Hikayeden hisselere deðil hikayesi olan hisselere yatýrým yapmak gerek![]()
Hikayeden hisselere deðil hikayesi olan hisselere yatýrým yapmak gerek![]()
son arnavutluk ihalesi avrupa geneline yayýlma potansiyeli gösteriyor...bu önceki arnavutluk hes den farklý...slovenya malum...satýþlarý avrupa geneline yayma hedefi var...bence aksudan çýkýþta da bunun rolu var...ayrýca 14 lerdeki zirversi düþünüldüðünde ki hüseyin satýþlarýný tamamlayamadan satýþ yasaðý geldi. bence tekrar yukarý çekme hesabý yapacaktýr...elektrik gibi ölmez bir sektör olmasý da cabasý...haa ben 10 lara doðru sallarým belki o ayrý...slm lar...sizi de takibe baþladým açýkçasý. para ve huzur sizinle olsun...indeste ise potansiyel yuksek ama sonra yazarýz belki...ederi bence data ya bakýlýrsa 12 dir...olacaktýr...patron alýþý 1.7 milyon þu ana kadar geriye 8.3 milyona kadar daha alým fikri var...hoþçakalýnýz
ayen için yazdým sn parasevere hitaben
Son düzenleme : iberata; 04-07-2018 saat: 18:38. Sebep: hata
Taner Özarslan piyasa yorumu.
Kendisi takip ettiðim 6 borsacýdan birisi
- Yüksek faiz dolara satýþ getiriyor.
- Borsa ben çok ucuzum diyor yabancý alým yapýyor
- Enflasyon borsa yükseliþini destekliyor
- Faizler yükseliyor buna raðmen bankalara alým gelmesi ilginçti.
- Sanayi þirketlerine baktýðýmýzda ciro artýþý olan yüksek kurdan yararlanan þirketler var , bunlara alým geliyor.
- Bankalarda batýk kredi rasyosu yükselebilir endiþesi var ama anormal derecede gerilediler , f/k seviyeleri 2008 diplerinde
- Enflasyon temmuz aðustos aylarýnda yükselebilir , bu aylarda hisselere alým gelir ama yükseliþin hýzlanmasý eylül ile birlikte olabilir.
- Hisseler nominal olarak ucuz.
-CDS 320' leri gördü þu anda 300' lerdeyiz, risk algýsý seçimlerden sonra azalýyor
- ABD 10 yýllýklarý da 3 üzerinden 2.8' lere geri çekildi, geliþen ülkeler için olumlu.
- Euro / Dolar da 1.17' lere doðru geriliyor , bu durum geliþen ülkeler açýsýndan olumlu.
- Türkiye ve diðer geliþen ülkeler fýrtýnalý havadan çýkýyor , geliþen ülkelere para akýþý artabilir..
Hatýrlarsanýz ben de geliþen ülkelerin daha fazla düþemeyeceklerini , Arjantin ile baþlayan paniðin bütün geliþen ülkelere yayýlmasý riskinin dünya ekonomisine zarar verebileceðini bu nedenle geliþen ülkelerin toparlanacaðýný söylemiþtim ; bundan iki gün sonra Brezilya Bovespa toparlandý , grafiðini de al verdiði zaman buraya ekledim. Ayrýca geliþenler zaten yüksek faiz artýþlarý yapmýþlardý.
Bizim piyasamýzýn da seçim sonrasýnda kabineye, açýklanacak ekonomik programa odaklandýðýný " endekste düþüþ beklentisi olanlar yükseliþe inanana kadar yukarý çekeceklerini , kötü haberlerin görmezden gelineceðini 93 500' lerden beri tekrarlýyorum."
Yüksek enflasyon özellikle borcu tl olan þirketler açýsýndan avantaj ;bu þirketlerin borçlarý enflasyon arttýkça reel olarak azalýr.
Enflasyon kur üzerinde de bir baský yaptýðý için ihracatçý þirketler açýsýndan da iyidir.
Ayrýca borsamýzda global diyebileceðimiz uluslararasý eþdeðerlerine göre fiyatlanan þirketler var bunlarýn fiyatlarý da yukarý gider.
Ayrýca dün ben de bankalardaki güçlü alýma dikkat çekmiþtim.
ayen, odaþ , zoren arasýnda zaman zaman geçiþler yapýyorum.
Temel açýdan en ucuz bulduðum "odaþ"
Büyüme potansiyeli açýsýndan yine "odaþ"
Þirket 2018 , 2019 ,2020 favök beklentilerini açýkladý "bunlar gerçekse" odaþ diðerleri ile kýyaslanamaz bile.
Yatýrým kararlarýmý Hüseyin' in satýþ kabiliyetine göre vermem
Ayen beðendiðim bir þirket , teknik olarak izliyorum ama satýþ için 10 lirayý beklemem.
4.41 gördüðü gündü sanýrým , satýþ için izlediðimi burada yazmýþtým ardýndan 3.95 öndeki tepe desteðine çekildi.
Þimdi 4.07 üzerinde tutunup tutunamamasý önemli olacak.
Alým için yazdýðým fiyatlar da 3.2x' li fiyatlardý.
Dün bankalara gelen güçlü alým bugün 97 500 direncinin aþýlmasýný saðlayabilir , 98 000 ve üzeri görülebilir.
Pazartesi akþamý kabine açýklanacaðý için yabancý yatýrýmcýlar bu beklentiyi alým fýrsatý olarak görebilirler.
Ayrýca 97 500 ' ün aþýlmasý algoritmalarý da tetikleyecektir.
97 500 üzerine atmak 99 400' e yolculuk demek olacaktýr , dün belirtmiþtim.
"97 500 üzerinde tutunduðumuz sürece" güvenle trade edebilir , güvenle hisse taþýyabiliriz.
Bugün aselsana dikkat edelim iþyatýrým hareket var dedi parasever dostum
LG-K420 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri