Yorumlar bana gerçekten komýk gelýyor yaný kucumsemek ýstemýyorum sýzlerý mutlaka cok tecrubeler kazanmýssýnýz.
ama her seferýnde sucu baskalarýna atmaktan onundeký engellerý goremýyor gýbýsýnýz.
10 senedir bu hýsse kar acýklýyor cýrolarýný arttýrýyor da hala kazandýrmamýs mý ?
varmý boyle býr hýsse ? varsa cýkarýn. Yok karýný arttýran oz sermayesýný arttýran tum sýrketler borsada fýyatlanmýstýr.
Sadece krýzlerde veya gecýcý sure ýle degerýnýn altýna ýner.
Bu durumun tersi varsa borsa borsa olmaktan cýkar zaten.
BTCÝM i öyle bir anlatýyorsunuzký sanký þirket 10 yýldýr deðerine deðer kattý ama piyasa deðeri bir türlü yükselmedi.
Yani siz öyle bir HÝPER HÝSSE seçmiþsiniz ki BTCIM bistin en karlý þirketiymiþde yani sizde herþeyin en iyisini bilirmiþsiniz gibi en iyi kar eden BTCIM hissesini almýþsýnýzda ama lanet olasý patron yüzünden kazanamamýþsýnýz gibi anlatýyorsunuz.
Yaw arkadaþlar hiçmi karlara bilançoya bakmazsýnýz daha onceký paylasýmlarda aktardým biri 5 e katlamýþ öz sermayesýný BTCIM 2 ye bile zoraký katlamýþ. ve bunuda fiyatlarýna yansýtmýþ o 2 kat buyumeyý.
Seçtiðiniz 10 yýl önceki btcim 5 kat büyüdüde bizimmi haberimiz yok.
Haa dersenizki bilançolarla oynadýlar eywallah ona lafým yok zaten býlancosu oynanmýþ yada oyle bir kanaata vardýgým hissede bulunmam mantýksýz olur. Bilançoya bakmayacaksak neye bakacaz ?
Patronun iyi measjlar vermesinin kötü niyetli oldugunu düþünüyorsunuz ? Haksýz sayýlmazsýnýz ancak bu tecrübesiz oldugunuzu gösteriyor sanký bist-TÜM için ben hiçbirþey yapmayacam gelecekte hiçbir projem yok hiç büyümeyecem diyen bir patron bulabilirmisiniz ?
YAAW yarýn batacak olan þirket patronu bile yatýrýmcýlarýna 2 yýl sonra þu projeyý hayata geçiriyoruz diyor. Girin en dandýrýk hissenin sayfasýna sorun yatýrýmcýlara bu dandýrýk hisseyi niye aldýnýz diye size vereceklerý cevap þu olacak 3 yýl sonra þu proje bitecek
hahahahahaaha :D KANDIRILIYORLAR........
bUNU SALLAMIYORUM GERÇEKTEN BÝLANCOSU BERBAT YERÝN DÝBÝNE GÝRMÝÞ BÝR KAÇ HÝSSE SENEDÝNÝN HÝSSE.NETTEN SAYFASINA GÝRDÝM SÝZÝN GÝBÝ BÝR SÜRÜ YAZI YAZAN KÜFREDEN LANET OKUYAN YATIRIMCILAR VARDI ÝYÝ ÞEYLERDEN BAHSEDENDE OLDUKÇA ÇOKTU.
SIRF BU ONGORUMU TEST ETMEK ÝÇÝN SAYFAYA YAZDIM. Arkadaþlar bu hisseyi hangi sebeplerle ortak oldunuz niçin aldýnýz dedim.
bana söyledikleri okadar çok proje varký anlatamam sayfalarý doldurdular þu olacka bu olacka oradan teþvik gelecek su yapýlacak edýlecek farkettýnýz mý hep gelecek zaman eki acak ecek vesair.
Bende dedim bunlar gerçekleþtimi hayýr ama yapacaklar diye cevap verdiler. bende arkadaþlara bir güzel azarladým burada yaptýgým gibi huyumdur hep böyle azarlamak aslýnda alýnmanýz ve bana kýzmalýsýnýz ama beným hýtab þeklim böyle insanlarýn sadece bu þekilde anlayacagýný düþünüyorum. Adamýn teki geldi bizi azarladý demesini istiyorum.
böyle hem daha çok ilgi çekiyor hemde soyledýklerýmde haklýlýk payý olup olmadýgýný en azýndan düþünmesini saglýyorum.
Adamlara tek tek bilancolarý açtým gösterdim resim olarak attým bakýn ne kadar berabat bir þirketin hissesine ortaksýnýz dedim bir bimas koydum bir krdmd koydum birde bunlarýn hýssesýný koydum arada cok barýz býr fark var resýmler okadar netký cocuga gostersen þu hisseyi seçmem der sadece sutunlar býle bilanconun ne kadar berabat oldugunu gosterýyordu.
tamam durumu ýyý degýldý ama düzelecek buyuk mega projelerý var diye cevap verdiler.
(kötü adam gülüþü) HAHAHAHA!!!
3 yýl öncede 5 yýl oncede 8 yýl oncede projeler vardý projeler hep olacka arkadaþlarrrrrr uyanýn proje batmak üzere olan her hissede var BEKLENTI batmak uzere olan her hýssede var hiçbirþey bulamasalar satýlacak bu derler.
YALANMI kac kiþi tanýyorum fetönün bankasýnýn ýsmý neydý satýlacak el deðiþtirecek diye alan.
Tecrübeli adam bu proejelere bel baglamaz beným býldýgým tecrübe budur.
Tecrübeli adam rakamlarla ugrasýr matematýkle ýstatýstýkle ugrasýr. Bakar bu hýsse ne kadar büyümüþ karlarýný ne kadar arttýrmýs emsallerý ne yapmýs daha ýyý hisseler varmý vesaire vesaire.
Patronun azýndan cýkan kelama göre yatýrým mý yapýlýr yaw ? Patronun azýndan cýkana bakacaksa BTCIMI at bir tarafa Bizim patron projelerý buyuk býle degil :D acýn mynetý en zýplak hýsselerýn sayfalarýndaký yatýrýmcýlara sorun bu hýssenýn patronu ne vadedýyor dýye.
SAYFA SAYFA yazarlar. BTCIMI býrakýp o hoplak zýplak spek kagýtlarýna býranda dalarsýnýz.
EE ne de olsa patronun azýndan cýkan kelama okadar cok bel baglamýssýnýz ký rakamlarý gözünüz görmüyor.
KRDMR'ýn SODA'nýn TAVHL'nýn BÝMAS'ýn patronlarý neredeyse hiç konusmuyor düþünün yani demekký sýzýn gozunuzde yatýrýmcýlarý hiç sallamýyorlar bile ama hisseler bir boy gidiyor ve bir boyda kar acýklýyorlar.
Mesele patron meselesý degýl siz þirketin acýkladýgý kar rakamlarýna bakýn karlar iyi ise o hisse fiyatlanýr fiyatlanacak.
Yapýlan tum ahnalýz ve istatistikler bunu gosterýyor. BUradan btcýme baglarsak. geçin 10 yýldýr tutmayý etmeyý bu sýzýn hatanýz degerýne bakaydýn fýyatlanýnca sataydýn geçmiþten okadar ornek gosterdým kaç kere fýyatlandýgýnna dair.
Þimdi BTCIME gelýrsek dolar borcu en yüksek ilk 15 20 þirket içerisinde yer alýyor kriz beklentýmle býrlestýrýrsek dolar daha yolu uzun bu sýrketýn karlarýný malesef kotu etkýleyecek.
Lakýn buna ragmen acýkladýgý býlancodaký karlar oldukça iyi gelmýstý yaný bu dolar borcu cokta kafaya takýlacak býrsey gýbý gorunmuyor. Cunku son acýklanan býlancoda böyle bir negatif etký goremedým ben.
Þirket son 2 3 býlancodur duzelýyor pd dd degerý ucuz karlýlýklar artýyor sektorude ýyý durumda demýstýk bu beklentýmdede hýcbýr sorun yok karýn yýne artarak gelmesý lazým. KÖTÜ gelýrse tasý taragý toplayýp gýtmek lazým onuda býlesýnýz.
Peki piyasada önemlý ruzgara karsý ýsenmez piyasa sýkýntýlý malesef gelýþmekte olan ulkelerýn hepsý acýsýdan durum vahým fed faýz arttýrýmýna devam ettýkçe bizim gibi ülkelerý bir bir patlatacaklar.
Ýþte benim þu an BTCIM'e gýrememe sebebým ne bilanco ne patron sadece krýz ýhtýmalýnýn yukseklýgý beným hýsse senetlerýne yatýrým yapmam gerektýgýný gosterýyor.
ONUN haricinde suçlu aramaya veya býrýlerýný suçlamayý býrakalým artýk. Her gun kufretmekle elýnýze neyýn geçtiðini soyleyýn vallaha hak verecem.
Býrakýn çözüm uretelým derdýnýze derman olalým sorun ne ? Patron demeyýn tüm patronlar 3 aþaðý 5 yukarý ayný kýmse yatýrýmcýsýný kaybetmek ýstemez. kýmse yatýrýmcýlarýna kötü mesaj vermek ýstemez bu sebeple zaten hep ýyý vaatler duyacaksýnýz olumlu vaatler duyacaksýnýz dýnleyeceksýnýz. Yani artýk bu tecrübeyi coktan edýnmýþ olmanýz gerekýrdý. O bakýmdan patronla baslayan cumlelerý býr kenara atýn.
Bundan sonrasýna bakalým bakýn bu hýsse 3.54 lere geldý ? bunu nasýl basardý 4,50 den aþaðý býr boy yamulurken herhalde ben ve býr kaç kiþi harýcýnde 3,10 un ýzerný hayal býle etmýyordunuz. Ben sanýrým nisan gibi geldim buralara. yani fiyat 3,00-2,95 dolaylarýnda idi ve bugun 3.54 te.
Bilanconun duzeldýgýný ve hissenin ucuz gorundugunu aktardýgýmý hatýrlýyorum. o GÜnden bu güne arada düþüþler olsada 3,00 ortalama býle alsak bugun 3,54 te ustelýk bu sure zarfýnda borsa 110 binden 97 bine kadar gevþemiþ ayný sure zarfýnda.
Hatýrlýyorum býr arkadaþ GÜLEREK endeks nerede sýzýn hýsse nerede HAHAHA YAPIP RESIM ATMISTI bende cevaben yakýnda endeksý nasýl geçtiðini görürsün demiþtim.
BENDE bu iþi çok iyi bildigimden degil ama býr cok yatýrýmcýdan ýyý oldugumu düþünüyorum aslýnda bunu beným düþünmemde yanlýs istatistikler böyle diyor.
Bu kadar iyi düþünüyor ve kendýnede guvenen erhan sen niçin btcýmlerýný sattýn ben daha iyisi varken sadece iyiyi tercih etmýyorum bu beným prensýbým 5 yýl oncede ayný cumleyý yazdým sýmdýde yazýyorum.
daha iyisi varken neden sadece ýyý olaný tercih edeyým.
Eðer gerçekten elýmde alternatýflerým olmasaydý aha þuraya yazýyorum ben yuzde 500 BTCIMDE olurdum.
Bu soyledýklerým hissenizin cýkacagý anlamýna gelmýyor cunku krýz beklentým sebebýyle BTCIMINDE tokezleyecegýný düþünüyorum.
Göstermek ýstedýgým þey hissenizin bilançolarý güzelleþti bunu endeks kotu gýtmesýne ragmen hýssenýzýn yukarý gýdýsýndende anlayabýlýrsýnýz fakat onunuzde engel malesef yanlýþ zamanlama cunku krýzýn ayak patýrtýlarýnýn ýcýndeyiz ve elýnýzde bir sürü btcým var. Evet bir çok hisseye göre çok güzel bir hissedesiniz fakat ýstatýstýklere gore iyi bir hisse bile krýze pek direnemiyor. o Bakýmdan dýkkatlý olun derým.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri