Bir hisseyi, baþka bir hisse ile kýyaslarken rasyo ve þirketin ederine bakmadan karþýlaþtýranlara ben yatýrýmcý falan demem arkadaþ. Olsa olsa GOY GOY cudur. Konya Çimentoymuþ, ayýptýr, terbiyesizliðin dik alasýdýr bu karþýlaþtýrmayý yapmak. NUHCM dediðiniz firma, 2002-2013 yýllarý arasýnda, sadece remodeling ve kapasite artýrýmý için 580.000.000$ para harcamýþ bir firma. Þimdi gidin dolar bazýnda piyasa deðerine bakýn ondan sonra gelin burda konuþun.
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...emisi-22669537
Tahtaya mal getiren þahýsa gelince, biz ne kadar yatýrýmcýysak, o arkadaþta bizim kadar yatýrýmcý. Getirir, kayýt altýna aldýrýr, dilediðine satar. Ama benden uyarý, kademelerde 20 lot alýþ olan tahtaya vermeye baþladýðýn gün 10 TL ye kadar görürsün bu tahtayý (bu arada, ben dünden razýyým, ver 10 TL den, ben alabildiðim kadar alýrým). Öyle 40 TL gördü, deli para kazandýk havasýna girme. Sen o malý biz hangi fiyattan kabul edersek o fiyattan bize verirsin, yoksa sittin sene beklersin 40 TL ye satacaðým diye.
Ekin biçe biçe deste olur, borsacý çarpýla çarpýla usta olur
Burada yer alan görüþ ve öneriler kiþisel fikirlerimi içeriyor olup yatýrým tavsiyesine girmez. Bu uyarýyý dikkate almanýzý rica ederim.
Ekin biçe biçe deste olur, borsacý çarpýla çarpýla usta olur
Burada yer alan görüþ ve öneriler kiþisel fikirlerimi içeriyor olup yatýrým tavsiyesine girmez. Bu uyarýyý dikkate almanýzý rica ederim.
Oðlum olursa adýný NUH koyacaðým.![]()
Sayesinde ev aldýk, banka kredilerinden kurtulduk. çok þükür. Gerçi 10 sene bekledik ama deðdi. Zamanýnda da az kahýr etmedik tabi.
Allah Kurucularýndan ve tüm çalýþanlarýndan razý olsun. Amin.
Ýnanýlmaz Dediðiniz Hisse, Gün Gelir; Dayanýlmaz Olur.
FORMDA YAZDIKLARIM KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR. ZARAR EDEBÝLÝRSÝNÝZ.
Kentuf bana böyle sorularla gelme..
Senin gibi eski bir borsa kurdu..
Ben genelde arka planda bu iþlerin nasýl iþlediðini biliyorum..haaa NUHCM özelinde ne oldu bilmiyorum..Ama dýþtan gördüðüm , benim yýllardan beridir bildiðim bi durum..Deðiþen biþi yok yani..
Tahta (nuhcm iyidir kötüdür demiyorum) 6 ay içinde 4 kat gidiyo..
Birden bire patron tahtanýn derinliði açýsýndan düþünüldüðünde , çok , diyebileceðimiz 580.000 satýþa konu olabilecek lotu borsaya kote ediyor..
Tahta tabana oturmuyor..
Ýleri günlerde taban serileri baþlarsa gelir bir daha durum analizi yaparýz.
Yok baþlamazsa zaten durum benim anladýðým þekildedir..
olabilirde benim gördüðüm biraz daha farklý bu tahtada.
Bu þirkette hakim bir patron yok
Bir nevi kooperatif üsülü iþleyen bir kaç hakim ortak aile var ( hisarcýklýðoðlu-küçükçalýklar --eskiyapanlar ve enver paralý yani partaþ ve giriþimci bir kaç aile daha var eskiden beri)
Hepsi bir birini denetliyorve bayaða zaman taht savaþlarý oldu
Genel kurul mahkemelik bile oldu
Her þeye raðmen grup þirket iþlerini çok düzgün yapýyorlar
Ben beþ senedir ilgiliyim iki sene temettü alýp sattým
üç buçuk senedirde kmýldamadan hep alýyorum
Bir genel kurula katýldým ve malýmý artýrmaya orada karar verdim
Burdan bu gelen mala olan çýkarýmým ise tahtaya süpriz olarak geldiði
Tahtayý bozacak bir rakammý ? 10 lirada olsa tahtayý bozmaz derdim
Burada bu piyasa deðerinde þüpheliyim
Mesela karatavuk ailesinden gelen 3 milyon lotta fiyat anormal seviyelere geldi bende orada fýrsata çevirdim aldým
cüneytte alýyordu. Burada bir mirasyedi malý söz konusu idi çektiler kelepire özel emirle tahminim 7.2 ila 6.5 tl arasýnda o satýþlar yapýldý.
Buradaki hakim satýcý ise bildiðin ortak bunun malýný mundar edilecek fiyattan almayacaktýr tahta yapýcý
Bence Tahta yapýcý ile patronlar ayný kiþiler deðil bu benim görüþüm
Ýcazet micazet bilgi iþlerini bilmem ama
Ama net gördüðüm bir þey var adamlarýn para ile iþi yok
adamýn nuh tahasýnda riskide yok denecek kadar az
çünkü yedi sekiz bilemedin on senede temettüden zaten maliyeti sýfýrlayacak
Düþüþ tekrar çok aþaðýlarý bekleyen arkadaþlar beklemeye devam edebilirler.
Ýzleyip göreceðiz.
ÝÞ ÝÞ YAPMAZ. ADAM ÝÞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.
Bende kýzlarýmý okuttum bilfen de temettüleri ile biri anadolu lisesini kazandý
Diðeri de ufak kýzda bu sene bitirecek ondan ümitliyiz robert kolejine veya alman lisesine gitmesini çok istiyorum
Zaten kýzýlarýma adamýþtým ve eðitimleri bitene evlenecekleri zamana kadar buradayýz.
Benide üzmedi temettülerini kýzlara stopajlarýný kendi kdv lerimde kullandým ve kullanmaya devam edeceðimdiye ümit ediyorum.
Oðlana çimsa aldým daha iki yaþýnda þuan eðitime para lazim deðil iki sene sonra oda temettü vermeye baþlar onuda çimsalarla büyüteceðim kýsmetse.
valla bende þirkette o eski adam ruhunu görünce bir çok sormayý düþündüðüm soruyu sormadým
þirketi hiç sýkýþtýrmadým.
Böyle korunmacý þirket azdýr.
cüneyt oðluö olursa deðil yap....![]()
benim adýmda tufan nuh tufaný ))))
Allah razý olsun.
ÝÞ ÝÞ YAPMAZ. ADAM ÝÞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.
Yer Ýmleri