SNPAM Solo 2018/3 Aylýk DÖNEM KARI (ZARARI): 4786562 Yýllýk Deð%:37
SNPAM Solo 2018/3 Aylýk DÖNEM KARI (ZARARI): 4786562 Yýllýk Deð%:37
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Taþ gibi bilanço geldi karýný geçen ilk çeyreðe göre yüzde 37 arttýrmýþ genel yönetim giderlerini kýsmýþ kur farký zararýný 3.9 milyondan 482 bine indirmiþ kur farkýndan gelirde düþmüþ ama zararda ki düþüþ daha daha fazla borcu harcý yok desek yeri maþallah artýk gitsin ne diyelim inþallah olumlu yansýr
WAS-LX1A cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kesinlikle görüþlerim yatýrým tavsiyesi deðildir
WAS-LX1A cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim beklentimin hafif üzerinde bir bilanço. Konsolide açýklanmadýðý sürece (çimento dahil edilmediði sürece) zaten sürpriz bir bilanço gelmesine pek imkan yok. Hasýlatýn azalmasýna raðmen esas faaliyet giderlerindeki -sebebini anlamadýðým- ciddi düþmeden dolayý net karý önceki 1. çeyreðe göre yükselmiþ durumda. Þirketin aktif gelirleri malum, 1-)Ýplik satýþlarý, 2-)Kira gelirleri. Ýplik satýþlarýnda hafif bir düþme var, kira gelirleri ise enflasyonun altýndaki bir yüzde ile, çok az artmýþ. Bunu, piyasadaki durgunluða baðlýyorum. Þirketin en önemli dolaylý, gizli geliri ise Çimento fabrikasý. Burasý, bilançoda hala maliyet hesabýyla deðerlendiriliyor. Çimento fabrikasýnýn ne kadar baþarýlý olduðunu bize söyleyecek bir veri elimizde yok. Normal çimento fabrikalarý %17-20 kar marjý ile çalýþýr. Serbest piyasa bölge avantajý ve limandan dolayý bu oran Sonmez Çimento için %30-40 olabileceði gibi, yurtdýþý rekabetin zorluðu nedeni ile yapýlan iskontolu satýþlardan dolayý hala %20 civarýnda da olabilir. Þirketin nakit miktarýnda önceki senelere göre azalma var, bu, eldeki naktin yýllar boyunca çimento fabrikasýna aktarýlmasýnan kaynaklý.
Þirketin hisse fiyatýnaa direk etki yapabilecek beklentileri:
1- Çimentonun konsolideye dahil edilmesi
2- Yeni fýrýn açýlmasý
3- Ýstanbul yolundaki imarlý arazilerinin satýþa çýkarýlmasý ya da bina dikilmesi
Þirketin hisse deðerini sürüncemede tutacak þeyler
1- Yukarýda yazýlanlarýn gecikmesi,
2- Makine yenilemeden dolayý yapýlacak alýmlardan dolayý 2. çeyrek bilançonun beklenti altýnda gelebilmesi
Þirketin hisse deðerine geçici olarak da olsa negatif etki edebilecek þeyler (ülke çapýndaki negatif þeyler harici)
1- Yeni bir yatýrýmda nakit gerekeceðinden, yapýlabilecek herhangi bir iþtirak satýþý (ilk baþta pozitif de algýlayabilir piyasa)
2- Makine alýmý mazaretiyle temettü verilmemesi.
Görüleceði üzere, fazla negatif olabilecek bir þey pek yok. Tek sýkýntý, gelirlerin hisseye yansýmamasý ve bunu senelerce yapabilmeleri. Ama eninde sonunda yatýrým yaptýklarý þirketlerin gelirlerini göstermek zorunda kalacaklar.
An itibari ile f/k oraný 25 civarý görünüyor. Bir çimento fabrikasý için ya da gayrimenkul için 10 üzerini çok görüyorum. Demek piyasa, çimentonun bir kýsmýný da fiyatlamýþ demektir bu. Ya da arsalarýn..
Yazdýklarým kendi düþüncelerim olup yatýrým tavsiyesi deðildir. Sadece þirkete hakim yorum yapan kiþi pek kalmamýþ olduðundan belki faydasý olur diye yazýyorum. Baþka bir yerdeki daha büyük beklentilerimden dolayý an itibari ile hissede deðilim. Çok ekmek yedim buradan. Hisse devamlý takibimde. An itibari ile bulunduðu yeri haketmiyor ama bildiðiniz gibi özellikle sýð hisselerde hisse, gerçek deðerinin bir kaç kat altýnda ya da üzerinde tutulabiliyor.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Son düzenleme : Usta; 01-05-2018 saat: 19:59.
Karý iyi gelmiþ borsa artý bu düþüyor
Gedik þu sýkýcý ortamda bir show yaparsan seviniriz doðrusu
SM-N920C cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
O.ç 4 altýnda süründürecek o.çççççççççççç
SM-N920C cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Yer Ýmleri