Delikan alem adamsýn wallahi..
Yahu 2 saattir OBO nun yanlýþ olmasýnýn nedenlerini anlatýyorum burada..
Neyse teknikçi baþka arkadaþlar da var..
Onlarda Fikirlerini yazarlarsa daha güzel olur..
Delikan alem adamsýn wallahi..
Yahu 2 saattir OBO nun yanlýþ olmasýnýn nedenlerini anlatýyorum burada..
Neyse teknikçi baþka arkadaþlar da var..
Onlarda Fikirlerini yazarlarsa daha güzel olur..
Þöyleki..
Teknik analize inanmýyorum ama formasyonlarýndan da haberim var teknik analizden de..
Bir zamanlar bizde teknik analizin dikenli yollarýnda çok saattler harcadýk..
Sonra yýrtýk attýk o kitaplarý..
Neden fikir yazýlsýn..
Arkadaþ OBO dedi..Bende hayýr deðil dedim..
Bana yazmayýn..
OBO ya yazýn o zaman..
Kiþilik ile fikirleri ayýrmak lazým..Þu insan bu insan yoktur..Doðru fikir yanlýþ fikir doðrý formasyon yanlýþ formasyon vardýr..
Aslýnda bu hamlenizin önünü kesmek için yazýyý yazmýþtým silmiþtim.
"Kimse kimsenin yöntemini de eleþtirmesin. benim teknik bilgim var eleþtirebilirim, burasý fikirlerin beyan edildiði platform derseniz, hislerinize eleþtiri getirdiðimizde kiþiliðiniz iþe karýþacaktýr. "
Yani sizin yönteminizi "hislerinizi"nasýl neye dayanarak eleþtirebilirim. Yani söyleminiz ilk baþtan "prematüre"
Aslýnda konuyla ilgili ilk yazýmda obo/tobo nun yýrtýlan kitaplardaki obo/tobo olmadýðýný bilginizin eksik olduðunu da yazdým. O arkadaþý tanýmam bilmem. Birþeyler paylaþýyor. Ne zaman dediðini de bilmiyorum obo yu.
Gelelim bilgilendirmeye; benim kendi istatistiklerime göre o bir obo baþlangýcýdýr.
obo tamamlanýr, desteðini kýrarsa iþleme girersin, kýrmasa %55 gibi bir oranda tepedeki obolarda sol omuzu (son omuz) kýrdýðýnda baþ kadar yukarý gider. ters formasyon gerçekleþir. Ters formasyon devamý yaklaþýk %15 gibi olur. Baþý da geçip bir dikdörtgen sýkýþma alaný oluþturur.
Yukarýdaki bilgi ve oranlar kendi istatistiðim ve gözlemlediðim bilgilerimdir. Yanýlabilirim.
Teknikçi teknikle `hissi`analizci hisleriyle karar verir , benim için önemli olan sonunda kazanmaktýr. Tekniði `birazcýk ` dýþýnda anlamam hatta iplemem amma velakin teknik olmadan`da opsiyon piyasalarýnda, günlük ve kýsa vadeli iþlemlerde hareket edilemeyeceðini gayet açýk ve net söyleyebilirim. Herkes bilgilerini paylaþsýn kiþilerde kendi yatýrým kararlarýný tüm bu paylaþýmlardan kendi akýllarýna yataný seçerek versin, güzeli ve medenisi bu olmaz mý ? En kötüsü; hem fikri olmayýp hemde fikrini paylaþanlara saldýranlar, onlara dyecek hiç bir sözümüz olmaz.
bu konu baþlýðýný daha ýlýmlý daha etik daha gerçekçi bulduðumu ifade etmek istiyorum, öbürü nedir öyle yahu "dolarda yükseliþ kaçýnýlmaz" nedir bu ya ? bak bak bak 100 lira olsa tav olacak adam ? memleket millet ne hale gelecek umurunda deðil yav !
hiç düþünmüyor dolar 8 lira olsa belki yastýk altýndaki dolarý katlayacak ama boþ ? çünki fýrýndan ekmek çýkmayacak taþ yiyecek, çeþmesinden su akmayacak kuyudan su çekecek, oðlunu iþten atacaklar fabrika batacak, bankamatiðe gidecek devlet maaþýný ödeyemeyecek sonra o yeþil kaðýt parçalarýný bozduracak banka bulamayacak
allah akýl fikir versin
“Kalbimizde Tanrý'nýn ýþýðý vardýr, onun adý da vicdandýr." Lev Nikolayeviç Tolstoy
Yer Ýmleri