Dün vakbn' ye dikkat çekmiþtim eklediðim grafikle..
Dün vakbn' ye dikkat çekmiþtim eklediðim grafikle..
Düþüþün önündeki son engel
Günlük grafikte 50 aðýrlýklý ortalamaya geldik , burasý düþüþün önündeki son engel "üzerine atýldýðý anda olumsuz görüþte olan borsacýlar olumlu düþünmeye baþlayacaklardýr"
Bazýlarý alým için bu ortalamanýn aþýlmasýný bekler , bizim gibi 92 - 94 aralýðýnda almak yerine
Dipte negatif bir algý vardý herkes negatif düþünürken ben "burada almayacaðýz da nerede alacaðýz , borsada panik varken alýnýr coþku varken satýlýr demiþtim"
Þimdi coþku nerede oluþacak ona bakacaðýz , 50 aðýrlýklý ortalamanýn aþýlmasý coþkuya dair ilk adým olacaktýr.
![]()
Takipteyiz dostum teþekkürler
LG-K420 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bovespa - Bist benzerlik
Küresel ekonominin geldiði son nokta , adamlar koymuþlar iki ülkeyi ayný sepete onca farklýlýða raðmen ayný grafiði çiziyorlar
Þimdi algoritmalar da geldi otomatik kopyalama yapýyorlar
![]()
Bist kanal direncine geldi 98 360 , bu noktadan küçük çaplý satýþlar olabilir.
97 500 üzerinde kaldýðýmýz sürece 99 400 hedef olmaya devam edecek.
Bu grafikte ortalamalarýn ne kadar iyi çalýþtýðý da görülüyor.
Dün 98 000 direncinin gücünü kaybettiðini bu seviyeyi artýk direnç olarak göremeyeceðimizi belirtmiþtim , hýzlý bir þekilde geçildiðini gördük.
![]()
Bilgilendirme için teþekkürler ayrýca bol kazançlar versin Rabbim inþallah
LG-K420 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu arada, 99 400 sadece önceki tepe olmasý nedeniyle direnç deðil bu nokta ayný zamanda fibonacci %50 düzeltme seviyesi.
Grafikte RSI' ye bakarsanýz "neredeyse 106 500 seviyesinde gördüðü yere kadar yükseldi"
Bu durum hareketin güçlü olduðunu gösteriyor.
Gün içinde yaþanan küçük çaplý geri çekilmelere çok takýlmayýp ana dirençlere odaklanmak gerek.
99 400 ilk önemli direnç...
![]()
DOLAR/TL 4.64 desteðine yaklaþtý.
Kabine açýklamasý öncesinde içeriden bilgi alýnmadýysa þayet bu seviyeyi hemen kýrmasýný beklemem.
![]()
Yer Ýmleri