https://youtu.be/R3zvJe3Koyw
Birinci dünya savasý sonrasý ekonomik krizini (büyük buhran) ABD’nin koyduðu gümrük vergileri tetiklemiþ. Tarih tekerrür eder mi ?
https://youtu.be/R3zvJe3Koyw
Birinci dünya savasý sonrasý ekonomik krizini (büyük buhran) ABD’nin koyduðu gümrük vergileri tetiklemiþ. Tarih tekerrür eder mi ?
Borsadan sizin kadar iyi anlayan , doðru hisse seçmeyi bilen birisinin %100 + kredi borsada olmamasý beni þaþýrttý.
Þahsen ben bu yýl %70 hisse ile %100 hisse + %60 kredi hisse taþýdým, 30' a varan kredi faizine raðmen.
Endeksten ayrýþan , çok iyi bilançosu, beklentisi olan , yüksek kazanç sunan hisseler oldu þu ana kadar ve bundan sonra da olacak gibi görünüyor.
Ýyi niyetli ve bilgi dolu paylaþýmlarýnýz için teþekkürler.
Sizin gibi en fazla 15 - 20 kiþi vardýr bu forumda.
Blcyt için bir deðerlendirme yapabilir misiniz?
Adeta endeks deðerlemesine aldýrýþ etmiyormuþçasýna çok düþük bir deðerle iþlem görüyor; kur riski yok, 3 yýllýk karý borsa deðerine eþit. Bunun kadar ucuz bir hisse daha yok.
Neden bu kadar ucuz fiyatlanýyor olabilir ?
Önemli olan overall portföyün miktarý...yani þu ana kadar ki birikimlerimi korumak, üstüne aylýk ihtiyaçlarýmý karþýlayacak kazanç yeterli benim için. Pozisyonu aþýrý büyütüp, riski arttýrmak benim gibiler için anlamsýz.
Öte yandan hisse portföyüm beklediðimden çok daha iyi gidiyor... böyle giderse hisse portföyün oranýný arttýrabilirim... öte yandan borsamýz düþen-yatay trendde, saðlam bir yükseliþ trendi baþlarsa hisse oraný ikiye katlanabilir.
Bilici Yatýrým, tekstil
Kurdaki deðer kaybý tekstil þirketlerine iyi geldi.
Ben de portföyünüzdeki klmsn , deva , bagfs taþýdým 2019 içinde.
Bagfs ve deva hala iþlem yaptýðým hisseler.
Bilenler açýsýndan aklýn yolu bir sanýrým.
U100 dýþýna çoðunlukla çýkýyorum; bunlar bebek þirketler ve bebekler hýzlý büyüyor.
Gyo' da favorim rygyo' idi, %100 arttý.
Ben sektör ayýrýmý yapmýyorum. Þirketi, sahibini inceliyorum, güvenirsem, hýzlý büyüyeceðine inanýrsam alýyorum.
Büyük þirketlerde küçük yatýrýmcý olmak yerine , küçük þirket takaslarýnda ilk 5 ya da ilk 10 içerisinde olmayý tercih ederim.
Küçük ama iyi þirketler de var, gözden kaçýrmamak gerek.
Klmsn , kront , fonet , knfrt, yatas hatta egeen bir zamanlar küçük þirketlerdi þimdi o kadar küçük deðiller.
Yer Ýmleri