-
TAHVÝL SON DÜN % YÜKSEK DÜÞÜK
2 YILLIK TAHVÝL 20,02 19,95 0,35 20,02 20,02
5 YILLIK TAHVÝL 18,33 18,33 0,00 18,33 18,33
10 YILLIK TAHVÝL 17,65 17,39 1,50 17,74 17,23
GÖSTERGE FAÝZ 19,95 19,95 0,00 19,95 19,95
20 dedi dolarýn boynunu kaldýrmýyor
bir halt olacaðý yok.
-
Psikolojik bir etki mi yaratmak istiyorlar bilmiyorum ama bu enflasyona USD' nin bu kadar tepki vermesi benim beklentilerimin dýþýnda. 5 ve üzeri atacaðýný tahmin etmiyordum 4,80 bandýna oturur diye düþünmüþtüm.
-

Originally Posted by
SmuraY
Psikolojik bir etki mi yaratmak istiyorlar bilmiyorum ama bu enflasyona USD' nin bu kadar tepki vermesi benim beklentilerimin dýþýnda. 5 ve üzeri atacaðýný tahmin etmiyordum 4,80 bandýna oturur diye düþünmüþtüm.
Dün Sayýn bakaným, geçmiþte yaptýðý konuþmalardan birini daha yaptý ve ''faiz artýþý beklentisi'' oluþturarak 5-6 kuruþluk bir düþüþ yarattý. Kendisine minnettarýz zira öngöremediðim ciddi enflasyon artýþý ile bu durum dolarýn hýzla roketlemesini engelleyip bize alým fýrsatý verdiði için seviniyoruz. Hayal kýrýklýðý yaratacak veya yine geç gelecek bir faiz arttýrýmý oluþtuðunda fazlasýyla telafi ediyor çünkü.
-
Dolar/TL artan faiz beklentileri ile 4,65 seviyesine geriledi
Investing.com - Haftaya 4,60 üzerinde baþlayan USD/TRY kuru, Salý günü açýklanan enflasyon rakamlarýnýn ardýndan 4,6885 seviyesine yükseldi. Dün gün baþýnda yükseliþini sürdüren kur 4,72 seviyesi üzerine atak gösterdi, ancak günün devamýnda ise kazançlarýný sildi ve 4,66 seviyesine geriledi.
Haftanýn 4. Ýþlem gününde en yüksek 4,6850 seviyesini gören kur Asya seansýndaki kazançlarýný sildi ve 4,6540 seviyesine geriledi.
Enflasyonun Haziran’da %15,39’u aþarak son yýllarýn zirvesinde gelmesi TL üzerinde deðer kaybý yarattý, ancak düþüþ çok fazla olmadý, bunun nedeni ise, piyasalar TCMB’den Temmuz ayý PPK toplantýsýnda faiz artýþý yapmasýný bekliyor.
Merkez Bankasý, Haziran ayý PPK toplantýsýnda faizi 125 bp artýrdý ve enflasyon verisine göre faiz artýþýna devam edebileceðinin mesajýný verdi. Mayýs’ta %12,15 gelen enflasyonun Haziran’da %15,39’a yükselerek beklentilerin çok üzerinde gelmesi, bankanýn bu ayki toplantýda da faiz artýþýna devam edeceði algýsýný kuvvetlendirdi.
Dün enflasyon verisini deðerlendiren Ekonomi Bakaný Nihat Zeybekçi, enflasyonu düþürmek için gerekli önlemlerin alýnacaðýný belirtti ve piyasalardaki faiz beklentisine dair de ‘Faiz konusunda TCMB atýlmasý gereken adýmlarý mutlaka atacaktýr’ dedi. Zeybekçi’nin açýklamalarý beklentileri artýrdý ve kur, dün günün devamýnda kazançlarýný silerek eksiye geçti.
Piyasalarda faiz artýþý beklentilerinin artmasý ile döviz kurlarýndaki yükseliþ ataklarý da sýnýrlý kalýyor ve USD/TRY kuru bugün negatif bölgede fiyatlanýyor.
Günün devamýnda ABD’den gelecek ADP istihdam ve ISM imalat dýþý satýn alma endeksi ile TSÝ 21.00’da FOMC tutanaklarý takip edilecek. Dolar tarafýnda da yatay seyir olmasý ile kurda 4,65 altýna gerileme görülebilir.
bir halt olacaðý yok.
-
dalga mý geçiyorlar piyasa ne faiz artýiý bekliyor verin oyu faizle mücadele edeyim dendin mi denmedi mi
bir halt olacaðý yok.
-

Originally Posted by
ayhan53
dalga mý geçiyorlar piyasa ne faiz artýiý bekliyor verin oyu faizle mücadele edeyim dendin mi denmedi mi
Sanki bu insanlar ilk defa iktidar olmuþlar ve sizler de ilk defa onlardan vaatler duyuyor gibisiniz. Oysa bu durumu kaçýncý kez yaþýyoruz. Meþhur '' Dün dündür, bugün de bugün '' alýþýk olmalýyýz. benim esas korkum yabancý oyuncular. Adamlar , Þimþek ve ekibi sayesinde obez oldular, þimdide yine ayný ekip gelsin diye lobicilik yapýyorlar. Dolarý baskýlýyorlar. Tam yerliler dolardan ümidi keserek , sözde yüksek faizli mevduata geçince bir haftada fezaya gidecekler diye düþünüyorum.
-

Originally Posted by
ayhan53
Baþkaným Londraya söz verdiler mecburlar ama faiz artýrýmý da yapsalar çöküþ kaçýnýlmaz ekonomi daralma noktasýna gelecek enflasyon artacak cari açýk artacak yatýrýmlar duracak iþte tam bu noktada son söz dolaresin olacak sadece biraz zamana ihtiyacýmýz var bekleriz sabýrlýyýzdýr. 2019 dolar ve gram altýn yýlý sisteme 1 kuruþ yok kan emici bankalar ne dolarý ne de altýný dolaþýma koymuyorum. 😊😊
-

Originally Posted by
ayhan53
Dün dündür bugün bugündür. Hamam aynýdýr taslar deðiþir. (S.Demirel)
Gönderi Kurallarý
- Yeni konu açamazsýnýz
- Konulara cevap yazamazsýnýz
- Yazýlara ek gönderemezsiniz
- Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer Ýmleri