok, belki daha da kötü. Çocuklar akvaryum balýðý gibi oluyorlar. Sözün kýsasý, ne kadar uyumlu bir eþ olsa bile devrin ihtiyaçlarý/zorunluluk hissedilemeleri tasarruf baltalýyor. FIG-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O yüzden evliliði deðil birlikte yaþamayý savunuyorum
Ya da anlaþmalý evlilik olacak.
Þu zamanda evlilik finansal özgürlük'e atom bombasý atmak demektir.
Çünkü para israfý gereðinden fazladýr. Günümüzde çevremizin doðru ve yapýlmasý gerektiði dedikleri birçok þey tasarruf düþmanýdýr.
Bi örnek;
https://twitter.com/dmuthuk/status/1178116614941634560
"Kredi gördüðümüz þeylerdir. Ev, araba, sosyal medyadaki tatil fotoðraflarýmýz.
Varlýk ise görmediklerimizdir. Bankadaki paramýz, hisse senetlerimiz, yatýrým fonlarýmýz.
Kredi sizi zengin gösterir.
Varlýk sizi gerçekten zengin yapar."
syg.
Son düzenleme : Trade Shark; 30-09-2019 saat: 12:24.
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Ben har vurur harman savururdum eskiden. 2008 yýlýnda bir ayda 20 bin tl kazanýp hepsini harcadýðýmý bilirim ne yapýyordun dersen hiç bir þey. O zamanlar azýcýk hisse alsam þimdi olduðum kadar daha olurdum herhalde. Þimdiki eþimle de arkadaþ olduðumuz dönemde dahi masrafým daha yüksekti ne zamanki nikah kýyýldý masraflar düþtü çocuk oldu masraflar arttý evet ama ona göre birikim dikkat de arttý memnunum þahsen maddi anlamda.
Yer Ýmleri