Garib guraba fakir fukAra boþ iþler bunlar.!!
Üretmeden tüketen ekonomiyi uygularsan..!
Uyguladýn.!!
Borç alan emir alýr.!!!
Ýma....n aklý ya sýçarken ya da kaçarken gelirmiþ.!!
Geçmiþ olsun.!
Garib guraba fakir fukAra boþ iþler bunlar.!!
Üretmeden tüketen ekonomiyi uygularsan..!
Uyguladýn.!!
Borç alan emir alýr.!!!
Ýma....n aklý ya sýçarken ya da kaçarken gelirmiþ.!!
Geçmiþ olsun.!
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Dolar cenderesinden kurtulalým derken rus rublesi çin yuaný gibi baþka para birimleri ile aþýrý borçlanýp baþka cenderelere sýkýþmayacaksak doðru yoldayýz.
þu 8 þart haberini yapan "yeni mesaj" gazetesi neyin nesiymiþ diye bi bakýnayým dedim...
sahibi prof dr haydar baþ.. baþ þirketler grubu'nun patronu .. bir iddiaya göre kaþiye tarikatý lideri.
ekþiden bir kaç alýntý da koyayým þuraya. isteyen daha araþtýrýr.
“batý karþýtý olduðunu düþündükleri katil ve diktatörlere destek vermekten utanmayan gazete. “
“eli kanlý diktatör beþar esad'a koþulsuz ve sýnýrsýz destek veren haydar baþ gazete.”
“ne alakaysa ana sayfasýndaki manþetlerde sürekli rusya devlet baþkaný putin'den haberler veren gazete. hele bu aralar iyice coþtular yok patron putin yok putin reis olaya el koydu falan diye.”
“haydarbaþ gazetesi olarak direkt iran adýna yayýn yapan bir gazete... “
“son zamanlarda ehl-i beyt vurgusu yaparak þiiliðe, dolayýsýyla iran'a yaklaþtýklarý izlenimi uyandýran gazete. rusya'ya ve esed'e olan baðlýlýklarý da bu minvalde deðerlendirilmeli. “
https://i.hizliresim.com/Z3z2z0.jpg
SM-G955F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam bende 4,5,6,7,8 maddelerine inananlari geriz zekalinin onde gideni ilan ediyorum.bu kadar yalan palavra haber metin olurmu.ancak a haber izleyenler inanir.))
Nasil bir toplumuz.bu haberleri parali troller yapiyor sosyal medyada.))))
LG-H818 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Demokrasinin katledilmesi, FETÖ operasyonlarý adý altýnda her türlü illegal operasyonun yapýlmasý, kurunun yanýnda yaþýn da yanmasý, cari açýk, bütçe açýðý, devasa dýþ borçlar, yasama, yürütme, yargýnýn tek elde toplanmasý, MB'nin baðýmsýzlýðýný kaybetmesi, istenen þirkete el koyulmasý, defalarca çýkan torba yasalar, yargýtay, sayýþtay, damat, hazine, vs......
Yaz yaz bitmez. Her yerimiz dökülüyor !!! Havanda su dövüyoruz.
BENZER ZÝHNÝYETLER (OSMANLI - KARÞI DEVRÝM SONRASI TÜRKÝYE)
Osmanlý borç bataðýndayken, Dolmabahçe, Beylerbeyi, Çýraðan saraylarýný yaptý.
Türkiye, borç bataðýndayken Ak sarayý yaptý, Okluk sarayýný yapýyor.
AVRUPA
Avrupa'nýn, Süveyþ krizinde aldýðý dersi, hatýrlayan var mý ?
Kendini hala siyasal olarak, dünya lideri sanan, Ýngiltere ve Fransa'nýn nasýl madara olduðunu !!!
Avrupa'nýn, ne Ýran'a, ne Türkiye'ye faydasý olmaz.
KISA VADELÝ TEK ÇÖZÜM
Borç bataðýndaysan, milyarlarca dolar borç paraya ihtiyacýn varsa ve ilk bölümde yazdýðým ortamdaysan !!!
Yapabileceðin tek bir þey var.
Ve onuda yapmaný engelleyen dogmalarýn var !!!
Ýþte paradoks dediðimde bu.
Dünyada milyonlarca kumarbaz var !!!
Parasýný batýracaðýný bilse dahi, yatýrým yapýlamaz bir ülke olsan dahi, dayanamaz. Kýrmýzý siyah ?
Arkadaþlar þimdi Alaçatý döviz ve Çeþme dövizi aradým, 5000 dolar almak istediðimi söyledim dolar her iki büroda da tükenmiþ. Kaçtan sattýnýz dedim 6.20. Peki Euro alsam 5000 Euro var mý dedim var dediler. Kaçtan vereceksiniz dedim 7.08 ama düz 7 liradan olur dediler. Cuma kapanýþýnýn yaklaþýk %4 altýnda bir piyasa var döviz bürolarýnda. Ýlginç bir þeyler oluyor ama ne?
Yer Ýmleri