Yani
General Mobile 4G cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yani
General Mobile 4G cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bakalým-aslanýn-peþine-takýlýr-belki.
Ve onlar hile yaptýlar, Allah da (onlara) hile yaptý. Ve Allah, (hileye karþý) hile yapanlarýn en hayýrlýsýdýr.
Son günlerde biraz göz attým Mardin'e. Geçtiðimiz yýllarda verdiði temettüler çok iyi bir referans. Þeffaf ve elde ettiði karý daðýtan, borçsuz bir þirket.
Bildiðim kadarýyla þu anda kapasitesinin altýnda çalýþýyor; mevcut kapasitenin kaçta kaçý oranýnda çalýþýyor, bilen var mý? Bana göre ve genele göre, bunun sebepleri arasýnda ülkedeki çimento fazlasý, ülkedeki yapýlanmanýn 10 yýl öncesine göre yüksek ölçüde tamamlanmýþ olmasý ve bir diðer önemli sebep olarak ise Irak-Suriye bölgesindeki savaþ yer alýyor.
Ülkenin batýsýndaki inþaatlar yavaþlamýþ olsa da, þirketin bulunduðu bölgede, genel olarak güneydoðu bölgesinde yeniden bir yapýlanma söz konusu olacak. Bu avantaj ve son çeyreklerde bilançoya yansýmýþ. Ancak asýl soru, bu durum sýnýrlý kalýr mý? Mardin çimento bana nedense hep kýsýtlý bir bölgede kalmýþ ve dýþarýya fazla ulaþamýyor gibi geliyor son yýllarda. Bu doðru mu?
Bir diðer olumsuz etken, faaliyet raporunda okuduðum kadarýyla Irak içine dýþarýdan çimento giriþi yasaklanýyormuþ; yerel üreticileri desteklemek amacýyla. Bunu olumsuz buldum.
Þirketi yeni incelemeye aldýðým için, ortaya net bir resim çýkmasý açýsýndan bu olumsuzluklarý olumlu bakýþ açýlarýyla da tamamlamak isterim. Uzun süredir kaðýtla ilgilenen arkadaþlarýn düþüncelerini merak ettim.
Sevgiler.
...
Bilgiler araþtýrmaya yönelik olup al,sat ya da tut tavsiyeleri içermez...
Yer Ýmleri