KAP: BSOKE [ ] BATISÖKE SÖKE ÇÝMENTO SANAYÝÝ T.A.Þ. Finansal Durum Tablosu (Bilanço)
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/744283
Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...693a028e7960cf
Net Dönem Karý veya Zararý -76.565.711
9 aylýkta 134 milyon zarar vardý 76.5 milyona düþmüþ oda kur farký sanki fabrika hiç çalýþmamýþ gibi.
https://www.kap.org.tr/tr/ek-indir/4...6939ccd1d44054
4.çeyrek hayal kýrýklýðý olmuþ,ciro 3. Çeyrek 100 milyon 4.çeyrek ise 65 milyona gerilemiþ?!?
Faaliyet raporu sayfa 12 E-4.Þirketin faaliyetleri maddesini mutlaka okuyun,demir yolu ile sevkiyat Aralýk ayý itibari ile baþlamýþ,2018 kapasite kullaným oraný %93,üretim 857 bin ton olarak gerçekleþmiþ,bu veriler fabrikanýn tahmin edilenden daha geç devreye girdiðine iþaret ediyor,2019 hedefleri çok iddialý,tam kapasite ve 2,5 milyon ton klinker üretim,2 milyon ton klinker,0,8 milyon ton çimento satýþ hedefi,muhtemelen yeni kapasitenin tamamý ihracata ayrýlmýþ,böylece iç piyasada arz fazlasý oluþmasýda engellenmiþ olacak,Ocak ayý verileri sektörün ihracatýnda %100 lük artýþa iþaret ediyor,muhtemelen Söke’de hedefler doðrultusunda ihracatýný yapmýþtýr,2,8 milyon *40 dolar=112 milyon dolar,yani kabaca 600 milyon tl civarý bir ciro hedefi 2019 için,oldukça iddialý bir hedef olmuþ,eðerki bu hedef tutarsa þirket düze çýkar,borcuda öder,ciddi bir karda yazar,hepimizin yüzünü güldürür bu kar,ancak 4. Çeyrek rakamlarý endiþe verici,umarým istisnai bir durumdur...
Özellikle Söke yatýrýmcýsý dipteki zarar rakamýna bakýp hataya düþmesin,zaten geçmiþ kötü senaryo fiyatlandý yeteri kadar,faaliyet raporundaki 2019 hedeflerini okuyup ona göre karar verin...
Evt Eþref abin þu an çok üzgün çünkü 2007 de ki operasyonu þirkete ben çektim.Diðer ortaklara gol atýp þirketi Mýsýrlýlara hediye etmeye ben kalkýþtým çünkü.Eþref abin deðil.Tabii sen þimdi Eþref abinle beraber bu iþe kalkýþanlarý da bilmezsin.
Þu topiði okuyan biri sanki þirket ederinin 10 katý piyasa deðerinden iþlem görüyor zanneder.Sürekli burada yaratýlmak istenen negatif hava.Elbet bir gün gelecek hepinizi göreceðiz burada.Týpký baþka yerlerde yapmaya kalkýþtýklarýnýzý gördüðümüz gibi.Sanmayýn ki tahtadaki iþleri çevirenler ile buradakiler farklý.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Bsöke bilançosuna göz gezdirirken önceki gün gelen haberden dolayý iliþkili taraf iþlemlerine baktým. Anlaþýlan Söke, Btcime fason üretim yapýyor. Nakliye giderleri de müthiþ artmýþ. Böyle olunca diyorum ki limana teslime kadar tüm masraflar bsoke ye mi ait. Böyle ise ihracatýn tüm karý da btcim e kalýyor. Hadi bakalým 11 mart akþamý göreceðiz.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Hayaller,
Evet sayýn Kyno haklýsýnýz,Ky’leri uyarmak lazým þimdiden;zira yýl sonu tablolara göre ciro,esas faaliyet karý,net kar,aktiflerdeki artýþ ve bir çok temel radyoda rekor artýþlar elde edilecek,özellikle Batýsöke ciro artýþýnda %200 üzeri rakamlara ulaþacak,yýl sonuna kadar yapýlacak 40 milyon dolar ihracat ve bedelliden gelecek kaynakla döviz borçlarýnda belirgin bir düþüþ yaþanacak,böylece finansman giderleri ciddi anlamda düþerek faaliyet karýnda artýþ yaþanacak...evet ben üzerime düþeni yapýp Ky leri ve yatýrýmcýlarý uyardým þimdi sýra sizde.
Bu arada tahtayý 3,70 lerden buralara veren arkadaþ son verdiði mallarý yerine koyamadý galiba,benden tavsiye o mallarý boþuna beklemesin zira çok emin ellerdeler.
Gerçekler
4.çeyrek hayal kýrýklýðý olmuþ,ciro 3. Çeyrek 100 milyon 4.çeyrek ise 65 milyona gerilemiþ?!?
Yeni hayaller,
Faaliyet raporu sayfa 12 E-4.Þirketin faaliyetleri maddesini mutlaka okuyun,demir yolu ile sevkiyat Aralýk ayý itibari ile baþlamýþ,2018 kapasite kullaným oraný %93,üretim 857 bin ton olarak gerçekleþmiþ,bu veriler fabrikanýn tahmin edilenden daha geç devreye girdiðine iþaret ediyor,2019 hedefleri çok iddialý,tam kapasite ve 2,5 milyon ton klinker üretim,2 milyon ton klinker,0,8 milyon ton çimento satýþ hedefi,muhtemelen yeni kapasitenin tamamý ihracata ayrýlmýþ,böylece iç piyasada arz fazlasý oluþmasýda engellenmiþ olacak,Ocak ayý verileri sektörün ihracatýnda %100 lük artýþa iþaret ediyor,muhtemelen Söke’de hedefler doðrultusunda ihracatýný yapmýþtýr,2,8 milyon *40 dolar=112 milyon dolar,yani kabaca 600 milyon tl civarý bir ciro hedefi 2019 için,oldukça iddialý bir hedef olmuþ,eðerki bu hedef tutarsa þirket düze çýkar,borcuda öder,ciddi bir karda yazar,hepimizin yüzünü güldürür bu kar,ancak 4. Çeyrek rakamlarý endiþe verici,umarým istisnai bir durumdur...
Özellikle Söke yatýrýmcýsý dipteki zarar rakamýna bakýp hataya düþmesin,zaten geçmiþ kötü senaryo fiyatlandý yeteri kadar,faaliyet raporundaki 2019 hedeflerini okuyup ona göre karar verin...
Acaba gerçekleþme ne olacak.
Sayýn Eksipnoss35,
Lütfen artýk daha fazla umut pompalayan açýklama yapmayýn. Yukarýda sadece 2 tanesi var ama bunlardan çok daha var. Bozuk saat bile günde iki kez doðruyu gösterir ama...
Bu forumda yazýlan bu tip hayallere artýk itibar etmiyorum. Tanýmayanlar ve yeniler de bilsin diye uyarmak istedim.
YTD.
Yer Ýmleri