Ben satmama konusunda fiyat ne olursa olsun kazançlý çýkýldýðýný düþünüyorum. Zira 2 kere sattým. 2sinde de yukarýdan aldým(hisselerin ismi lazým deðil). Kliþedir ama zamanlama yapabilsek zaten zengin olurduk. ytd.
Ben satmama konusunda fiyat ne olursa olsun kazançlý çýkýldýðýný düþünüyorum. Zira 2 kere sattým. 2sinde de yukarýdan aldým(hisselerin ismi lazým deðil). Kliþedir ama zamanlama yapabilsek zaten zengin olurduk. ytd.
[QUOTE=esramarka;4587977]Bir al sat yaparak ilerleseydiniz þimdiye zengin olmuþtunuz.
Bedelli bölünmeden önce 12 lira hektaþ için pahalý diyorlardý. Tamda satýlýp alttan alýnacak yerde idi.
Þu an eski tutar ile 40 civarýnda, benim güncel maliyetim 2.53.
Dudu üstadýn ikinci þubesiyim taktik maktik yok BAM bam bam 😀
Sahibi iyi finansallarý güzelse oradan alirim buradan satarim surda destek burada direnç diye yorulmaya gerek görmuyorum ben de.. borsa da þiþkinlik yokken alinan en yüksek verimli temettu hisseleri dahi adeta büyüme hissesi gibi kazandýrdý zaten
Insallah herkes kendi sisteminde kendi gonlune gore getiriler elde edebilir bugun bi araba almak bile ne kadar zorlasti .. bir kur soku daha olursa düþünemiyorum nasýl olur
Saygilar
yazdýklarým tamamen kiþisel yorumlarým olup hiçbir þekilde yatýrým tavsiyesi deðildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileðiyle...
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yeri gelmiþken..hisse çok çýktý diye satýlmaz..mesela elimde hektaþ olsa satmazdým..ama buradan giriþ yapar mýyým, tabii ki hayýr..gerçi fiyatý yarýdayken de buradan girmez görüþündeydim..piþman mýyým, tabii ki hayýr.
cart tekstil, curt elektirik de fiyatýný 3 3, 5 e katladý...niye almadým diye üzülüyor muyum, tabii ki, hayýr.
Bu arada, deva larým duruyor...maliyetim 6-7 civarýdýr...50 tl de olsa satmam...100 tl yi geçerse bakarýzþaka bir yana, benim için çýkýþ kriteri belli...üst üste iki kötü bilanço gelirse goodbye derim.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
bende sizin gibi 2016 dan beri devamlý aldým elime geçen tüm birikimi 4 yýlda 2020 ocakta yarýsýný çektim gayrýmenkul aldým kalanla devam ettim ciddi kazanç oldu yanlýz ben daldan dala atladým ama sürekli hisselerde idim nakit kalýþým 10 günü geçmez sadece pandemide 5-10 gün nakit kaldým. 2016 da 100 birim 2020 de 600 birim yarýsýný çektim kalaný 300 birim þuan 1000 birim oldu þuan %80 nakit %20 hisse
Artýk hiçbir hisseyi tutmuyorum ve uzun vade tutmanýn da - eðer çok düþük maliyetle alýnmadýysa mantýksýz olduðunu düþünüyorum. Hisseye aþýk olmanýn mantýðý yok 25 TL den aldýðým TTRAK'lar ile zamaný geldi vedalaþtým mesela. Bir daha dibi boylamayacaðý ne malum? Bizde temettü alýþkanlýðý olan firmalar bile yeri geliyor - bu yýl olduðu gibi- temettü vermiyorum kardeþim diyor. GARAN'a pandemi dibi öncesi giriþ yapanýn hali nice oldu bakýn.
Dudu hocamýn þu lafý çok mantýklý gerçekten ama geniþletmek lazým: TL bir illüzyondur ama onunla deðerlenen her þey de birer illüzyondur.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir. Hem acemi hem amatörce yazýlmýþ yazýlarýma yatýrým maksadýyla itibar etmeyiniz.
Paylaþýmlarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir. Kendi aklýnýza ve tecrübelerinize göre yatýrýmlarýnýza yön veriniz.
þunuda unutmamak lazým kazandýgýnýzý sistemden çekin olaki büyük krizlere yakalanýrsanýz borsa dýþýndaki ev arsa araba dolar altýnýnýz vb. Karýnýz olur ben 1996 yýlýndan beri bu çarkýn içindeyim ne zaman balon oldu patladý sistemdeki paranýz geri çýktýgý yerden düþtüðü yere geldi 2001 krizde bankalar taban oluyordu .keza 2008 de 60 binim 10 bine düþtü.sonra ilave para koydum .2011 de 250 bin yaptým.200 ü çektim. Ev aldým kalanla devam vb..bugünlere geldik.kazancýnýzý sistemden çekin. Gün gelecek patlayacak böyle gitmez..
Yer Ýmleri