Originally Posted by
trendtakipcisi
Evet temel analiz önemlidir (Warren BUFFET gibiysen baþka ama o bile ortalama yapmýyor çünkü deðer analizinde firmanýn tamamýný satýn alýyor) ancak nerede biliyor musun "insider trading"de bu da suç biliyorsun ...firmanýn ederi var diye bakarsan burada ismini sayamayacaðým kadar çok senet yýllar boyunca (mesela tcell) temel analizi çok saðlam/müthiþ bilanço diye diye uzun vadeli yatýrýmcý yaptýlar insanlarý... yoksa pgsus 80 ucuz, 60 çok ucuz, 40 daha düþmez, 30 bedava derken olan olur....ancak borsada zamanlamanýn önemini, nereden alým/satým yapacaðýnýzý ancak oluþturduðunuz sisteminiz söyler...temel kurallardan biri düþerken mal alýnmaz, diðer kural düþerken asla ortalama yapýlmaz,
Bunu 1996 yýlýndan beri bu piyasada iþlem yapan çok þükür oldukça ciddi paralar kazanan ancak doktora yapmayan birisi olarak söylüyorum...
Forumda ya da baþlýkta yenisiniz galiba...ben de 21 Yýldýr bu forumdayým...yoksa beni tanýrdýnýz...bu baþlýkta sistemim ve portföy yönetim stratejilerim konusunda çok yazý yazdým...öyle 1-2 gönderide anlatýlamayacak þeyler yazdým...genç ve tecrübesi az beyaz yakalý arkadaþlara yardýmcý olmaya çalýþýyorum.
Sisteminde baþarýlýysan, ve tatmin edici ve de düzenli bir getirin varsa, zaten senin için sorun yok...benim için de her þey gayet yolunda..2 Yýldýr profesyonel olarak bu iþi yapýyorum ve bu iþten geçiniyorum, tatminkar ve düzenli bir getirim var.
Yani, herkesin yöntemi, doðrusu farklý olabilir...bu iþlerde uygulama kýsmý da çok önemlidir.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri