Dediðinizde çok haklýsýnýz,
Eðer spekülatif bir hisse olsaydýk, çarþamba günü tavan olacaðýmýz garantiydi, ama deðiliz...Ve bizim spek bizi hep yerden yere vuruyor...O zaman biraz rakamsal bakalým:
Bunlar þahsi görüþlerim olup, Selec’de yatýrýmým olduðu için objektif olmayabilir
Normal þartlarda,
1) 2017 yýlýndan beri incelediðimde selec ilk çeyrek ne ciro yapmýþsa 3 aþaðý 5 yukarý her çeyrek ayný ciroyu gerçekleþtirmiþ dolayýsýyla 22-22,5 arasý bir senelik ciro beklerim
2)2017 yýlýndan beri ilk çeyrek ile senelik net kar marjý arasýnda en az 1,5 puan düþüþ olmuþ dolayýsýyla sene sonu marjýný da 3 ya da hemen o civarda yani toplam karýný en iyi ihtimalle geçen sene civarýnda beklerim
3) Stok kalemi 2017/2018 geçiþinde de yüzde 30 bir artýþ göstermiþ olduðu ve o sene de çeyreklerde normal kar gidiþini sürdürdüðü için burdan extra bir kar rakamý beklemem
Yani bu pandemi olmasa çok kolaylýkla tahmin edilebilecek ve fiyata baðlý olarak 7,7-8,5 f/k ile deðerlendirilebilecek bir firmamýz olmuþ olur ki, deva ile kýyaslandýðýnda ve az çok temettüsü ile karþýlaþtýrýldýðýnda ucuz kalýr,ki benim için öngörülürlük ayrýca önemli olup , Deva’nýn bir sonraki çeyrekte ayný baþarýyý gösterip gösteremeyeceði riskini almak istemem
Lakin, çok acayip dönemlerden geçiyoruz, bu nedenle yukarýda yazdýklarýmýn hepsi çöp olmuþ olabilir, hem iyi hem kötü anlamda, bu nedenle ben çevremdeki eczacý arkadaþlardan nisan ve sonraki yaz aylarýný geçmiþ yýllarla kýyaslamasýný isteyeceðim, sonuçlarý burada paylaþýrým, twitterda da yazýp yardým isteyeceðim burdaki eczacý arkadaþlardan da bu bilgileri bizlerle paylaþmasýný rica ediyorum..
Benim yatýrýmýmý devam ettirmek veya pozisyon arttýrmak ile ilgili kafamdaki sorular þöyle:
1) Ayný sektördeki oyunculara baktýðýmýzda bizim f/k rakamlarýmýzýn ucuz bulunup diðerlerinin seviyesine çýkartýlmasý olasýlýðý yani yeni bir fiyatlama evresine geçiþ ihtimalimiz var Dediðinizde çok haklýsýnýz,
Eðer spekülatif bir hisse olsaydýk, çarþamba günü tavan olacaðýmýz garantiydi, ama deðiliz...Ve bizim spek bizi hep yerden yere vuruyor...O zaman biraz rakamsal bakalým:
Bunlar þahsi görüþlerim olup, Selec’de yatýrýmým olduðu için objektif olmayabilir
Normal þartlarda,
1) 2017 yýlýndan beri incelediðimde selec ilk çeyrek ne ciro yapmýþsa 3 aþaðý 5 yukarý her çeyrek ayný ciroyu gerçekleþtirmiþ dolayýsýyla 22-22,5 arasý bir senelik ciro beklerim
2)2017 yýlýndan beri ilk çeyrek ile senelik net kar marjý arasýnda en az 1,5 puan düþüþ olmuþ dolayýsýyla sene sonu marjýný da 3 ya da hemen o civarda yani toplam karýný en iyi ihtimalle geçen sene civarýnda beklerim
3) Stok kalemi 2017/2018 geçiþinde de yüzde 30 bir artýþ göstermiþ olduðu ve o sene de çeyreklerde normal kar gidiþini sürdürdüðü için burdan extra bir kar rakamý beklemem
Yani bu pandemi olmasa çok kolaylýkla tahmin edilebilecek ve fiyata baðlý olarak 7,7-8,5 f/k ile deðerlendirilebilecek bir firmamýz olmuþ olur ki, deva ile kýyaslandýðýnda ve az çok temettüsü ile karþýlaþtýrýldýðýnda ucuz kalýr,ki benim için öngörülürlük ayrýca önemli olup , Deva’nýn bir sonraki çeyrekte ayný baþarýyý gösterip gösteremeyeceði riskini almak istemem
Lakin, çok acayip dönemlerden geçiyoruz, bu nedenle yukarýda yazdýklarýmýn hepsi çöp olmuþ olabilir, hem iyi hem kötü anlamda, bu nedenle ben çevremdeki eczacý arkadaþlardan nisan ve sonraki yaz aylarýný geçmiþ yýllarla kýyaslamasýný isteyeceðim, sonuçlarý burada paylaþýrým, twitterda da yazýp yardým isteyeceðim burdaki eczacý arkadaþlardan da bu bilgileri bizlerle paylaþmasýný rica ediyorum..
Benim yatýrýmýmý devam ettirmek veya pozisyon arttýrmak ile ilgili kafamdaki sorular þöyle:
1) Ayný sektördeki oyunculara baktýðýmýzda bizim f/k rakamlarýmýzýn ucuz bulunup diðerlerinin seviyesine çýkartýlmasý olasýlýðý yani yeni bir fiyatlama evresine geçiþ ihtimalimiz var mýdýr?Bu bence en önemli nokta ,eðer ki piyasa: Bu þirket bu dönemde düzenli ve karýný arttýracak bir þirket, piyasaya yeni oyuncu girmesi de zor, o zaman biz de bunu en az deva f/k sý ile fiyatlayalým derse zaten çift haneler bizim için yeni normal olur, o yüzden ben ne yazarsam yazayým, piyasanýn nasýl algýlayacaðý en önemli kriter olarak karþýmýza çýkmakta
2)Bodrum’da yaþýyorum, normalde bu aylarda yerli ve yabancý turist ile dolmasý gerekirken sokaklar ýssýz ve tüm yaz da buna benzer geçecek bu nedenle yaza özel ürünlerde ve kuaförlerin açýlmasýyla kozmetik ürünlerde ve biizm gibi düzenli ilaç kullananlarýn mart ayýnda stoklamasýyla ikinci çeyrekte ciro düþüþü olacak mý? Supplement ve vitamin takviyelerinin ya da A ve B grubu ilaçlarýn ciro geçiþkenliði nasýl olacak?
3)Alýnan banka kredisi ne için kullanýlacak? Mevduat ile bir arbitraj yakalanmýþsa bu ne kadar sürdürülebilecek? Bu arbitrajýn 22 milyar ciroda net marja katkýsý ne olacak? Yoksa likit kalmak için alýnmýþ ise zaten düþük olan marjýmýzda exta bir baský mý oluþturacak?(þirkeete soracaðým)
4)Bulunmasý muhtemel aþý veya evde taný kiti, bizim için en önemli katalizör olarak duruyor, özellikle aþý konusunda , bunun eczanelere daðýtýlýp daðýtýlmayacaðýný( ki iþ yükünün daðýlmasý ve hýzlý aksiyon için bence gerekli) ve bu iki üründen ciro/kar alýp almayacaðýmýzýn da belirlenmesi güzel olacaktýr.(þirkete soracaðým)
Bu bir yatýrým tavsiyesi deðil, bilgi paylaþýmýdýr, KY olarak sadece bilgilerimizi paylaþarak SPEKleri yenebiriz...Lütfen yanlýþlarýmý düzeltiniz, varsa buraya sorularýnýzý ilave ediniz(Þirkete mesaj atacaðým)
Herkese iyi bayramlar bol kazançlar...

Alýntý yaparak yanýtla
43
Yer Ýmleri