Maalesef þu an yukarýdaki listemin getiri olarak tek ekside olan kaðýdý...Bir de çok dürüstler, hemen kapasite azaltýmlarýný bildiriyorlar![]()
Bu tür durumlarda her %5-10 düþüþte ek alým yapýyorum, çýkarken de ayný gerçi...kademeli maliyet.
Þirket tmel kriterlerden geçtikten sonra konjonktürel-kýsa vadeli olumsuzluklarýn çok önemi yok. Ama üst üste 3 kez bilanço deðerlendirmesinden eksi not alýrsa mecburen çýkarýrým portföyden. Geçen bilançoda ilk eksiyi almýþtý, iki bilançonun daha kötü gelme hakký var, kötü gidiþat yine devam ederse güle güle.
Bu arada, sýrf durgunluktan bu denli kapasite düþüþü saçma geliyor bana..ihracat da yapýyor þirket sonuçta, hadi ithal girdi kullanýyor desek, bir sürü firma ayný durumda..ayrýca ürünlerine zam yapma imkaný da var.
Ýþletme sermayesi, ya da piyasa koþullarý bozuk olduðu için borçlanmada sorun yaþýyor olabilir. Ayrýca full kapasite çalýþtýðý için yüksek stokla yakalanmýþ da olabilir.
Her halükarda ortada büyük bir baþarýsýzlýk var, yakýn takibe devam, umarým son çeyrekte düzeltirler iþleri (Bu arada firmanýn geri alým programý baþlattýðýný ve þimdiye kadar hatrý sayýlýr bir miktar alým yaptýklarýný unutmayalým. Bu nedenle anormal düþüþler olmasýný beklemiyorum önümüzdeki günlerde).

Yer Ýmleri