Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
132,00 10% 146,46 Mn 120,20 / 132,00
38,94 10% 745,02 Mn 35,50 / 38,94
20,24 10% 138,34 Mn 17,83 / 20,24
8,92 9.99% 13,17 Mn 8,46 / 8,92
410,50 9.98% 34,80 Mn 410,50 / 410,50
6,30 -10% 9,81 Mn 6,30 / 7,00
13,14 -10% 930,12 Mn 13,14 / 14,97
31,20 -9.98% 193,76 Mn 31,20 / 33,70
948,00 -9.97% 5,62 Mn 948,00 / 948,00
1,22 -9.63% 8,40 Mn 1,22 / 1,30
303,25 -1.62% 13,22 Mr 301,25 / 310,75
431,50 2.68% 12,67 Mr 421,50 / 443,50
294,25 3.61% 12,59 Mr 281,00 / 303,75
3,20 1.91% 10,08 Mr 3,16 / 3,27
70,95 -3.07% 7,98 Mr 70,40 / 73,60
19,15 0.9% 533,34 Mn 18,55 / 19,21
294,25 3.61% 12,59 Mr 281,00 / 303,75
731,00 -1.42% 2,24 Mr 725,50 / 745,50
93,40 1.03% 484,65 Mn 92,95 / 95,20
109,90 -1.79% 126,66 Mn 109,30 / 112,60
31,92 1.72% 131,36 Mn 31,38 / 32,30
10,33 -2.46% 218,74 Mn 10,27 / 10,67
84,60 2.92% 514,94 Mn 82,75 / 85,30

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 20/1230 ÝlkÝlk ... 10181920212230701205201020 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 153 - 160 arasý.

Konu: ...::: Beyaz Yaka Ýçin Tasarruf ve Yatýrým Koçluðu-2 :::...

1. Ben de sessiz takipcilerden sayilirim. Bu vesileyle ortaya bi soru sorayim ;krizin icindeyken illa finansla ilgilenen herkes o an krizde olduðumuzu farkeder mi ? Yoksa þimdiki durum bundan daha kötüye gitmese bile mesela faizler kur ve cari acik burdan düþmeye baslasa borsa emlak fiyatlari þirket karlari falan artmaya baþlasa 10 yýl sonra dönüp su andaki duruma 2018 krizi demeyecek miyiz?

2.  Alýntý Originally Posted by Cautionary Yazýyý Oku
    Daha önce pek çok kez anlattým, ama sorun deðil, yine anlatayým. Zaten fazla uzun bir süresi yok, anlatmayý býrakacaðým

Paylaþmýþtým grafiði, temelde haftalýk ortalama, aylýk ortalamayý aþaðý keserse short oluyorum, yukarý kesene kadar bu xu-30 endeks short pozisyonunu koruyorum...eðer yukarý keserse, artýk düþüþ trendi hakim deðil diyip, bu short pozisyonu kapatýyorum, yani portföy korumasýný kaldýrýyorum.

kontrat olarak likiditesi yüksek olduðu için her zaman en yakýn vade xu-30 kullanýyorum, 2 ayda bir vade sonu geliyor, vade sonunda bir sonraki vadeye taþýyorum pozisyonu (kapat-aç).

iki sorunun da cevabýný verdim sanýrým grafiðin son durumu aþaðýdaki gibi (ortalama olarak EMA kullanýyorum, temelde hareketli ortalama gibi düþünebilirsin).

Sn. Cautionary, konuyu tekrar açtýðýnýz için teþekkürler.

Konuya katkýda bulunan, yeni bakýþ açýsý getiren, ufuklar açan herkese de teþekkür ederim. Umarým ayný güzellikte devam ederiz.

Yukarýdaki grafik için kaç haftalýk/aylýk EMA kullanýyorsunuz?

3.  Alýntý Originally Posted by Cautionary Yazýyý Oku
    Bence sizin gibi sessiz takipçiler arada bir gelip selam verseler çok iyi olur...en azýndan sessiz takipçilerimiz olduðunu bilir, daha motive bir þekilde paylaþýmlara devam ederiz...zira da bu baþlýkta yazanlar genelde deneyimli ve kendi yolunu zaten belirlemiþ olanlar...ama baþlýðýn esas hedefi sizin gibi sessiz çoðunluða faydalý olmak.
    Sn.Cautionary Hocam

Ben 34 yasýnda evli kamuda çalýþan elektrik elektronik mühendisiyim. Sizin tabirinizle beyaz yakalý kesimin üyesiyim. Kýsýr döngü sarmalýndan kurtulmak için bende neler yapabilirim diye çok düþündüm. Gayrimenkul al-satý yapýlabilir lakin bir memurun kendi evini almaktan baþka bir al-sat yapacaðý parasý olamayacaðý için bu seçenek kafadan elenmiþti. Arsa alsam deðerli olanlarý alamayýz, deðeri olmayanlar için gelecek tam bir zar atýþý olur. Bir ara arkadaþlarým bitcoinden bahsettiler. Biraz araþtýrma yaptýðýmda, bitcoinin tamamen temelsiz kumar olduðunu anlamam çok uzun sürmedi. Arkadaþlarýma bitcoin almamalarý gerektiðini ne kadar çok anlatsam da onlarda yükseldikçe bak þu kadar yükseldi bak þu olacak diye bana serzeniþte bulunuyorlardý. Burada insanýmýzýn emeksiz kazanç sevdasýnýn kurbaný olmaya ne kadar meyilli olduðuda ne yazýkki ortaya çýkýyor. Sonra ne mi oldu? kaçýnýlmaz son. Bitcoin ciddi düþüþ sergiledi ve bana bitcoin serzeniþini eden arkadaþýmda otomatikman kalmadý.

Ben ne yaptým tabiki dolar ve gram altýn al-sat yaptým. Kýsmi olarak parada kazandým ama Bu al-satlar sonucunda, dolar al-sat yapmanýn kýsa vadede kazanç olarak görülse de, sistemsel olmamasý ve dolarýn artýþlarýnýn cebimin gider kalemlerini de artýrmasý sebebiyle, para birimi olan dolarýn aslýnda kýsmi bir yatýrým aracý olduðunu anladým. Altýn ise her zaman belli oranda portföyde olmasý, çeþitliliði saðlamak adýna önem arz etmekte birlikte, altýnýnda tek baþýna yatýrým aracý olmadýðýný anlamýþ oldum ve tekrar arayýþa baþladým.

Bu arada, Al-sat kararlarýmda forum donanýmdan climanjero ustamýn hakký bende çoktur. Deðerli insana saygý ve sevgilerimi burdan kendisine gönderiyorum.

Neler yapabilirim diye araþtýrma yaparken, temeli saðlam olan büyüme potansiyeli olan þirketlere borsa aracýlý ile ortak olmamýn uzun vadede faydalý olacaðýný düþünüyorum.

Benim için en önemli öncelik þu anda, Bilanço ve finansal dipnotlarý en ince ayrýntýsýna kadar öðrenmek, TEMEL ANALÝZ bilgimi artýrmak olacak, anlayacaðýnýz üzere daha yolun baþýndayým. Kurumsal destek anlamýnda borfinden de faydalanmayý da düþünüyorum. Borfin kullanan arkadaþlarým borfinin mali analiz programý hakkýndaki görüþlerini belirtirseler sevinirim.

Sessiz çoðunluktan birisi olarak sürekli takip ettiðim bu baþlýk altýnda, kýsýr döngünün içinde kaybolan bizler için farkýndalýk yarattýðýnýz için baþta siz ve dudu hocam olmak üzere tüm arkadaþlarýma teþekkürü bir borç bilirim.

Batuhan

4.  Alýntý Originally Posted by Carrah Yazýyý Oku
    Ben de sessiz takipcilerden sayilirim. Bu vesileyle ortaya bi soru sorayim ;krizin icindeyken illa finansla ilgilenen herkes o an krizde olduðumuzu farkeder mi ? Yoksa þimdiki durum bundan daha kötüye gitmese bile mesela faizler kur ve cari acik burdan düþmeye baslasa borsa emlak fiyatlari þirket karlari falan artmaya baþlasa 10 yýl sonra dönüp su andaki duruma 2018 krizi demeyecek miyiz?
    2013 'den bu güne türk lirasý sürekli bir þekilde deðer kaybediyor. "Bence" gerçekten bir kriz olmasý için toplu iþten çýkartmalar, varlýk deðerlerinde ciddi düþüþler yaþlanmalý. Þu anda bir kriz yok. Ancak bana sorarsanýz bunlarýn olmasýna ramak kaldý. Zaten yaþanmaya baþladý bile diyebiliriz. Bunun en basit göstergesi seçimi ve dolaysýyla ve iktidarýný son güne kadar koruyup zamanýnda seçim yapan iktidar partisidir. Ülkede kimse onlar kadar ekonomiyi iyi bilemez. Bir tehlike gördüler demek ki seçime gittiler.
    Saygýlarýmla.

SM-N920C cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
    Nil Satis Nisi Optimum

Bence soru þu 1 yýl evvel kgf olmazsa batacak þirketler þimdi nasýl ayakta kalacak ?

hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
    O egeli ben deðilim

6.  Alýntý Originally Posted by hakanberk Yazýyý Oku
    Sn. Cautionary, konuyu tekrar açtýðýnýz için teþekkürler.

Konuya katkýda bulunan, yeni bakýþ açýsý getiren, ufuklar açan herkese de teþekkür ederim. Umarým ayný güzellikte devam ederiz.

Yukarýdaki grafik için kaç haftalýk/aylýk EMA kullanýyorsunuz?
    Kýrmýzý ortalama 5 gümlük(1 haftalýk ortalama), mavi 22 günlük(1 aylýk ortalama)....barlarýn her biri günlük.

7.  Alýntý Originally Posted by batu34 Yazýyý Oku
    Sn.Cautionary Hocam

Ben 34 yasýnda evli kamuda çalýþan elektrik elektronik mühendisiyim. Sizin tabirinizle beyaz yakalý kesimin üyesiyim. Kýsýr döngü sarmalýndan kurtulmak için bende neler yapabilirim diye çok düþündüm. Gayrimenkul al-satý yapýlabilir lakin bir memurun kendi evini almaktan baþka bir al-sat yapacaðý parasý olamayacaðý için bu seçenek kafadan elenmiþti. Arsa alsam deðerli olanlarý alamayýz, deðeri olmayanlar için gelecek tam bir zar atýþý olur. Bir ara arkadaþlarým bitcoinden bahsettiler. Biraz araþtýrma yaptýðýmda, bitcoinin tamamen temelsiz kumar olduðunu anlamam çok uzun sürmedi. Arkadaþlarýma bitcoin almamalarý gerektiðini ne kadar çok anlatsam da onlarda yükseldikçe bak þu kadar yükseldi bak þu olacak diye bana serzeniþte bulunuyorlardý. Burada insanýmýzýn emeksiz kazanç sevdasýnýn kurbaný olmaya ne kadar meyilli olduðuda ne yazýkki ortaya çýkýyor. Sonra ne mi oldu? kaçýnýlmaz son. Bitcoin ciddi düþüþ sergiledi ve bana bitcoin serzeniþini eden arkadaþýmda otomatikman kalmadý.

Ben ne yaptým tabiki dolar ve gram altýn al-sat yaptým. Kýsmi olarak parada kazandým ama Bu al-satlar sonucunda, dolar al-sat yapmanýn kýsa vadede kazanç olarak görülse de, sistemsel olmamasý ve dolarýn artýþlarýnýn cebimin gider kalemlerini de artýrmasý sebebiyle, para birimi olan dolarýn aslýnda kýsmi bir yatýrým aracý olduðunu anladým. Altýn ise her zaman belli oranda portföyde olmasý, çeþitliliði saðlamak adýna önem arz etmekte birlikte, altýnýnda tek baþýna yatýrým aracý olmadýðýný anlamýþ oldum ve tekrar arayýþa baþladým.

Bu arada, Al-sat kararlarýmda forum donanýmdan climanjero ustamýn hakký bende çoktur. Deðerli insana saygý ve sevgilerimi burdan kendisine gönderiyorum.

Neler yapabilirim diye araþtýrma yaparken, temeli saðlam olan büyüme potansiyeli olan þirketlere borsa aracýlý ile ortak olmamýn uzun vadede faydalý olacaðýný düþünüyorum.

Benim için en önemli öncelik þu anda, Bilanço ve finansal dipnotlarý en ince ayrýntýsýna kadar öðrenmek, TEMEL ANALÝZ bilgimi artýrmak olacak, anlayacaðýnýz üzere daha yolun baþýndayým. Kurumsal destek anlamýnda borfinden de faydalanmayý da düþünüyorum. Borfin kullanan arkadaþlarým borfinin mali analiz programý hakkýndaki görüþlerini belirtirseler sevinirim.

Sessiz çoðunluktan birisi olarak sürekli takip ettiðim bu baþlýk altýnda, kýsýr döngünün içinde kaybolan bizler için farkýndalýk yarattýðýnýz için baþta siz ve dudu hocam olmak üzere tüm arkadaþlarýma teþekkürü bir borç bilirim.

Batuhan
    hoþ geldiniz...özlemiþiz bu tür giriþ yazýlarýný...doðru yoldasýnýz, sabýrla uzun vade hisse biriktirme için güzel dönemlerdeyiz...70-100 bin arasý, yani 1,5-2 dolar arasý, min 3-5 yýl vade ile hisse biriktime iþi önümüzdeki yýllarýn en büyük yatýrým fýrsatý olacak bence.

8.  Alýntý Originally Posted by batu34 Yazýyý Oku
    Sn.Cautionary Hocam

Batuhan
    Temel analiz uzun vade için en önemli kýsým hissenin gelecekteki fiyatýni tahmin edebilmek için yardýmcý olacakcaktir.Temel analiz tekniz analiz bilsende belli kriterlerin dýþýna çýkmayacaksýnýz.Forumlarda tanýmadýðýnýz kiþilerin gazýna gelipte al sat yapmayacaksýnýz.Borsada patron þirketlerine karýný yatýrýmcýsý ile paylaþmayan þirketlere bulaþmayacaksýnýz.Þeffaf profesyonel argeye yatýrým yapan þirketlere ortak olacaksýnýz.Bu kriterler doðrultusunda yatýrým yapýlacak þirket sayýsý 10 nu geçmez.Kur ve faiz durumuna göre eleme yaparsanýz 5 e düþer.Benden size basit tüyolar.

SM-J710FQ cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 20/1230 ÝlkÝlk ... 10181920212230701205201020 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •