Dikkatli olma zamaný
Dün enflasyon rakamlarý sonrasý beklediðim gibi 96 500'ü aþaðý geçmeden 97.500'ü tekrar test etti. Daha önce aþaðýdaki grafikle ilgili "95 500' e doðru hareketlerin yerini derhal toparlanmaya býrakacaðýný iki trend arasýndaki sýkýþmanýn aþaðý yönde deðil, yukarý yönde kýrýlma ile sonuçlanacaðýný belirtmiþtim ; ilk 97 500 hareketinden sonra 95 500 ' e geri çekildik ve hýzlý bir þekilde toparlandýk dün de 97 500 gördük.
Fakat dün saat 16:30 ' dan sonra önemli sayýlabilecek satýþlar geldi. Kapanýþý da grafikte görüldüðü gibi tam trend çizgisinde yaptý.
Neden böyle olduðunu kapanýþ sonrasý enflasyon rakamlarýný incelerken gördüm. Açýkçasý rakamlar sonrasý seans sýrasýnda endeks pozitif bir tablo çizdiði için bu rakamlarýn çok kötü olmadýðýný düþünmüþtüm ama çekirdek enflasyondaki yükseliþ ,üretici fiyatlarýndaki yükseliþ dikkat çekici. Rakamlarýn bu kadar yüksek olmasý faizler üzerinde baský yaratmaya devam ediyor ayrýca bu rakamlar kur üzerinde de etkili...
Piyasanýn þu anda fiyatladýðý þey "kabine ve açýklanacak ekonomik program"
Piyasa bu nedenle çoðu analistin beklediðinden daha güçlü duruyor.
Olumlu beklentilerimi koruyup borsa pozisyonum açýsýndan "temkinli olacaðým"
Eðer trend üzerinde tutunamazsak 95 900' e kadar bir düþüþ olur eðer burasý kýrýlýrsa 94 900 trend desteðine hýzlý bir geri çekilme olur bu sýrada kur da yükseliyorsa düþüþ sürer..
"Bu yüzden endeksin trend üzerinde kalýp kalmadýðýna ve desteklere dikkat"
Rsi de negatif uyunsuzluk göstererek düþüþe iþaret ediyor.
Dikkatli olma zamaný...
![]()
Listemdeki 12 hisseden 9 tanesini listeden çýkardýðýmý burada yazdým zaten , %10 %70 arasýnda kazanç saðladýlar.
%50 olan kradi portföyün %10 civarýna düþtü. Trend üzerinde tutunamaz 95. 900 kýrýlýrsa hisse oranýmý %80' e düþürürüm
Düþüþlerde yine %50 krediye kadar çýkabilirim.
Destek noktalarý oluþtuðunda burada yazarým.
Umarým destek çalýþýr trend üzerinde tutunmayý baþarýrýz.
Saat 10:14 en düþük 96 606 , en yüksek 97 021 gördük.
96 606 kýrýlmadýkça sorun yok kýrýlýrsa belirttiðim destekleri izleyeceðiz.
"dikkatli olmaya devam" desteklere dikkat.
Maalesef enflasyon dolarý da yukarý çekmeye devam ediyor , 4.735 formasyon hedefi.
Öncesinde 4.72 direnci var.
Enflasyondaki beklenenden büyük fark neden önemli ?
Piyasada þu anda deðerlemeler 14 civarýndaki bir 10 yýllýk faiz oraný üzerinden yapýlýyor çünkü piyasa 10 yýllýklarýn yüksekte kalmayacaðýný bu seviyelere geri çekileceðine inanýyor.
Dün gelen enflasyonla birlikte 10 yýllýklar bugün 17.20 oldu. Bu yükseliþ 10 yýllýklarýn geri çekileceðine dair inancý sarsarsa deðerlemede kullanýlan faiz oraný da yukarý çekilir, borsa hedef fiyatlarý aþaðý çekilir bu da borsa üzerinde baský yaratýr. Beklentiler negatife dönüþmeden kabinenin ve ekonomi politikalarýnýn açýklanmasý çok önemli , "piyasaya güven vermek yeniden acil hale geldi." Türkiye' nin merkez bankasýndan yemeyi býrakýp dýþ borcunu ödeyebilmesi için dýþ kaynaða ihtiyaç var, Mehmet Þimþek twitter hesabýndan dýþ kaynak ihtiyacýna dikkat çekmiþ . Güven gelmez ise kurdaki bozulma enflasyon sarmalý yeniden karþýmýza gelir gözler yeniden merkeze döner .
Pazar günü açýklanacak kabine umarým bir dönüm noktasý olur ve bu sarmalý tekrar yaþamayýz.
Yukarýda 21 ve 50 aðýrlýklý ortalama ,aþaðýda 100 aðýrlýklý ortalama arasýnda sýkýþma sürüyor , trend çizgisinin de üzerindeyiz.
Güçlü duruþ kabine ile ilgili beklentinin ne kadar önemli olduðunu yansýtýyor aslýnda.
Eðer 21 ve 50 aðýrlýklý ortalama yukarý aþýlýrsa piyasa rahatlar.
Eðer 100 aþaðý kýrýlýrsa 200 aðýrlýklý ortalama 95 900 desteðimiz.
Açýkçasý kabine pazar günü açýklanacakken desteklerin kýrýlmasýný beklemiyorum ama "dikkatli olmaya devam"
Özel sektörden profesyonellerin de kabinede yer alacak olmasýný bence piyasa olumlu algýlýyor ve ben þahsen Erdoðan' ýn ekonomiye bakýþýnýn seçim öncesinde olduðu gibi oduðunu düþünmüyorum ; oy kaygýsý yokken daha piyasa dostu bir yaklaþým sergileyecektir.
Ne de olsa yabancý paraya ihtiyacýmýz var.
![]()
Yer Ýmleri