Temel analizci olarak benim de en sýkýntý yaþadýðým konulardan birisi bu. Þu an elimizde veri yok yeni döneme dair... veri olacaksa da en yakýn 2. Çeyrekte olacak çünkü ilk çeyrek ilk 2 ay normaldi her þey.
Bunun üstüne, zaten bilançolarý çok geç açýklayan bir ülkede olaðanüstü durum nedeniyle iyice gecikmesi açýkçasý insaný adeta kör durumuna koyuyor. Yorumunuza ufkumun dýþýnda kalýyor deme sebebim buydu. Elbet bu durum çok firmayý kötü etkiledi / etkileyecek ama iþleri açýlan da oldu ülke olarak da bence konumumuz deðiþecek bu pozitif de olabilir negatif de olabilir. Sýcaðý sýcaðýna bunlarý bilmek zor. O nedenle þu an parayý takip ediyorum para ne yaparsa ben de onu yapmaya çalýþýyorum yine kendimce iyi gelebilecek bilançolarý da tespit etmeye gayret ediyorum...
O soruyu da kendime soruyorum hocam. Hatta, cautionary hocama soru sorarken fikrimi de belirtmiþtim. Her ne kadar temel bir senaryomuz olsa da, piyasanýn bizim senaryoyu ne kadar fiyatlayacaðý konusu, ayrý bir konudur.. Yani, covid 19 vakasýnýn ne kadarý fiyatlandý onu tam anlamýyla tahmin etmek zor. Sonrasýndaki dönemin ne kadarý fiyatlarýn içine girdi ? tam anlamýyla cevabý olmayan sorular.
Piyasayý anlamlandýrmadan, kýsadaki bir kaç pozisyon taþýyorum. Soruyu onlar için sormuþtum
Bu baþlýkta, Cauti Hocama yazdýðým entryi aþaðýya kopyalýyorum.
Batuhan
Bu görüþler yatýrým tavsiyesi olmayýp tamamen benim hayal dünyamda uydurduklarýmdýr
Daha evvel yazmýþtým bu ara borsadan para kazanma zamaný deðil.Karda olanlara nakte geçmelerini borsadan çýkmalarýný önermiþtim.Hala da önerim geçerli.Bu zamanlarda borsada paramý koruyacaðým diye stres çekilir mi.Bu ara para kazanýrým diyene ise ben 20 yýllýk borsacýyým,genç yaþlý farketmez,o arkadaþ dediðini yapýyorsa ben önünde saygýyla eðilirim.Demek ki finansal piyasalarýn messisi olmuþ demektir o arkadaþ.Düþüþ trendindeyiz,ne zaman biteceði belli olmaz ,bu ara borsa zamaný deðil.
82 dipten alan 2 ye katlayan kaðýt var örneðin tupo 67-93 yaptý her zaman borsada kazanç vardýr
Benim tavsiyem karda olanlar çýksýn.3 ay sonra bakarýz haklýmýyým deðilmiyim o zaman gene analiz yaparýz.Borsa iddia iþidir.Kimi düþecek der kimi çýkacak,aksi olsa zaten iþlem yapýlamazdý borsada.Neyse herkes kazançlý çýkar umarým,birikimlerini kaybetmez kimse.
Yer Ýmleri