Ýlginç bir anekdottu tesadüf mü dedim sadece .
Kýzmýyorsun deðil mi denk geldi paylaþtým duyunca .
Aslýnda benim kýzmam laZým nickimle dalga geçtiðin için ama neyse ne yapalým
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ýlginç bir anekdottu tesadüf mü dedim sadece .
Kýzmýyorsun deðil mi denk geldi paylaþtým duyunca .
Aslýnda benim kýzmam laZým nickimle dalga geçtiðin için ama neyse ne yapalým
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ýki gün kafa dinleyelim dedikBaþlýk karýþtý..arkadaþlar lütfen cevap hakký oluþacak þekilde yazýlara girmeyelim, sonra haklý olarak karþý taraf cevap verince iþ uzuyor.
Ýyi haftasonlarý, iyi eðlenceler...biraz da geçen yýl borsada kazandýðýnýz paralarý harcayýn...2020 daha zor bir yýl olacak...iyi dinlenmek lazým bu ay.
Abi dinlenecek hafta buldun sen de. Hacim rekoru geldi, bu gidiþle endeks TL bazlý rekor da yolda, bizi yorumsuz býrakýyorsun, bilemedim.
Ben yazayým bari biraz, strateji gereði ufaklardan EREGLI SODA ASELS YKB portföyüne kaydým. TEHAYE az bir þey 10.60 lardan almýþtým 1 lira yukarýdan verdim sonra da borsacý psikolojisiyle geri alamadým arkasýndan baktým. Adýný anmak istemediðim TKFEN de maliyetime aylar sonra uzun yorucu bir rally ile ulaþtý, ne diyeyim ona koyacaðým parayý taþa sürtsem daha iyi olacaktý ama bilemedik ne bilelim onu da tutmaya devam.
Ufaklardan beklentim olan ARSAN, KNFRT, KLMSN ve güzel býraks abile temeli hala ucuz olan IPEKE azalan lotlarda tutmaya devam ediyorum.
Bu kaðýtlarýn hepsinde artýk bilançolarý bekliyorum çok bir artýþ beklentm yok, %30 da nakit PPF'de bekliyorum VIOP short arýyorum bir yandan ama 121 altýnda short gibi düþüncem yok açýkçasý Gün içi düzeltmeyi yakalayacak kadar vakit bulamýyorum çok aðýr çalýþýyorum borsaya pek vakit olmuyor ancak 2 saatte 1 filan bakmaya çalýþýyorum. Genelde satýþlarý ve alýþlarý geceden yazýyorum daha iyi oluyor gelirse seviniyorum gelmezse de üzülmüyorum kýsmet.
Güzel bir yýl oldu ama hiç moda girmeden çok kazandým demeden temel analizi ve disiplini elden býrakmadan devam etmek gerekiyor dün dündür bugün bugündür.
58.50'den TTRAK'a girdim. Gönül isterdi ki 40-45 lerden alýp hata marjýmýzý azaltsaydýk, kýsmet olmadý.
Hedefim bugunun parasýyla 2-3 yýl içinde, senelik hisse baþý 10TL temettü geliri(2 dolar). Iç piyasa toparlanýrsa, fazlasýyla mümkün gibi gözüküyor.
Selamlar.
Bana göre en riskli yatýrým çeþidi Mevduat. Þu anki %11'den insanlar neden mevduat yapar aklým almýyor.
Dolar krizi olsa güvenlik marjýn 0'a yakýn zaten.
Hayali bir senaryo alalým, 6 ay içinde dolar 9 lira olacak.
Önünüzde 2 seçenek var. 500 bin liranýzý senelik %11'den mevduata mý olmak isterdin?, Ya da Ereðli,Tüpraþ da mý?
Ben gözüm kapallý borsayý seçerdim. Hiç olmazsa piyasa toparlanýnca, paramýn dolar bazýnda pul olmayacaðýndan emin olurdum.
Bitcoin hakkýnda bir tahminim yok..250 usd iken takip etmeye baþladým...hatta 1 tane alýyým sembolik olarak diye düþündüm...o zamanlar bir sürü prosedürü vardý, alým satým kolay deðildi..vaz geçtim sonra...portföy yöneticisi olduðum Ýçin, iþim gereði takip ediyorum...ama kimseye de önermem.
ben felsefe olarak, makul vadede ( 1 yýl ve altýnda) 2 ye katlama ihtimali ile yarýya düþme ihtimali yakýn olan þeyleri kumar olarak deðerlendiriyorum ve uzak duruyorum...getirim %30 olsun, kazanma ihtimalim %80-90 olsun...bir de uzun yýllar sürdürülebilir olsun.
Bir yýl %100, ertesi yýl %10 kazandýran ve getirisi bu kadar deðiþken olan bir portföy, daha doðrusu böyle bir yatýrým anlayýþý...bence uzun vadecilerin tercih etmemesi gereken bir yöntem,
Bence endeks short açarak portföyü hedge etme iþini çok iyi yapamýyorsun...hisse tercihlerin, alým satým zamanlaman gayet iyi...ama portföyü hedge etme amaçlý endeks short iþini, teknik bþr sinyal oluþturup buna göre yapman lazým...yoksa faydasýndan çok zararý olur bu iþin.
Short açarak portföyü hedge ediyorsun...ilave satayým alayým, kar edeyim...vadeli iþlemlere çok hakim deðilsen zor...ama benim turbo mod dediðim, saðlam rallilerde long açýp portföy getirisini arttýrmaya çalýþabilirsin.
Ayrýca, endeks çoþmuþ, saðlam para girmiþ...bence önümüzdeki 1-2 hafta hisse sahipleri için en rahat dönemzaten 2020 projeksiyonunu çizmiþtik, detay hareketlere takýlmamak lazým
![]()
Bu baþlýkta ttrak çok konuþtuk..tepkisiz düþüyordu o zamanlar..30-35 aralýðýnda alýmlar yaptým...sonra 30 kýrýlýp 25 lere kadar düþtü...bu fýrsat kaçmaz dedik, ek alýmlar yaptýk...50 ye kadar da ara ara alýmlar yaptým...ortalama maliyetim 35 tl filandýr.
Keþke o zamanlar baþlýðý takip ediyor olsaydýnama bence de 1 yýl içinde 100 tl leri görebilir...buralardan alýrken dikkatli olmak lazým...sert realizasyonlar gelebilir, 50 altýna gelirse güzel fýrsat olur.
Yer Ýmleri