08/03/2021-------326,59 tl-----43,49 usd
08/03/2022-----1.727,82 tl ---121,88 usd
08/03/2021-------326,59 tl-----43,49 usd
08/03/2022-----1.727,82 tl ---121,88 usd
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Kesinleþmiþ Günlük Üretim Planý (KGÜP) 08.03.2022
Batý Enerji Elektrik Üretim AÞ
866.4 MWh
https://seffaflik.epias.com.tr/trans...ama/kgup.xhtml
mart ayý 8 günlük üreti 5766 MWh 2022 yýlý üretim.
mart ayý 8 günlük üreti 1705 MWh 2021 yýlý üretim.
3,38 katý üretim artýþý var...
Sökeyi satmalarý kol kesmek olur....
22 tane beton tesisi, batýçim eski fabrika liman yaptýðý kapasite katkýsý....
enerji 40-50 milyon usd yapar mý bilemiyorum...daha önce bakmýþtým...30-40milyon usd ancak yapardý...eski getiri ile...
vs...
ha artýk gözü karartýp... Bornova arsaya bir þeyler yapacaklarsa o ayrý...
ama sadece bornova arsaya yapýlacak inþaatan bile 1-2 yýl çimentoya ihtiyaç olacaktýr...
''Çimento ve betonun yaný sýra lojistik ve enerji sektörlerinde büyümeyi hedefleyen Batýçim, enerjide çok önemli bir adým attý. Batýçim Grubu'na baðlý Batý Enerji, Düzce'deki Hasanlar Hidroelektrik Santralý'ný özelleþtirmeden 30 milyon 850 bin dolara satýn aldý. Özelleþtirme Ýdaresi Baþkanlýðý (ÖÝB), Elektrik Üretim A.Þ'ye ait 13 hidroelektrik santralýnýn 49 yýllýðýna özelleþtirilmesi için cuma akþamý nihai pazarlýk görüþmesini gerçekleþtirdi. En çok teklif Düzce'de Küçük Melen Çayý üzerindeki 9.4 megawatt büyüklüðündeki Hasanlar HES için geldi. Hasanlar HES için aralarýnda Türkiye'nin önde gelen enerji kuruluþlarýnýn da bulunduðu 16 firma teklif verdi. Cuma akþamý yapýlan ihalede en iyi teklif Batý Enerji'den geldi. Böylece geçtiðimiz yýl 56 milyon dolara Isparta'daki Kovada 1 ve Kovada 2 hidroelektrik santralýný alan Batý Enerji, hidroelektrik santrallarýnýn sayýsýný üçe çýkardý. ''
10 sene önceki 86 mil USD
86milyon usd /49 yýl = 1,75 milyon usd kazanýyor mu hayýr!!!(adat hariç)
peþin verdiðin parayý... 49 yýlda geri alýyorsun....4-5 milyon usd sürekli kazanýrsa... eh iþte...
ytd.
Saygýlar...
Yer Ýmleri