sayýn Cautionary
Bu ortam EM ler için en kötü ortam
bunun sebebini açýklar mýsýnýz?
sayýn Cautionary
Bu ortam EM ler için en kötü ortam
bunun sebebini açýklar mýsýnýz?
Normalde sýk endeks yorumu yapmýyorum..ancak kritik bir dönemdeyiz...101.500 kýrýldý gibi, 104.500 daha da önemli...burayý da kurarsak 1 yýldýr yolunu gözlediðimiz son çeyrek rallisi baþlayabilir.
Not: makro görüntü, genel görünüm böyle bir yükseliþin zor olduðunu gösteriyor...ama bizim için önemli olan fiyatlar, fiyatlar yükseliyorsa görüntü olumsuz diye kenardan seyredecek hakimiz yok.
Selamlar,
Yukarýda kaya temur isimli arkadaþ paylaþýnca benim de hikayem aklýma geldi paylaþmak istedim. Borsaya 2009 sonrasý girdim. Önce ufak tefek al satlar yaptým. Sonra nasýl olduysa net maaþýmýn 10 katý bir tutarla brisa bedelsizini yakaladým ve ortalama 160 tl den aldýðým brisalarý yaklaþýk 2 ay içinde 450 tl civarýndan satmýþtým. Fakat bu hayatýmda borsadan yediðim en büyük kazýk oldu. Hep böyle olacaðýný düþünerek farklý bir hisse aldým ve 5-6 yýl bekledim. Ama ayný hikaye olmadý tabii ki... hatta reeli geçtim nominal bile zarar etmiþ olabilirim. Sonrasýnda ufak tefek karlar olsa da genelde zarardayým sanýyorum. Bu forumu, Cautionary, Dudu ve aklýma gelmeyen diðer arkadaþlarý bizim için büyük fýrsat olarak görüyorum.
BES ile Ýlgili daha önceki tartýþmalarý uzatmamak için girmedim ama ben bes sözleþmemdan oldukça memnunum. Zaman zaman altýn ve borsa fonlarýnda deðiþiklikler yaptým. Çok söyledigim halde eþim yapmadý Ve likit fonda bekledi. Þu anda ikimizin portföyü arasýnda ciddi bir fark oluþtu. Çoðu Katýlýmcý fon deðiþikliðini uygulamýyor maalesef. %25 devlet katkýsý ve þirket katkýsý ile oldukça cazip diye düþünüyorum. Tabii fon Ýþletim vb. masraflarý herkes kendine göre hesaplamalý.
Dün cautinin önerdiði programda güzel bir nokta vardý. BES gibi uzun vadeli bir yatýrýmda likit fon gibi kýsa vadeli bir ürünün olmasýnda tezat olduðu reel getiri düþük olduðundan yönetim gideri ile birlikte negatife bile geçildiði vurgulandý.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
O egeli ben deðilim
Yer Ýmleri