“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Selçuk Ecza Deposu
Kapanýþ (TL) : 3.34 - Hedef Fiyat (TL) : 4.52 - Piyasa Deg.(TL) : 2074 - 3A Ort. Ýþl.Hac.(mn$) : 0.26
SELEC TI Equity- Öneri :AL Get.Pot.%: 35.38 Analist: kdemirak@isyatirim.com.tr
Ýlaç fiyatlarýnda fiyatlarýnýn belirlemesinde kullanýlan kur açýklandý
Saðlýk bakaný Fatih Koca ilaç fiyatlarýnýn belirlenmesinde kullanýlan EUR/TRY kurunun 2019 yýlýnda %26,4 artýþ ile 3,4 olacaðýný açýkladý. Ek olarak, önümüzdeki yýllarda EUR/TRY Euro deðerinin, TCMB kurlarý esas alýnarak hesaplanan bir önceki yýlýn ortalama euro deðerinin %60'ý olarak belirlenmesi kararlaþtýrýldý. Daha önce bu oran %70 olarak belirlenmiþti. Yeni teblið bu sabah itibari ile Resmi Gazete'de yayýmlandý.
2019 yýlý için öngörülen fiyat artýþý (+%26,4) bizim %20,3 artýþ beklentimizin üzerinde, dolayýsý ile ilaç zamlarýndan hem ciro büyümesi ve stok karý açýsýndan faydalanan Selçuk Ecza için olumlu. 2018 deðiþimlerini ve yeni fiyatlama kuralýný modelimize yansýttýðýmýzda 2018-2020 düzeltilmiþ birleþik FAVÖK büyüme beklentimiz %22'den %25'e yükseliyor diðer her þey sabit bakýldýðýnda yaklaþýk deðerlememizi yaklaþýk %5 yukarý yönlü etkileniyor.
Çalýþ, çalýþ ileri, çalýþan kalmaz geri...
İş Yatırım Hedef fiyat: 4,50 Tavsiye : AL
https://yatirim.co/borsa/selec-selcu...osu/index.html
Mükemmel kar.
Artýk buralar tarih olur.kýsa vadede 5 üzeri bekliyorum
GT-P5210 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
SELEC Konsolide 2018/12 Aylýk DÖNEM KARI (ZARARI): 391269928 Yýllýk Deð%:30 Ana Ortaklýk Paylarý: 391267757 Yýllýk Deð%:30
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
HÝSSE DEÐERLENDÝRMESÝ-Ak Yatýrým, Selçuk Ecza için önerisi 4,20 TL hedef fiyat ile 'Endeksin Üzerinde Getiri'
26/02/2019 09:42:27
Ak Yatýrým, Selçuk Ecza için önerisinin 4,20 TL hedef fiyat ile 'Endeksin Üzerinde Getiri' olduðunu belirtti.
Ak Yatýrým'ýn ( http://www.akyatirim.com.tr ) konu ile ilgili raporunda þu deðerlendirme yapýldý:
"Selçuk Ecza 4Ç18’de bizim beklentimiz olan 58 milyon TL’nin ve piyasa beklentisi olan 68 milyon TL’nin üzerinde 99 milyon TL net kar elde etti. Net karda yaþanan fark FAVÖK marjýnýn piyasa beklentilerinin üzerinde gelmesinden kaynaklanmaktadýr (gerçekleþen FAVÖK marjý %2,9 beklenti %2,0). Ciro yýllýk bazda %26 çeyrek bazda %7 artarak 4Ç18’de 3,575 milyon TL’ye çýktý.
Ciro ilaç sektöründeki fiyat artýþý ve Selçuk Ezca’nýn yüksek pazar payýndan (%42,38) olumlu etkilendi. Ek olarak, Selçuk Ecza’nýn 4Ç18 FAVÖK’ü yýllýk bazda %75 artarak 102 milyon TL’ye ulaþarak, bizim beklentimiz olan 68 milyon TL ve piyasa beklentisi olan 72 milyon TL’nin üzerinde gerçekleþti. FAVÖK
Aralýk ayýnda bazý ilaçlara yapýlan ek zamlardan olumlu etkilendi.
Þirketin 3Ç18’de net borç pozisyonu 139 milyon TL’den, 4Ç18’de 83 milyon TL net nakde döndü. Þirketin 4Ç18 sonuçlarýna piyasa tepkisinin olumlu olmasýný bekliyoruz. Selçuk Ecza için 4.20 TL 12 aylýk hedef fiyatla “Endeksin Üzerinde” önerimiz bulunuyor.
Yapi Kredi Bankasý yaklaþýk 712 milyon dolar tutarýnda, 2025 ve 2027 vadeli, havale akýmlarýna dayalý gelecekteki nakit akýþý iþlemi (future flow) ve hazine iþlemleri gerçekleþtirdiðini KAP’ta açýkladý."
bir halt olacaðý yok.
Yer Ýmleri