Yürek ister[emoji28][emoji3063]
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Yürek ister[emoji28][emoji3063]
''Fikirlerim beni baðlar alacaðýnýz hisseyi okuyup, araþtýrýp alýn. Ben asla alýn veya satýn demiyorum''
Bugün kim satýyor??????
Kimseden ses yok.ne oldu acaba.
Nasýl bir borsamýz var anlamak mümkün deðil, millet araþtýrmadan etmeden sýrf çok takipçili hesapta paylaþýldý diye borç bataðýndaki þirketlere üstelik piyasa defter deðerinin 8-10 kat üstündeyken tavandan atlýyor, bizde garibim Nuh hakettiði fiyatlara gelsin diye bekliyoruz. Bu Ülkede gerçek yatýrýmcý olmak çok zor, tamamen kumara çevirdiler iþi.
SAÐIR KAPLUMBAÐA"
Zamanýn birinde, kaplumbaðalar arasý bir yarýþ organize edilmiþ.
Yarýþmanýn kuralý: “Tepeye ilk varan kaplumbaða yarýþý kazanýr.” þeklindeymiþ.
Vakti gelince, bir sürü kaplumbaða arkadaþlarýný seyretmek için yarýþ yapýlacak bölgeye toplanmýþlar.
Ve yarýþ baþlamýþ.Seyircilerden hiçbiri arkadaþlarýnýn bu tepeye çýkabileceðine inanmýyormuþ. Kimileri bu inançlarýný yüksek sesle dile getirmekten kaçýnmýyorlarmýþ.
Öyle ki, yarýþmacýlarýn bazýlarý: Zavallýlar! Hiçbir zaman baþaramayacaklar!" seslerini dahi iþitebiliyormuþ.
Yarýþmaya katýlan kaplumbaðalar bu tepeye ulaþamayýnca teker teker yarýþý býrakmaya baþlamýþlar. Ýçlerinden sadece bir tanesi inatla ve yýlmaz bir gayretle tepeye týrmanmaya çalýþýyormuþ.
Seyircilerin sesleri yükselmeye baþlamýþ; giderek baðýranlarýn sesleri yarýþ alanýnda yankýlanýr olmuþ: "...Zavallýlar! Hiçbir zaman baþaramayacaklar!"
Sonunda, bir tanesi hariç, diðer kaplumbaðalarýn tümü ümitlerini, gayretlerini yitirmiþ ve yarýþý terk etmiþler.
Ama yarýþta yapayalnýz kalan son kaplumbaða, büyük bir gayret ile mücadele ederek, bu tepeye çýkmayý baþarmýþ.
Diðer yarýþmacýlar ve seyirciler, hayret içinde bu iþi nasýl baþardýðýný öðrenmek istemiþler. Bir kaplumbaða ona yaklaþmýþ ve sormuþ, bu iþi nasýl baþardýn diye.
O anda farkýna varmýþlar ki...
Bu tepeye çýkan kaplumbaða saðýrmýþ!
ÝÞ ÝÞ YAPMAZ. ADAM ÝÞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.
Hikayede kaplumbaða saðýrmýþ,bizdede millet hem saðýr hem kör sayýn kentuf.þurada kaç k. Yatýrýmcý var. Ama insanlar gerçek yatýrýmýn ne olduðunu bilmiyorlar.
Hazýrlanýyor gibi kulaðýný týkamýþ tüm laflara [emoji2956][emoji2957][emoji41]
''Fikirlerim beni baðlar alacaðýnýz hisseyi okuyup, araþtýrýp alýn. Ben asla alýn veya satýn demiyorum''
Dolar altýn uçtu, ev fiyatlarý uçtu, araba fiyatlarý uçtu, satýpta ne alabiliriz, beklemeye devam, yakýnda bizimde uçacaðýmýz günler gelecek 😀
Yer Ýmleri