Merhabalar,
Ben de Nisan ayýndan beri bu ve bir önceki postunuzu takip ediyordum ve bunu yazma ihtiyacý hissettim. Yaklaþýk 2 yýldýr bireysel yatýrým, tasarruf ve kazanç üzerine bloglar takip ediyorum, her ne kadar çok yönelemesem de ve kendime bu konuda kýzsam da vakit bulabildikçe bu konu üzerine kitaplar da okuyorum. "Neden Türkçe kaynaklar yok" diye yakýnýrken bir Google aramasý sonucu burayý keþfettim, o zamandan beri de mümkün oldukça sizlerin paylaþýmlarýný takip ediyorum, bazý anlamsýz paylaþýmlar hariç çok güzel paylaþýmlar mevcut, mümkün olduðunca bilgisini paylaþmaya çalýþan, karþýsýndakine bir þeyler katmaya çalýþan herkese kendi adýma teþekkür ederim.
Kýsa bir süredir çalýþýyorum, mühendisim. Çok az sayýda -hatta bazýlarýnýz için saklama masrafýna bile deðmeyeceði düþünülen- hisse senedim var ve bunun dýþýnda herhangi bir birikimim yok. Þu zamana kadar hep deneyimlerime, bana vizyon katacak þeylere ve eðitimime yatýrým yapmayý tercih ettim, açýkçasý bundan da piþmanlýk duymuyorum çünkü bu yatýrýmlar geçmiþte ve gelecekte bana yurtdýþýnda iþ olanaðý tanýdý.
Sonuç olarak geride býrakýlan varlýk yatýrýmsýz çok uzun bir süre ve bu baþlýktaki çoðu kiþi gibi planlanan bir erken emeklilik var, ancak icraat henüz yok
Sizlere kiþisel bir sorum olacak; Yaklaþýk 1-2 yýl içerisinde yurtdýþýnda yaþamaya baþlayacaðým ve gidene kadar ciddi bir tasarruf planý hazýrlayýp birikim yapmayý planlýyorum ve bu tasarruflarý her ay birikimlerimi gideceðim ülkenin para birimi cinsine dönüþtürecek þekilde yapmayý düþünüyorum. Sizce bu plan en doðru ve güvenli olan mýdýr, yoksa yatýrým araçlarýna mý yönelmeliyim? Yönelmeliysem "Önce þunlarý bil, sonra bu alanda yatýrým yap" diyebileceðiniz þeyler nelerdir?
Önerileriniz için þimdiden teþekkürler

Yer Ýmleri