Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
23.05.2019 Bist100 kapanýþ 84 596
19.03.2020 Bist100 kapanýþ 85195
Hisselerin kapanýþ deðerleri
THYAO 11,80/7,94
PGSUS 28,68/26,10
TUPRS 118/67,30
SODA 7,07/4,67
PETKM 3,45/2,92
GARAN 7,15/7,58
ASELS 16,61/21,10
EREGL 7,27/7,70
KRDMD 1,84/1,91
HALK 5,15/4,98
KOZAL 44,38/51,95
Kuslu siteden alinti
LG-H815 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Herkese iyi akþamlar portföyümde 14 tane hisse var. Temettü emekliliðine inanmýþ sýradan bir çalýþaným bende. Portföyümde 14 tane hisse var. Bunlarýn 10 tanesi yüzde 5 ve üzeri temettü verimi olan þirketler.
Eregli,froto,toaso,alkim,aksa,aygaz,tavhl,. Enjsa, bunlar temettülerini açýkladýlar.
Adana,hekts,sasa,vesbe henüz temettü haberi yok.hekts ve sasa vermeyecekler sanirim ama adana ve vesbeden bekliyorum.
Kords ve sarky'daa temettü verimini düþük buluyorum.
Sizlere sorum þu bu süreçte sarky da kafa kafayayim zararim yok. Sasa'da %10 zarardayim. Kords'da %25 zarardayim.
Bu üç kaðýttan çýkýp maliyetimin yüksek oldugu
Froto(70tl),toaso(25tl),Vesbe(18tl) bunlara kaydýrsam mý ? En azindan maliyetimi daha da düþürüp hemde temettü mü alýrým diye düþünüyorum. Siz ne düþünüyorsunuz bu hamleyi yapmalýmýyim. Açikcasi froto toaso vesbe bu fiyatlardan almak istiyorum. Nakitimde yok eklemede yapabilecegimi dusunmuyorum. Bu iþlemi sizce yapmalimiyim. Lütfen fikirlerinizi belirtirseniz özellikle tecrubeli cautionary ve dudu abi .
Herkese saygilar sevgiler
Redmi Note 7 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Daha iþin baþýndayýz. Avustralya sýnýrýný 6 ay kapatacaðýný açýkladý, ABD 18 aylýk plan yaptý salgýn için. Ben iþlerin uzun süre normale dönmeyeceðini düþünüyorum. Daha dehþet fiyatlamalar ile karþý karþýya kalcaz kanýmca. 2001 krizinden, 2008 krizinden çok daha ciddi bu kriz AB ve ABD nin açýkladýðý yardým planlarýna bakarsak. Bi kaç tepki yükseliþi olur ama 2008 gibi V þeklinde piyasalarýn düzeleceðine ihtimal vermiyorum.
Pegasus ve THY þu an bu fiyatlarda çok pahalý. 3 ay sonra salgýn bitse bile havacýlýk anýnda toparlanmaz insanlar deli gibi gezmeye baþlamaz. 11 eylülden sonra ABD'de havacýlýðýn eski rakamlara gelmesi 10 yýldan fazla zaman aldý.
Avustralya sýnýrýný 6 ay kapattýðýný açýkladý. Ben 3 ayda filan normale döneceðini düþünmüyorum, salgýn daha bizde yeni baþlýyor, 1 ay sonra pik yapar, ondan sonra tekrar durum deðerlendirmesi yaparýz.
Arkdaþlar buralardan Pýnar süt mantýklý mý
Yatýrým Finansman Raporundan PGSUS;
Havacýlýk sektörü mevcut Covid-19 salgýnýndan en fazla etkilenen sektörlerden. Þu ana kadar yasaklanan uçuþlar
PGSUS’un kapasitesinin neredeyse yarýsýný oluþturuyor. Þirket þimdiden Mart ve nisaný kaybetti ve hatlarýn ne
zaman açýlacaðý konusunda belirli bir süre yok. Yeni açýklanan destek paketinin ise etkisinin sýnýrlý olacaðýna
inanýyoruz. Düþen petrol fiyatlarý ise FAVÖK kaybýný bir miktar azaltabilir. Sektör için belirsizliklerin bir süre daha
devam etmesini bekliyoruz ve PGSUS için hedef fiyatýmýzý 25 TL’ye indiriyoruz. Yaptýklarý yüksek kaldýraçlý iþin
doðasý gereði indirgenmiþ nakit akýmlarýyla saðlýklý bir deðerlemeye ulaþmanýn çok zor olduðu havayollarýnda,
piyasa ve biz hedef deðerlerimizi genel olarak benzer çarpanlardan hareketle hesaplýyoruz.
Vurun abalýya biraz da siz vurun...
Stop Wishing Start Doing
Yer Ýmleri