Dun az bir miktar 45 e alis yaptim..sansima guzel hareket yapti.burada sabit cok degerli insanlar var...bol kazanc herkese ..
Bu baþlýðý þu anda 11 kiþi okumaktadýr. (4 üye ve 7 ziyaretçi)
axaray, daraka, mmyasar69, nurettinduzenli
''Fikirlerim beni baðlar alacaðýnýz hisseyi okuyup, araþtýrýp alýn. Ben asla alýn veya satýn demiyorum''
Nuh çimentoda ve daha önce yatýrým yaptýðým birçok hissede, alým kararý vermemin temel nedenlerinden biride Nakit Akým Tablosudur. Açýklanan kar rakamýnda hatta Nuh Çimento da bile elde edilen kar firmanýn o dönem kasasýna koyduðu net para deðildir. Makinaya amortisman ayýrýr kardan düþer yeniden deðerlemesini yapar kara ilave eder gibi....Aslýnda yabancýda nakit akým tablosuna bakarak alým yapýyor bence. Nuh çimento en son açýkladðý 3. dönem mali verilerindede harika bir nakit akýmý yarattýðýn gösterdi. Tabi nakitte pozisyonun saðlam olmasý, yatýrýmlarýn tamamlanmýþ olmasý önümüzdeki yýllarda gelecek olan temettüler yatýrýmcýnýn iþtahýný kabartýyor.
Þahsi olarak ben halen Sayýn Gökhan BOZKURT un avrupadan þirket alým hedefine odaklanmýþ durumdayým. Eðer þirket alýmý yapýlacaksa temettüde vermesin önemli deðil.
Aslýnda dezavantaj gibi görünsede firmanýn en önemli avantajlarýndan biriside çok ortaklý olmasý neden mi? düþününse borsamýzdaki diðer birçok hissdeki gibi ortak ikinci bir firma kurup imalat nuh çimentodan ihracat nuh ithalat ihracattan dese, nuh ihracatta halka açýk olmayan firma olsa karlar hooop cebe,,,
''Fikirlerim beni baðlar alacaðýnýz hisseyi okuyup, araþtýrýp alýn. Ben asla alýn veya satýn demiyorum''
kalem kalem nakit akým tablosu analizi yapmýycam ama arkadaþlar bi girip detaylý bakýn herþey ödendikten sonra 200 milyon TL para üretmeyi baþardýk
arkadaþlar konunun önemini þöyle söyleyim firma yýl içinde 105 milyon temettü ödemesi 25 milyon faiz ödemesi yaptý 60 milyon tl lik gayrimenkul, 76 milyon tl tutarýndada eurobond aldý . bunlarý yaptýktan sonra 200 milyoncuk kaldý.
çekilen ve ödenen krediler arasýnda 37 milyon var. gayrimenkulun yarýsýný kredi ile almýþýz.
Bu Hisse,16-17 -20 liralarda iken Forum sayfasýnda hiç yazý yazýlmayan günler , Tahtasýn da az iþlem olurdu.. Þimdi kaðýt ooldu 50 TL, övgüleri sayfalar dolusu..Sn tufan beyin dediði gibi, Ucuz mala kimse yanaþmýyor,Pahalý mal kýymetli oluyor..
Yer Ýmleri