Üstad senin iyiniyetin ve samimiyetinden þüphesi olan zaten bir zahmet buraya gelip yazýp, burdan prim yapmaya kalkmasýn.
Müsterih olunuz;
Sizinde paylaþtýðýnýz gibi, "haksýzlýk onu yapanlara bir tür kurnazlýk gibi göründüðünden, böyleleri ahlaklý insanlarýn gerçekten de aptal olduklarýna inanýrlar".
Birde sorum var. Zorunlu karantina sebebiyle evde kalýnmasý, Ramazan ve Yaz aylarýnýn gelmesi nedeniyle içecek sektöründe cirolar bir nebzede olsa arttý ve dahada artacak diye düþünüyorum.
Bu sebeble ccola hakkýndaki görüþlerinizi merak etmekteyim.
Saygýlar, keyifli Pazarlar.
az önce bir gsm firmasýndan bir yakýnýmýn numarasýna paket yüklemek için akla karayý seçtim.
arýyorum robot koymuþlar seçenekleri sayýyor. üst menüye dön diyorum ne dediðinizi anlamadým diyor hoppa en baþa 0 dan araman lazým. kardeþ anlamýyorsa dediðimi direkt olarak temsilciye at beni hayýr. o olmaz illa baþa dön.
internet sitesine girdim. þu paket bu paket numara gir diyor diyor giriyorum paket inceliyorum geri yapýyorum numara falan gidiyor en baþtan numara gir.
en büyük rezaleti ödeme aþamasýnda.
bilgilendirme metni iþaretliyorum onay butonu yok ortada.
contrast ayarýyla falan oynayarak onay butonunu bulup onaylayýp nihayet aldým.
ortamlarda biz çok digitalizzz
yahu chrome gibi neredeyse herkesteki bir tarayýcýdan paket almak gibi basit bir iþ yapmak için 40 dakika uðraþtým.
ben anlamýyorum ya gerçekten.
bu sistemi kurunca hiç mi girip paket almaya çalýþmýyorsunuz.
çok bariz hatalar gerçekten.
bu basit bir olay deðil bence yönetimin yaklaþýmýný gösterir ve bu konu borsadaki fiyata kadar gider.
sayfayý gereksiz meþgul etmemek adýna sildim.
Covid etkilerini kýsa süreli ve orta-uzun vade olarak ikiye ayýrabiliriz. Kýsa vadeli etkileri bence ihmal edebiliriz. Finansallara önemli bir etkisi olmayacaktýr bu etkilerin. Önemli olan orta uzun vadeli yapýsal deðiþimler. Mesela tarým ve hayvancýlýðýn önemi artacak. Bu nedenle gübre, traktör gibi sektörler yapýsal olarak olumlu etkilenecektir diyorum.
Ýçecek konusuna gelince, tüm gýda segmentlerinde olduðu içecek sektörü de kýsa vadede olumlu etkileniyor olabilir. Ama önemli olan orta vadede olumlu yansýyacak bir þeyler var mý, bu konudan çok emin deðilim. Açýkçasý süt, meyve suyu gibi nispeten doðal ve saðlýklý içecek sektörleri tercih edilebilir, ccola nýn bu segment kaynaklý avantajlarý olabilir.
Sonuçta, sektör açýsýndan þahsi beklentim nötr diyebilirim.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Bu yönetmelik dikkatle okunup deðerlendirildiðinde (özellikle madde 4 de) manipülasyon ve yanýltýcý iþlem hakkýnda bankalar taraf olarak deðerlendirilmekte bireysel yatýrýmcýlarla ilgili herhangi bir olumlu/olumsuz görüþ bulunmamaktadýr.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...20200507-8.htm
7 Mayýs 2020 PERÞEMBE
Resmî Gazete
Sayý : 31120
YÖNETMELÝK
Bankacýlýk Düzenleme ve Denetleme Kurumundan:
FÝNANSAL PÝYASALARDA MANÝPÜLASYON VE YANILTICI
ÝÞLEMLER HAKKINDA YÖNETMELÝK
BÝRÝNCÝ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanýmlar
Amaç ve kapsam
------------------------------------------------
------------------------------------------------
MADDE 4 – (1) Bankalarca gerçekleþtirilen aþaðýdaki fiiller, Kanunun 76/A maddesi kapsamýna giren finansal piyasalarda manipülasyon ve yanýltýcý iþlem ve uygulamalar olarak kabul edilir:
a) Bir finansal aracýn arzýna, talebine veya fiyatýna iliþkin yanlýþ veya yanýltýcý izlenim uyandýran veya uyandýrabilecek olan ya da döviz kuru ve faiz dahil bir finansal aracýn fiyatýnýn anormal veya yapay düzeyde tutulmasýný saðlayan ya da saðlayabilecek olan iþlemlere bu amaçlarý saðlamak kastýyla dahil olmak, aracýlýk etmek, bu tür iþlemler için emir vermek veya benzeri faaliyetlerde bulunmak.
b) Arz talep dengesinin normal þartlarda gerçekleþmediði dönemlerde, finansal piyasalarýn dalgalanmasýndan ya da sýðlýðýndan faydalanmak suretiyle, finansal piyasalarýn düzensizliðini artýracak ya da istikrarýný olumsuz etkileyecek þekilde, bir finansal aracýn fiyatýna veya faiz, döviz kuru, CDS gibi referans deðerlere etkide bulunacak iþlemlere dahil olmak, aracýlýk etmek, bu tür iþlemler için emir vermek veya benzeri faaliyetlerde bulunmak.
c) Bankalarýn yurt dýþý yerleþiklerle yaptýklarý bir bacaðý döviz diðer bacaðý TL olan para swapý, forward, opsiyon ve diðer türev iþlemlerine iliþkin veya bankalarca yurt dýþýna TL likidite saðlanmasýna iliþkin Kurulca alýnan karar ve sýnýrlamalarýn, iþlemlerin erken itfasý, vadesi gelen iþlemlerin ötelenmesi ve/veya yükümlülüklerin yerine getirilmemesi dahil olmak üzere, dolaylý yöntemler kullanýlarak aþýlmasýna ya da söz konusu Kurul kararlarýnýn etkisizleþtirilmesine yönelik iþlem ve uygulamalar gerçekleþtirmek veya bu tür iþlem ve uygulamalara aracýlýk etmek.
ç) Aldatýcý bir mekanizma veya kurgu yoluyla döviz kuru ve faiz dahil bir finansal aracýn fiyatýný etkileyen veya etkileyebilecek iþlemlere dahil olmak, aracýlýk etmek, bu tür iþlemler için emir vermek veya benzeri faaliyetlerde bulunmak.
d) Bir finansal aracýn arzýna, talebine veya döviz kuru ve faiz dahil fiyatýna iliþkin yanlýþ veya yanýltýcý izlenim uyandýran ya da uyandýrabilecek olan ya da bu fiyatýn anormal veya yapay düzeyde tutulmasýný saðlayan ya da saðlayabilecek olan yanlýþ veya yanýltýcý bilgi veya söylentileri, internet dahil herhangi bir kitle iletiþim aracý yoluyla ya da baþka bir yolla yaymak.
e) Öncesinde pozisyon alýnmýþ bir finansal araç hakkýnda, alýnan pozisyonla ilgili çýkar çatýþmasýnýn kamuoyundan gizlenmesi suretiyle, internet veya diðer kitle iletiþim araçlarý yoluyla görüþ bildirerek söz konusu finansal aracýn, faiz oraný ve döviz kuru dahil, fiyatý üzerinde etkide bulunmak veya bulunmaya çalýþmak.
f) Yanlýþ veya yanýltýcý olduðunu bildiði ya da bilmesi gerektiði halde, bir referans deðer hakkýnda yanlýþ veya yanýltýcý bilgiler iletmek, yanlýþ veya yanýltýcý girdiler saðlamak ya da bir referans deðerin hesaplanmasýný manipüle edici herhangi bir davranýþta bulunmak.
g) Bir finansal aracýn arz veya talebi üzerindeki hakim rolün kullanýlmasý suretiyle finansal aracýn alým satým fiyatlarýný sabitlemeye veya baþka bir haksýz kazanç saðlamaya yönelik eylemlerde bulunmak.
ð) Finansal piyasalarýn açýlýþ ve kapanýþlarýnda, faiz ve döviz kuru dahil bir finansal aracýn açýlýþ veya kapanýþ fiyatlarýný etkileyen veya etkileyebilecek alým veya satým iþlemleri gerçekleþtirerek bu açýlýþ ya da kapanýþ fiyatlarýna göre pozisyon alan yatýrýmcýlarýn yanlýþ yönlendirilmesini saðlamak.
h) Tasarruf sahiplerini gerçeðe aykýrý veya yanýltýcý þekilde yönlendirmek.
ý) Finansal sisteme olan güveni zedeleyerek sistemik riske neden olabilecek þekilde bilgi ve söylentiler yaymak.
sn Cautionary,
sizden ve çevremden gýda ve tarýmýn önemi artacak cümlesini çok duyuyorum, bu önem tam olarak neyi ifade ediyor? türkiye de insanlarýn gýda tüketimi artmayacak, ihracaat olarak düþünüyorsanýz bununda sýnýrlý olacaðýný düþünüyorum çünkü türkiye de gerek yerel yönetimlerde gerek çiftçilerde dünya ile rekabet edecek vizyon yýllardýr göremiyorum.
"gýda ve tarýmýn önemi artacak" cümlesini biraz açabilir misiniz?
men dakka dukka
Yer Ýmleri