Bu baþlýk dýþýnda hisse baþlýklarýnda yazdýðým
dgate %15
katmr %13
akguv %8
indes %4
þu anda...
Bu baþlýk dýþýnda hisse baþlýklarýnda yazdýðým
dgate %15
katmr %13
akguv %8
indes %4
þu anda...
Dolar 4. 63 ' e geri çekilmiþ durumda...
Arkadaþlar , kimin ne bildiðini , niyetinin ne olduðunu , ne kadar insan olduðunu görmek için geçmiþ yazýlarýna bakýn lütfen.
Karþýlýk beklemeden bize borsayý öðretenlerin yolunda biz de bilgimizi paylaþýyoruz. %100 doðru olamayýz ama bir þeyler biliyor olmasak da son 10 yýldýr tek iþimiz borsa olmaz.
Yanlýþ yazýyorsak düzeltin , ekleyecekleriniz varsa paylaþýn biz de sizden öðrenelim.
- Bloomberght Küresel Piyasalar programýnda bugün çok karamsar bir bakýþ açýsý gördüm.
Konuklardan birisi güncel faiz oranlarýna göre borsada deðerleme yaparsak bulunduðumuz fiyatlara yakýn rakamlar çýkar derken diðeri faizler geri çekilirse daha yüksek rakamlar çýkar ama biz þimdilik borsada alým önermiyoruz þeklinde görüþ paylaþtý.
Yine programda 3. çeyreðin bankalar için çok kötü olacaðý hayatlarýnda görmedikleri kadar büyük bir marj daralmasý görecekleri söylendi.
- Yine Bloomberght yayýnýnda Çin %20' den fazla düþerek ayý piyasasýna girdi haberi vardý.
- Dow ile ilgili de olumsuz yorumlar var 24 000 kýrýlýrsa sert düþeceðine dair.
- Seçimden sonraki gün gerçekleþen çok sert satýþ ve ne para çýkýþý da bu karamsarlýðý destekliyor.
Peki bu kadar risk varken ben neden hissedeyim?
Neden olumlu görmeye çalýþýyorum?
Neden hala 101 000 hedefimi iptal etmedim?
- 6 aylýk bilançolar için son tarih tahminime göre 20 Aðustos olarak açýklanabilir yani 54 gün sonra son bilanço da açýklanmýþ olacak.
Bu bir beklenti yaratýr mý ? Sanayi þirketlerinin karlarý genel olarak iyi bekleniyor , borsa bu beklentiyi kullanýr mý ?
- Seçim belirsizliði ortadan kalktý , gün geçtikçe de belirsizlikler daha da azalacak ; ekonomi yönetiminin kimlerden oluþacaðý , ohalin ne zaman kalkacaðý vb. ortaya çýkacak.
- Piyasalarýn güveneceði bir programýn uygulanacaðýna piyasa beklenti oluþursa 10 yýllýk faiz oranlarý aþaðý gelir ve deðerlemeler aniden yükselir. 90 000' de 120 000 hedef veren kurum neredeyse yoktu ama 120 000' e geldiðimizde 135 000 diyenler bile vardý, maalesef.
- Hisseler çok ucuz olduðu için olumlu bir yol haritasýnýn ortaya konulmasý alým getirebilir.
- Borsa bugün % yarým bile artmazken %3 üzerinde prim yapan 60 kadar hisse var !
- 98 000 endeks dip seviyesinde gördüðü dibini 92 000 endeks dip seviyesinde görmeyen hisseler var.
Borsadaki sert düþüþ hisseleri anormal düþük seviyelere getirdiði için bazý hisseler anormal yüksek kazanç fýrsatý sunuyor.
"Hisse seçimi önemli"
12 kadar hisse aldým bu 15- 16 ya da çýkýyor (odaþ hisse baþlýðýnda bu hisselerin isimlerini paylaþtým)
- Sert düþen temeli saðlam "güçlü tepki olasýlýðý yüksek hisseler (bazýlarý bu baþlýkta paylaþtýðým üzere yüksek primler yaptý bugün)
- Özel beklentisi olan hisseler ( seçim beklentisi , tesis açýlýþý vb)
- 6 Aylýk mali tablolarý çok iyi beklenen hisseler
- Güçlü büyümesini sürdüren ama kur nedeniyle karý baský altýnda kalmýþ sert düþmüþ hisseler.
Þimdi yüksek hýzlý hareket edenlerden çýkýp gitmemiþ olanlarda aðýrlýðýmý artýrýyorum.
Bilanço döneminde ise sadece iyi kar bekleyen be özel beklentisi olan hisseler kalacak elimde.
Borsa düþse bile farlýk nedenlerle sert tepki ihtimali olan hisselerde olduðum için borsa düþüþünün neden olacaðý zararda olma hali çok kýsa sürecektir.
Elbette borsadaki teknik hareketler olumsuzluða iþaret ederse elimdeki hisselerin bir kýsmýný elbette satarým ama açýkçasý kredide olduðum miktar dýþýndaki hisselerimi satmayý düþünmem.
Dün gördüðümüz anormal hareketler yerini beklentilerle örtüþen bir seyre býraktý. Olmasý gerektiði gibi 21 günlük ortalamanýn yine altýndayýz. Daha önce de belirttiðim gibi beklentilere dair ip uçlarý gelmediði sürece 50 günlük aðýrlýklý ortalamanýn aþaðý geçilmesini beklemem. Belirsizlikler giderildikçe 50 günlük aðýrlýklý ortalamanýn da aþaðý kýrýlacaðýna inanýyorum.
21 yukarý aþýlýrsa borsa bundan biraz tedirgin olabilir , izleyeceðim.
Gün içerisinde de dikkat çektiðim gibi endeksin þu anda 95 000 seviyesinden geçen ortalamalarýn üzerinde kalabilmesi çok önemli olacak. Yarýn buraya dikkat edeceðiz , eðer üzerine atarsak piyasa iyimser bir moda geçebilir ve 96 000' i aþmayý deneyebilir.
Yurt dýþý piyasalarý özellikle de DJ endeksini de takip ediyor olacaðýz.
![]()
Burda seçim sonrasýnda bistin yükseleceðini düþünen cogunluktaysa Bist düþer dedim.ve önce yükseltip sonra caktilar...þimdide düþeceðini düþünenler çoðunlukta...kýsa bir ralli olabilir...ama hükümeti ve cumhurbaþkanýnýn söylemlerinin nasýl olacaðýný bekliyorlar...eðer piyasayý ikna edici bir söylem olursa dolar düþmeye devam eder.aksi durumda tekrar yükselir...uzun vadede dolarýn yükseliþi kaçýnýlmaz..hem dxy artýyor hem dýþ borcumuz çok...cari açýkla beraber bu borç 490, milyar dolarý sene sonunda bulabilir...herkes bu gerçekleri bilerek hareket etsin.bu durum enflasyon demek...BIST yinede UV en kazançlý yatýrým aracý olacaktýr..ama hem yukarý hem aþaðý sert hareketler mümkün..dikkat etmeli...ytd.
MI MAX cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
CDS lere hala 300 puanýn üstünde gösterge tahvil faizide 20 ye yakýn..yani hala ekonomik göstergeler sorun olduðunu gösteriyor...bunlarda düzelme olursa BIST sert tepki verir...özellikle faiz..dusmeli..bistle direk korelasyonu olan o..
MI MAX cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri