Tekrar baþa döndük.
"Þimdi piyasalar nasýl inanacak merkez bankasý baðýmsýzlýðýna"
Tekrar baþa döndük.
"Þimdi piyasalar nasýl inanacak merkez bankasý baðýmsýzlýðýna"
Dýþ piyasalar bu kadar iyi durumdayken ; dow þu anda 1.35 yukarýda , euro /dolar paritesi euro lehine dönmüþken , her þey lehimizeyken yapýlana bak...
Olumlu bir yorum okudum. Dolarýn yükseldiðini gören ky mallarý satacak. Büyük yatýrýmcý en alttan malý toplayavak ve borsa yeniden yukarý çýkacak. Ya i ters köþe yapabilirlermiþ. Ne dersiniz?
LG-K420 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kýrmýzý çizgiye bir dalýþ daha niyeti varsa 17 euro 96.000 i mumla ararýz sayýn parasever.
Damadýndan baþka birisini açýklamýþ olsa dýþ piyasa desteði ile yarýn yukarý baþlardýk.
Þimdi ise 96 000' de tutunur mu diye soruyorum kendime ve cevabýný bilmiyorum.
Mehmet þimþek bir mesaj bile yazmamýþ twitter hesabýndan...
Eminim o da þakýna dönmüþtür açýklanan isimden sonra...
https://twitter.com/memetsimsek
Piyasa akþamüstü listesinin sýzmasýný müteakip büyük ölçüde fiyatlamadý mý durumu
Yeni durumda nasýl bir hikaye yazýlabilir borsa için ?
Negatif taraf
- Merkez bankasý baðýmsýzlýðý ile ilgili belirsizlik ....
- Sýkýlaþma , enflasyon ile mücadele belirsizliði...
- Yerel seçimlerle ilgili seçim ekonomisi olur mu sorusu...
Kabine açýklanmadan önce bunlarýn netleþmesini bekliyorduk.
Þimdi bu konular ile ilgili açýklamalar gelecek muhtemelen ama piyasa buna inanacak mý !
Belirsizlik tarihe odaklý bir durum olmaktan çýkýp ucu açýk bir süreç haline geldi.
- Bu belirsiz durum kuru yukarý çekiyor.
- Piyasa belirsizlik nedeniyle daha fazla faiz isteyebilir.
Faiz yüksek, kur yüksek, büyüme beklenenden daha düþük gelir.
- Durumu kontrol etmek þimdi daha zor.
Ýyi taraflar
- Bu kadar kötü durum varken derhal merkez bankasýnýn baðýmsýz olacaðý ile ilgili açýklama yapýlýr , program hazýrlanýr ve ilk adýmlar atýlýr. Damat konusunda yanýldýðýmýz gibi bu konuda da yanýlabiliriz, piyasa da bu rezervle düþünüyor olacak, bu iyimserliði azaltýr.
- Dünya piyasalarý olumlu göreli olarak ucuz kaldýðýmýz için düþüþler belirli destek noktalarý ile sýnýrlý olabilir.
- Dolar bazýnda ucuz hale geliyoruz diyebiliriz.
- Damat bakan olsa da kabine belirsizliði ortadan kalktý diye düþünebiliriz.
- Piyasa son durumu satmadan önce olacaklarý görmek isteyebilir.
En kötü senaryonun gerçekleþtiðini düþünelim borsa 86 000 - 87 000'e düþsün.
Bu olursa þayet 94 000 - 95 000 düþüþün hedefi olacaktýr.
Týpký 92 000' den 101 000' e geldiðimiz gibi.
Dolayýsýyla düþüþleri kendi açýmdan riskli görmüyorum.
86 000 - 87 000 fiyatlarýný buraya düþecek diye yazmadým , en kötü olasýlýðýn bile bekleyen açýsýndan risk içermediðini göstermek için yazdým.
Yarýn için ne olabilir...
96 000' e hýzla gelip 97 500' e tepki verir , 97 500 ve üzerinde satýþ fýrsatý verebilir.
Bugün piyasa da net bir alým vardý. Belki bunlardan daha iyi rakamlarý da görebiliriz.
Belki açýlýþ 97 500 civarýnda da olabilir daha iyimser bir bakýþla.
Belirsizliklerin giderilip hikaye yazabileceðimiz þartlar gerekiyor.
Hangi noktada alacaklar, destekler nerede oluþacak izleyeceðim.
Saatlik grafiklerde 21 ve 50 aðýrlýklý ortalama takibimde olacak bu ortalamalar üzerinde destek bulmadýkça dikkatli olacaðým.
%100 hissedeyim + çok az kredim var..
Listemdeki hisseler sert yukarý hareketler yaptýkça listeden çýkardýðýmý burada paylaþmýþtým, bu sayede kredim %50' lerden %5' lere düþtü
Bisr destek bulduðunda kredi pozisyonumu artýrmaya baþlarým bilançolara 1 ay kaldý..
Açýlýþta panik yapmak bence hata olur...
Sert düþüþ olursa mal satmam ,tepkiyi bekler 5 dakikalýk grafiklerde izlerim,
toparlanmanýn zayýf kalacaðýný düþünür sattýðým hisseyi alttan alabileceðime emin olursam sat - al denerim.
Son düzenleme : parasever; 10-07-2018 saat: 01:13.
Yer Ýmleri