Kim ne derse desin
Kim nereye isterse oraya kadar bassýn, baskýlasýn fiyatý.
Ortada bir gerçek var. Hatta bir kaç tane varda, elimizde olan bize yeter diye düþünüyorum.
Deprem gerçeði bu ülkenin kaderi, bundan kaçýlmaz kaçýlamaz. Bu zamandan sonra ülkenin 1/7 sini kapsayan alanda yaþanmýþ olan deprem yüzünden yapýlacak imar iþleri, o depremin yaþandýðý bölgenin merkezinde fabrikanýn bulunmasý yani her halukarda nakliye ve ulaþtýrma yanýnda beton gibi çabuk donma özelliði olan bir üründe en büyük avantajý.
Ayrýca birleþmenin getirdiði fiyattaki sulanma etkisinin izlerinin azaldýðý son gelen bilançoda da görülmekte. Yapýlan iþ doðru olarak planlanmýþ ve baþarýlý bir sonuç elde edilmiþ. Birleþen 5 fabrika ardýndan son gelen bilanço karlýlýðýnda etkin artýþa olanak saðlamýþ gibi görünüyor. Þu aþamadan sonra bölgede deprem yüzünden artacak olan ürün taleplerine zaten atýl olarak duran kapasite oranlarýnýn artýþý ile birlikte karýlýðýnda artacaðý gözlemleniyor. Böyle bir durumda olan fabrikanýn hisse fiyatýnýn arþa deðmesini beklemek safdilik olur. Bu hikayeyi gören farklý gruplar veya spekülatör gruplarý buradan çýkar elde edebilmek için vargüçleri ile fiyatý baskýlayacaklardýr.
Özellikle depremden sonra fiyatý çok yükseldi deyip açýða satan melunlara OYAK yatýrýmdaki akýllý para sahibi abimiz gereken dersi yeterince vermiþ gibi görünüyor ki; melun kitle akýllarýnca OYAK taki büyük abiyi dökmeye çalýþýyor. Çok komik günlerden geçiyoruz. Oturma organýmla gülüyorum diye bir laf vardýr bilir misiniz? Ýþte durum aynen öyle.
Tüm paydaþlara huzurlu saðlýklý mutlu bir hafta sonu dilerim.
Eli titrek bir þekilde tepeden mal sahibi yapýlan KY ise bu günlerde ecel terleri döküyorlar. Son bir söz de onlara söyleyeyim.
Þu anda BÝST te bu þirketten daha iyi, daha önemli ve daha güzel bir hikayesi olan baþka hisse yok. Yani þu anda elinizde altýn yumurtlayan tavuk var.
Ama size elinizdekini karga bu deyip almaya çalýþtýklarýný asla, ama asla unutmayýn.
3-5 ay ya da 1 -2 sene sonra yine buralara gelip te vay ben ne ettim de sattým gittim demeyin. Borsa yükselecek, ama içinde siz olacak mýsýnýz asýl önemli olan o ...
Tekrar tüm paydaþlara huzurlu saðlýklý mutlu bir hafta sonu dilerim.
Acý veriyorsa geçmiþ; geçmemiþ demektir.
" Artýk üç kiþi takýlýyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyasý...Gerisinin......"
Yer Ýmleri