Burada beyaz yakalýlýk, finansal özgürlük ve þehirden köye kaçýþ gibi konular çokça konuþulduðu için ilginizi çekeceðini düþündüðüm birþey paylaþmak istedim.
Açýkçasý birtakým konularda beðenmesem de çoðunlukla hoþuma giden birisi.
En azýndan beyaz yakalý olmanýn zorluklarýný, finansal özgürlüðün önemini ve yeni bir yaþam inþa etmenin zorluklarý ve avantajlarýný birinci aðýzdan dinleyebileceðiniz bir kanal. Finansal özgürlük hayali kuran birçok insana faydalý olacaðýný düþünüyorum.
Mustafa Yýlmaz - https://www.youtube.com/watch?v=wOcnYf5O0lg
Tolga Yalçýn - https://www.youtube.com/channel/UCMz...31C9QNGjoCJVUQ
Finansal dünya görüþü olarak, serbest piyasa ekonomisine inanýyorum. Kamu bu tür stratejik sektörlerde hissedar olabilir, ama yönetimde aðýrlýðý olmamalý.
Yoksa, kamunun olduðu yerde kayýrmacýlýk, Ar-Ge faliyetlerinin yeterince verimli yapýlamamasý gibi sorunlar alýr baþýný gider. Özel iken bile hantallýk sorunlarý vardý Turkcell’in, artýk geriye gidiþ hýzlanýr bence.
Þirketten zaten lisans ücreti alýnýyor, kullanýcý olarak zaten verdiði hizmet üzerinden vergi topluyor. Üstüne kurumlar vergisi alýyor. Bana kalýrsa devletin piyasanýn kurallý bir þekilde büyümesine odaklanmasý gerekiyor. Onu yönetmeye deðil.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
O egeli ben deðilim
Ben de sosyal adaleti ön planda tutan bir kapitalist bakýþ acýsýna sahibim ancak ozellikle son donemde kapitalizmin cok esnetildigini göruyoruz... verimsiz katma degeri olmayan sektorler on plana cikarildi... hic getiri maliyet hesabi yapilmadan piyasalar paraya boðuldu.. ozellikle abd de batmis sirketlerin bile devlet tarafindan kurtarilacagi inanciyla hisseler coþtu...
Cok degisik bir donemden geciyoruz... sirketler uretim yapip para kazanmak yerine fizibil olmayan projelere kredi cekip batýrýp sonrasinda bunu kamulastiriyor... yýllarca uretim yapip kazanamayacaklari paralari borsadaki hisselerinden elde ediyor...batmasi ve yerini daha verimli sirketlerin almasý gereken sirketler zombi olarak gezinmeye devam ediyor..
Kamu ihalelerini devletin elinde olan sirketlerin yonetimlerini tartismaya bile gerek gormuyorum...
Gercekten sahiplik kriterinin neden üst siralarda oldugunu ulkenin katma degeri en yuksek bilisim sirketlerinde bile yasayarak goruyoruz
Bu ortamda gemisini kurtaran kaptanlara bu gemilere ýþýk tutan deniz fenerlerine selamlar olsun ..
Sevdiklerinizle beraber huzurlu saglikli aksamlar dilerim.. saygýlar
(Nasrullah ayan ilgili bir video cekmis onu da paylasmak istedim.. saygilar)
https://m.youtube.com/watch?v=rqNQY3pDgxA
Son düzenleme : HATAKE; 20-06-2020 saat: 21:50.
yazdýklarým tamamen kiþisel yorumlarým olup hiçbir þekilde yatýrým tavsiyesi deðildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileðiyle...
herkese merhaba
Öncelikle böyle bir baþlýðý açan sn Cautiye teþekkür ederim.
Bir yerlerde okuyan, gizli çoðunluktan bahsediyordu. Bende onlardan biriyim.
Yaklaþýk 2 haftadýr önceki baþlýðý ve bu baþlýðýn hepsini (1500sayfa) okudum.
Çok deðerli ve Ufuk açan bilgiler var.
Tarzý ve yatýrým sabrý için sayýn Dudu abimize de çok teþekkür ederim. Bir çok kiþinin idolü olduðunu düþünüyorum.
Kendimden bahsedeyim.35 yaþýmdayým. Beyaz yaka tabir edilen kesimdenim.
Çok þükür evimi ve arabamý aldým. Bu iki kalemin borçlarý bittiði için þuan tasarruf dönemine geçtim.
3-4 aydýr gelirimin belli kýsmýný biriktirmekteyim. Amacým 11 sene disiplinli bir þekilde tasarruf politikasý uygulamak.
Zaten alýþýk olduðum bir þey. Hayatýmdan çok kýsmam, ama har vurup harmandalý savurmam. Malum ülkemizde 6 ay sonramýzýn garantisi yok.
Bir çok belirsizlik var.
Yatýrým olarak üstadlardan doðru mu yapýyorum, bilmiyorum, fikiri verirlerse sevinirim.
Her ay düzenli olarak para biriktiriyorum þuan. Portföyüm %45 altýn, %45 hisse, %10 fon.
Fon: yurt dýþý endeksli bir fon. Bir nevi bes gibi kullanacaðým.
Hisse: þuan 12 adet hisse var. Büyüme ve temettü aðýrlýklý hisseler
Altýn: gram altýn. Altýn hesabý þeklinde.
Her ay maaþ yatýnca, portfoöy oranýný bu oranlara getiriyorum. Buda düþenlerden daha fazla alým fýrsatý veriyor.
Hisselerinde TL karþýlýklarýný eþitliyorum. Böylece düþenden daha fazla alým imkaný doðruyor.
2 sene sonra portföy büyüdüðünde, muhtemelen aylýk birikim miktarým portföyü dengelemeye yetmeyebilir.
O zamana kadar stratejimi biraz daha geliþtiriririm diye düþünüyorum.
Biraz uzun oldu. Tekrardan herkese çok teþekkürler
https://drive.google.com/file/d/0By0...VR0V2plUQ/view
Gusel bi kitaab okumayanlarin da okumasini tavsiye ederim..
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer Ýmleri