Önceki grafikte belirttiðim gibi endeks 97 000 gördü fakat Garanti' ye gelen sert satýþlarýn bütün bankalarý aþaðý çekmesi ile birlikte yeniden ortalamalarýn altýnda bir kapanýþ yaptýk.
![]()
Önceki grafikte belirttiðim gibi endeks 97 000 gördü fakat Garanti' ye gelen sert satýþlarýn bütün bankalarý aþaðý çekmesi ile birlikte yeniden ortalamalarýn altýnda bir kapanýþ yaptýk.
![]()
Önemli nokta
Bu baþlýðý seçimin hemen öncesinde açtýk ve 94 500 seviyesinde 101 000 hedef verdik.
Seçimden sonra sert satýþlarla borsa 93 000' lere geldiðinde "101 000 hedefimizin geçerli olduðunu söyledik"
101 000' e harekette yaþanan bazen 2000 puana yaklaþan her geri çekilme için "bunlar sadece düzeltme , yönümüz yukarý" dedik. Bu cümleleri ben biliyorum demek için bu yazýya taþýmadým
"O zaman bunlarý söyleyebiliyordum çünkü beklentilere dayalý bir strateji oluþturmuþtum"
- Ohal kalkacak
- Kabine kurulacak , program açýklanacak ve yumuþak iniþ senaryosu gerçekleþecek
Bunlar borsayý 101 000 ' e taþýyacaktý.
Hatta damat olasý olmasa 101 000 bile aþýlacaktý.
Þimdi ise "bir strateji oluþturamýyorum"
Bir belirsizlik var ve bu yeni durumun fiyatlamasý yapýlýyor þu anda , dip noktasý ise belirsiz...
Belirsizlik ne kadar çok olursa fiyatlama da o kadar anormal oluyor...
Bu yüzden teknik görünüme sarýlmýþ durumdayým , ortalamalara bakýp duruyorum
Yeni durumun hangi fiyat seviyelerini makul bulduðunu anlamaya çalýþýyorum
Hisseler ucuz , yön yukarý döndüðünde almak istediðim kadar hisse almýþ olmak istiyorum , belirsizlik olsa da teknik analizin
bana hisse almam gereken zamaný ve fiyatý söyleyeceðini umuyorum.
Yorumlarýndan birinde þöyle demiþtim "endeks orkestradýr , hisseler de birer enstrüman , enstrümanlarýn ne çaldýðýna bakarak
orkestranýn ne çalacaðýný tahmin edebiliriz"
Bugünün dikkat çeken enstrümaný 92 000 seviyenin de altýnda yeni bir dip yapan Garanti oldu...
Diðer banka hisselerinden de yeni dip yapanlar var.
Bankalarýn bugün bu geri çekilmeyi yapýyor oluþlarý , satýþlarýn genele yayýlabileceðine ve endeksin de gelecekte daha düþük seviyeleri görebileceðine iþaret ediyor olabilir.
Bu kesin böyle olacak diyemem , bu nedenle endeksin aþaðý gelme olasýlýðýný düþünerek hisselerde alým için acele etmiyor , trade amaçlý alým yapsam da dirençlerde satma yoluna gidiyorum.
5 dakikalýk grafiklerde tepkilerin ya da al sinyallerinin nasýl oluþtuðunu ayrýntýlý olarak anlattým.
Bu grafiklere 15 30 60 dakikalýk, günlük, haftalýk grafikleri de ekleyebilir ortalamalarýn , trendlerin , kanallarýn , indikatörlerin nasýl çalýþtýðýný siz de görebilirsiniz. Bu periyotlarda al sat sinyalleri nasýl geliyor bakabilirsiniz.
Grafiklerin geçmiþ tarihlerine bakýp benzer teknik görünümler olup olmadýðýna da bakabilirsiniz.
"Çoðunlukla benzer hareketler olur , bugüne uyacak bir þablon geçmiþte büyük olasýlýkla vardýr"
Strateji oluþturmamý saðlayacak yeterince veri oluþana kadar ya da endeks çok daha makul seviyelere çekilene kadar yardýmcýlarýmýz alýcý satýcý analizleri ve teknik görünümler olacak...
96 500 - 96 600 yarýn da izleyeceðim bir seviye olacak.
Eline saðlýk hoca analizlerini zevkle okuyorum
Hocam kýymetli paylaþýmlarýnýz için teþekkür ederim. Bu arada hastanýz nasýl oldu?
LG-K420 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
10 yýllýk borsa hayatýmda , borsa da para kazanmanýn bu kadar zor olduðu bir dönem hatýrlamýyorum. Kocabaþlar küçük yerli yatýrýmcýyý unutsunlar, kimseyi borsaya çekemezler. Ýþleri güçleri alavere dalavere.
Andersenden masallar..... milleti yine kýzaða bindirdiler...akýllý olun ekonomide iyi giden birþey yok...her gördüðünuze hoca demeyi býrakýn artýk.bu dýþ borçla BIST de ekonomide iyi yere gitmez....biste dolar bazli bakýn ... sürünüyor...akýllý olun.mavracilara deðil kendinize önem verip,kendinizi geliþtirin.dolar 5 olduðunda BIST 100 bin olsa nolur ?ne zaman ödemeler dengesi düzelir ozaman bistte düzelir ...bu arada kabine iddia edilenin aksine ben kötü bulmuyorum..ama iþlerin düzelmesi zaman alabilir..bayaðý bir zaman.
MI MAX cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Ne zamanki 200 ussel ho 50 ussel ho onun altýnda kalýr ozaman biste güvenle girersin.birakin goyculari.yoksa 3 gün kazanýr 30 gün kaybediyor olabilirsiniz.benden demesi.sadece bir uyariydi.tabiki herkes özgür iradesi ile hareket edecektir..eleþtirilere cevap verecek zamaným yok.herkese bol kazançlar.
MI MAX cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri